Ειδήσεις Οικονομικές Ειδήσεις

Γενικές αρχές και κανόνες διαξαγωγής των τυχερών παιγνίων που διέξαγονται μέσω ραδιοτηλεοπτικών και τηλεπικοινωνιακών μέσων

Γενικές αρχές και κανόνες διαξαγωγής των τυχερών παιγνίων που διέξαγονται μέσω ραδιοτηλεοπτικών και τηλεπικοινωνιακών μέσων

Η Ε.Ε.Ε.Π. θέτει σε διαβούλευση έναν κώδικα, με βάση τον οποίο θα διεξάγονται τα τυχερά παίγνια μέσω των ραδιοτηλεοπτικών και τηλεπικοινωνιακών μέσων, δηλαδή μέσω της τηλεόρασης, του ραδιοφώνου και του τηλεφώνου. Με βάση την πρόσφατη τροποποίηση του νόμου, αυτός ο κώδικας θα επιτρέψει την πιο οργανωμένη παροχή των σχετικών υπηρεσιών προς του καταναλωτές, θεσπίζοντας μία σειρά αρχών, που πρέπει να τηρούνται, έτσι ώστε να διασφαλίζεται η προστασία των καταναλωτών και ιδίως των ανηλίκων και των ευάλωτων ομάδων του πληθυσμού. Τα παιχνίδια που διεξάγονται μέσω των ραδιοτηλεοπτικών και τηλεπικοινωνιακών μέσων δεν είναι τυχερά παιχνίδια με την έννοια που είναι ευρέως γνωστή, δηλαδή παιχνίδια καζίνο ή στοίχημα. Είναι παιχνίδια που έχουν υποχρεωτικά μία η περισσότερες φάσεις πνευματικής ικανότητας των συμμετεχόντων και μόνο μία φάση κλήρωσης. Παράδειγμα ενός τέτοιου παιχνιδιού είναι εκείνο που οι τηλεθεατές συμμετέχουν, μέσω αυξημένης χρέωσης SMS ή κλήσης, στην επίλυση γρίφων ή στην απάντηση ερωτήσεων, όπου, στη συνέχεια, όσοι επιτύχουν, συμμετέχουν σε κλήρωση για να αναδειχθεί εκείνος ή εκείνοι πού θα λάβουν τα δώρα.

Τα παραπάνω παιχνίδια παίζονται συνήθως ευκαιριακά, από το σπίτι την ώρα που βλέπει κανείς τηλεόραση ή από το κινητό, και αποτελούν παράγοντα ευρύτερης διασκέδασης ή κοινωνικής δραστηριότητας, σε αντίθεση με τα γνωστά τυχερά παιχνίδια στα οποία ο παίκτης συμμετέχει με βασικό σκοπό να παίξει. Παρόλα αυτά χρειάζεται να τηρούνται κανόνες, ώστε τα παιχνίδια να διεξάγονται έντιμα και να προστατεύονται οι καταναλωτές, αφού για να συμμετέχει κανείς υποβάλλεται σε κόστος που είναι εκείνο της αυξημένης χρέωσης του SMS ή της τηλεφωνικής κλήσης.

Θα είναι σημαντικό, για την καλύτερη δυνατή έκβαση της προσπάθεια να συμμετέχουν στη διαβούλευση εκτός των επαγγελματιών του χώρου και οι πολίτες, ώστε να αποτυπωθούν οι απόψεις των καταναλωτών.

Η διαβούλευση θα ολοκληρωθεί τη Δευτέρα 30 Δεκεμβρίου. Η Ε.Ε.Ε.Π. ευχαριστεί εκ των προτέρων όσους θα θελήσουν να συμμετέχουν, που ελπίζει ότι θα είναι όσο το δυνατόν περισσότεροι.

Ευγένιος Γιαννακόπουλος
Πρόεδρος της Ε.Ε.Ε.Π.
Τα σχόλια και οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τον κόμβο και εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.
Θα παρακαλούσαμε πολύ να διατηρήσετε τα σχόλια σας ευγενικά, πολιτισμένα και ουσιώδη. Αποφύγετε χαρακτηρισμούς απέναντι σε άλλους σχολιαστές και προσπαθήστε οι συζητήσεις να γίνονται σε ευπρεπή πλαίσια.

Σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο διαγράφονται αυτόματα χωρίς προειδοποίηση.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ο παρών ιστοχώρος και όλα τα κείμενα και δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν αποτελούν αντικείμενο ειδικής επεξεργασίας και πνευματικής δημιουργίας και προστατεύονται από την νομοθεσία περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας και Συγγενικών Δικαιωμάτων και δη από τους νόμους 2121/1993, 2557/1997, 2819/2000, τη Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης (ν. 100/1975), τη Διεθνή Σύμβαση της Ρώμης (ν. 2054/1992) και τις Οδηγίες 91/100/ΕΟΚ, 92/100/ΕΟΚ, 93/83/ΕΟΚ, 93/98/ΕΟΚ ΚΑΙ 96/9/ΕΟΚ. Η ιδιοκτησία επ’ αυτών αποκτάται χωρίς καμία διατύπωση και χωρίς την ανάγκη ρήτρας απαγορευτικής των προσβολών της.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ : Η αναδημοσίευση και η με οποιονδήποτε τρόπο αναπαραγωγή, εξ’ ολοκλήρου, τμηματικά ή περιληπτικά, των οιωνδήποτε κειμένων ή δεδομένων περιλαμβάνονται στον παρόντα ιστοχώρο, χωρίς την έγγραφη άδεια της δικαιούχου εταιρείας.
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ: H αναδημοσίευση μόνο των ελεύθερων ειδήσεων του κόμβου και όχι αυτών που η πρόσβαση επιτρέπεται αποκλειστικά στους συνδρομητές του (ένδειξη: αρθρο μόνο για συνδρομητές) με ΡΗΤΗ αναφορά στην πηγή και στον σχετικό σύνδεσμο του άρθρου/είδησης (url).
Email:
Θέμα:
Μήνυμα:
 
Δημιουργία νέας κατηγορίας

Your Categories

  • Δηλώσεις 2017
Up
Close
Close
Κλείσιμο