Ειδήσεις Οικονομικές Ειδήσεις

Συνελήφθησαν λογιστής και υπάλληλος του Ι.Κ.Α. για εκβιασμό σε πρώην διευθυντή του Ι.Κ.Α. Μυκόνου

Συνελήφθησαν από τη Διεύθυνση Εσωτερικών Υποθέσεων της Ελληνικής Αστυνομίας, μία υπάλληλος του Ι.Κ.Α. Μυκόνου και ιδιώτης λογιστής για υπόθεση εκβίασης πρώην Διευθυντή του Ι.Κ.Α. Μυκόνου

Η υπάλληλος απαιτούσε εκβιαστικά, μέσω του λογιστή, χρηματικό ποσό, προκειμένου να μεταστρέψει στο δικαστήριο την μαρτυρική της κατάθεση σε βάρος του πρώην Διευθυντή

Το ποσό που απαιτούσαν εκβιαστικά, ξεκίνησε από τις 150.000 ευρώ, διαμορφώθηκε σταδιακά στις 50.000 και κατέληξε στις 25.000 ευρώ


Από τη Διεύθυνση Εσωτερικών Υποθέσεων της Ελληνικής Αστυνομίας, σχηματίστηκε ποινική δικογραφία αυτόφωρης διαδικασίας σε βάρος 46χρονης ημεδαπής, υπαλλήλου του Ι.Κ.Α. Μυκόνου και 55χρονου ημεδαπού, ιδιώτη λογιστή, για τα -κατά περίπτωση- αδικήματα της ηθικής αυτουργίας σε απόπειρα εκβίασης,  απόπειρα εκβίασης κατ’ εξακολούθηση και παράβαση της νομοθεσίας περί όπλων.

Προηγήθηκε σχετική καταγγελία πρώην Διευθυντή του Ι.Κ.Α. Μυκόνου, ο οποίος τελεί σε κατάσταση αργίας λόγω ποινικής υπόθεσης που εκκρεμεί σε βάρος του. Σύμφωνα με την καταγγελία, η υπάλληλος του Ι.Κ.Α., η οποία είναι βασική μάρτυρας κατηγορίας στη συγκεκριμένη υπόθεση, απαιτούσε εκβιαστικά από αυτόν χρήματα, μέσω του ιδιώτη λογιστή, προκειμένου στην επικείμενη ακροαματική διαδικασία, να μεταστρέψει την αρχική μαρτυρική της κατάθεση.

Σύμφωνα με την καταγγελία, ο πρώην Διευθυντής δεχόταν από τον Οκτώβριο του 2012 εκβιαστικές πιέσεις, οι οποίες κλιμακώθηκαν αρχές Δεκεμβρίου του 2013, λόγω της επικείμενης εκδίκασης της υπόθεσής του. Το ποσό που απαιτούσαν εκβιαστικά οι δύο συλληφθέντες ήταν αρχικά 150.000 ευρώ, ενώ διαμορφώθηκε σταδιακά, κατόπιν διαπραγματεύσεων, στις 50.000 ευρώ και κατέληξε στο ποσό των 25.000 ευρώ, από τα οποία ζητούσαν την άμεση καταβολή των 5.000 ευρώ.  


Χθες το απόγευμα (21.12.2013), σε προκαθορισμένο ραντεβού σε περιοχή του Πειραιά, ο λογιστής παρέλαβε από τον πρώην Διευθυντή το προσημειωμένο χρηματικό ποσό των 5.000 ευρώ, το οποίο βρέθηκε στην κατοχή του και κατασχέθηκε, αμέσως μετά τη σύλληψή του.

Σε έρευνες που διενεργήθηκαν στον λογιστή, στην οικία και στο αυτοκίνητό του, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν το χρηματικό των 4.000 ευρώ, το οποίο δεν μπόρεσε να δικαιολογήσει επαρκώς, το χρηματικό των 543 ρεάλ Βραζιλίας, δυο βιβλιάρια τραπεζικών καταθέσεων, ένα μαχαίρι και ένα κινητό τηλέφωνο με δύο κάρτες SIM, με το οποίο είχε πραγματοποιήσει συνομιλίες με την υπάλληλο του Ι.Κ.Α. αμέσως μετά την παραλαβή του ποσού, λίγο πριν την σύλληψή του.

