Ειδήσεις Οικονομικές Ειδήσεις

Θεοχάρης: Ο κόσμος δεν θα πρέπει να φοβάται ότι θα παίρνουμε σπίτια - Τι είπε για δηλώσεις, ληξιπρόθεσμα και αποδείξεις

Στην παρουσία του στην πρωινή ζώνη του mega o κος Θεοχάρης τόνισε τα εξής :

Οι διατάξεις για τις προσαυξήσεις του 120% κλπ ισχύουν εδώ και χρόνια, αυτό που έγινε εχθές στην βουλή με τον νόμο των πλειστηριασμών είναι να εναρμονιστεί και ο Κώδικας είσπραξης δημοσίων εσόδων που αφορά τις εισπράξεις όλου του δημοσίου (ΙΚΑ και λοιπούς φορείς) και όχι μόνο της φορολογικής διοίκησης.

Σε ότι αφορά τις κατασχέσεις ακινήτων. Ο κόσμος δεν θα πρέπει να φοβάται ότι θα παίρνουμε σπίτια σε ένα τρίμηνο, αυτό δεν ισχύει.
Ο κόσμος μπερδεύει την κατάσχεση με τον πλειστηριασμό. Η κατάσχεση σε εμποδίζει να πουλήσεις το σπίτι σου πριν εξοφλήσεις το χρέος προς την εφορία. Αυτό είναι το πρώτο.
Το δεύτερο είναι ότι για να φτάσει κάποιος στον πλειστηριασμό (ο οποίος γίνεται σε λίγες περιπτώσεις . Το δημόσιο δεν προχωράει συνήθως σε πλειστηριασμό) πρέπει να περάσει το λιγότερο ένας χρόνος.

Τόνισε επίσης ότι σε ένα μήνα από την ημερομηνία που θα καταστεί μία οφειλή εκπρόθεσμη θα ξεκινήσουν οι διαδικασίες κατάσχεσης, αφού πρώτα ειδοποιηθεί ο οφειλέτης για να ρυθμίσει την οφειλή του.

Σημείωσε επίσης ότι το ακατάσχετο είναι μέχρι 1.000 ευρώ, και ότι στις περιπτώσεις που υπάρχουν ποσά μεγαλύτερο από 1.500 ευρώ στον λογαριασμό, μπορεί να γίνει κατάσχεση στο 25% του μισθού αλλά το ποσό που θα απομένει δεν μπορεί να είναι μικρότερο από 1.000 ευρώ.

Για τους ελέγχους στις ofshore αι στην λίστα λανγάρντ ή σε αυτούς που έβγαλαν λεφτά στο εξωτερικό ο Κος θεοχάρης σημείωσε ότι ο ο κόσμος που συμμετέχει στους ελέγχους έχει μειωθεί σημαντικά, έχουν γίνει αρκετοί έλεγχοι (ειδικά σε σχέση με τα εμβάσματα) και το επόμενο χρονικό διάστημα θα τελειώσουν. Οι ρυθμοί ελέγχου μπορεί να μην είναι οι επιθυμητοί, αλλά έχουν διπλασιαστεί σε σχέση με την προηγούμενη χρονιά.

Για τις προληπτικές κατασχέσεις ανέφερε ότι είναι μόνο για εξαιρετικές περιπτώσεις, στις οποίες η διοίκηση πληροφορείτε ότι κάποιος ετοιμάζεται να πτωχεύσει να διώξει τους εργαζόμενους, να πουλήσει όλα τα περιουσιακά στοιχεία κλπ. Δεν είναι για τις απλές περιπτώσεις.


Για τις αποδείξεις επανέλαβε τι θα ισχύσει σύμφωνα με την διάταξη που ψηφίστηκε την περασμένη εβδομάδα στην βουλή. (10% του εισοδήματος με μέγιστο τις 10.500 ευρώ.

Για τις δηλώσεις επανέλαβε την πρόθεση της ΓΓΔΕ τις επόμενες ημέρες να ανακοινώσει τις καταληκτικές ημερομηνίες για όλη την χρονιά, και δεν θα υπάρχει καμία δυνατότητα παράταση ότι και να συμβεί .Τα σχόλια και οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τον κόμβο και εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.
Θα παρακαλούσαμε πολύ να διατηρήσετε τα σχόλια σας ευγενικά, πολιτισμένα και ουσιώδη. Αποφύγετε χαρακτηρισμούς απέναντι σε άλλους σχολιαστές και προσπαθήστε οι συζητήσεις να γίνονται σε ευπρεπή πλαίσια.

Σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο διαγράφονται αυτόματα χωρίς προειδοποίηση.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ο παρών ιστοχώρος και όλα τα κείμενα και δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν αποτελούν αντικείμενο ειδικής επεξεργασίας και πνευματικής δημιουργίας και προστατεύονται από την νομοθεσία περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας και Συγγενικών Δικαιωμάτων και δη από τους νόμους 2121/1993, 2557/1997, 2819/2000, τη Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης (ν. 100/1975), τη Διεθνή Σύμβαση της Ρώμης (ν. 2054/1992) και τις Οδηγίες 91/100/ΕΟΚ, 92/100/ΕΟΚ, 93/83/ΕΟΚ, 93/98/ΕΟΚ ΚΑΙ 96/9/ΕΟΚ. Η ιδιοκτησία επ’ αυτών αποκτάται χωρίς καμία διατύπωση και χωρίς την ανάγκη ρήτρας απαγορευτικής των προσβολών της.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ : Η αναδημοσίευση και η με οποιονδήποτε τρόπο αναπαραγωγή, εξ’ ολοκλήρου, τμηματικά ή περιληπτικά, των οιωνδήποτε κειμένων ή δεδομένων περιλαμβάνονται στον παρόντα ιστοχώρο, χωρίς την έγγραφη άδεια της δικαιούχου εταιρείας.
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ: H αναδημοσίευση μόνο των ελεύθερων ειδήσεων του κόμβου και όχι αυτών που η πρόσβαση επιτρέπεται αποκλειστικά στους συνδρομητές του (ένδειξη: αρθρο μόνο για συνδρομητές) με ΡΗΤΗ αναφορά στην πηγή και στον σχετικό σύνδεσμο του άρθρου/είδησης (url).
Email:
Θέμα:
Μήνυμα:
 
Δημιουργία νέας κατηγορίας

Your Categories

  • Δηλώσεις 2017
Up
Close
Close
Κλείσιμο