Παράλληλα, από κλιμάκιο αστυνομικών της Διεύθυνσης Εσωτερικών Υποθέσεων, συνελήφθη στη Μύκονο η 46χρονη υπάλληλος του Ι.Κ.Α, στην  κατοχή της οποίας βρέθηκαν και κατασχέθηκαν δύο κινητά τηλέφωνα, μέσω των οποίων βρισκόταν σε συνεχή επικοινωνία με τον λογιστή και ένα βιβλιάριο τραπεζικού λογαριασμού, ο οποίος είχε δοθεί αρχικά στον πρώην Διευθυντή, για να καταθέσει το απαιτηθέν χρηματικό ποσό.

Επιπλέον, όπως προέκυψε από την έρευνα, η υπάλληλος είχε και πάλι απαιτήσει εκβιαστικά, τον Φεβρουάριο του 2012, από τον πρώην Διευθυντή το χρηματικό ποσό των 50.000 ευρώ, προκειμένου να μην καταθέσει εναντίον του σε άλλη ποινική υπόθεση, η οποία τελικά συνεκδικάζεται με την επίμαχη.

Σημειώνεται ότι την ποινική υπόθεση, που εκκρεμεί σε βάρος του πρώην Διευθυντή του Ι.Κ.Α. είχε διερευνήσει η Διεύθυνση Εσωτερικών Υποθέσεων.

Οι συλληφθέντες οδηγούνται σήμερα το απόγευμα στην Εισαγγελία  Πλημμελειοδικών Πειραιά, κατόπιν σχετικής παραγγελίας.

Υπενθυμίζεται ότι η Διεύθυνση Εσωτερικών Υποθέσεων της Ελληνικής Αστυνομίας είναι αρμόδια για τη διερεύνηση, εξιχνίαση και δίωξη υποθέσεων διαφθοράς, τόσο στο χώρο της Ελληνικής Αστυνομίας, όσο και στον ευρύτερο δημόσιο τομέα.


 
Τα σχόλια και οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τον κόμβο και εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.
Θα παρακαλούσαμε πολύ να διατηρήσετε τα σχόλια σας ευγενικά, πολιτισμένα και ουσιώδη. Αποφύγετε χαρακτηρισμούς απέναντι σε άλλους σχολιαστές και προσπαθήστε οι συζητήσεις να γίνονται σε ευπρεπή πλαίσια.

Σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο διαγράφονται αυτόματα χωρίς προειδοποίηση.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ο παρών ιστοχώρος και όλα τα κείμενα και δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν αποτελούν αντικείμενο ειδικής επεξεργασίας και πνευματικής δημιουργίας και προστατεύονται από την νομοθεσία περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας και Συγγενικών Δικαιωμάτων και δη από τους νόμους 2121/1993, 2557/1997, 2819/2000, τη Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης (ν. 100/1975), τη Διεθνή Σύμβαση της Ρώμης (ν. 2054/1992) και τις Οδηγίες 91/100/ΕΟΚ, 92/100/ΕΟΚ, 93/83/ΕΟΚ, 93/98/ΕΟΚ ΚΑΙ 96/9/ΕΟΚ. Η ιδιοκτησία επ’ αυτών αποκτάται χωρίς καμία διατύπωση και χωρίς την ανάγκη ρήτρας απαγορευτικής των προσβολών της.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ : Η αναδημοσίευση και η με οποιονδήποτε τρόπο αναπαραγωγή, εξ’ ολοκλήρου, τμηματικά ή περιληπτικά, των οιωνδήποτε κειμένων ή δεδομένων περιλαμβάνονται στον παρόντα ιστοχώρο, χωρίς την έγγραφη άδεια της δικαιούχου εταιρείας.
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ: H αναδημοσίευση μόνο των ελεύθερων ειδήσεων του κόμβου και όχι αυτών που η πρόσβαση επιτρέπεται αποκλειστικά στους συνδρομητές του (ένδειξη: αρθρο μόνο για συνδρομητές) με ΡΗΤΗ αναφορά στην πηγή και στον σχετικό σύνδεσμο του άρθρου/είδησης (url).
Email:
Θέμα:
Μήνυμα:
 
Δημιουργία νέας κατηγορίας

Your Categories

  • Δηλώσεις 2017
Up
Close
Close
Κλείσιμο