Ειδήσεις Εργατικά - Ασφαλιστικά
Αλλες ειδήσεις

Σχετικά θέματα

Μεγάλη και αδικαιολόγητη καθυστέρηση στην πληρωμή δικαιούχων προγράμματος Ο.Α.Ε.Δ. διαπιστώνει ο Συνήγορος του Πολίτη

Πολίτης κατήγγειλε στον Συνήγορο την μεγάλη καθυστέρηση στην πληρωμή της από τη συμμετοχή της σε πρόγραμμα επαγγελματικής κατάρτισης εργαζομένων ΟΑΕΔ-ΛΑΕΚ 1-25. Συγκεκριμένα, ενώ το πρόγραμμα υλοποιήθηκε τον Νοέμβριο του 2011, χρειάστηκαν αλλεπάλληλες παρεμβάσεις της Αρχής ώστε η ενδιαφερόμενη τελικώς να πληρωθεί τον Οκτώβριο του 2013, δηλαδή μετά από 2 χρόνια, για ένα πρόγραμμα διάρκειας μόλις 50 ωρών.

Ο Συνήγορος του Πολίτη διαπίστωσε ότι οι συμμετέχοντες σε αυτά τα προγράμματα κατάρτισης βρίσκονται απέναντι σε μια δαιδαλώδη διαδικασία και ανάμεσα σε διαφορετικούς φορείς οι οποίοι συχνά τους δίνουν αποκλίνουσες εξηγήσεις για τους λόγους καθυστέρησης της πληρωμής τους. Ο Συνήγορος οφείλει να επισημάνει ότι όλοι οι εμπλεκόμενοι φορείς οφείλουν να αποδίδουν μεγαλύτερη προσοχή στην άμεση αποζημίωση των δικαιούχων.

ΣΥΝΗΓΟΡΟΣ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ

Κύκλος Σχέσεων Κράτους - Πολίτη

Σύνοψη Διαμεσολάβησης

Μεγάλη και αδικαιολόγητη καθυστέρηση στην πληρωμή δικαιούχων προγράμματος ΟΑΕΔ

Δεκέμβριος 2013

Βοηθός Συνήγορος του Πολίτη: Mαίρη Κοτρωνιά
Ειδική Επιστήμονας: ‘Αρτεμις Καλαβάνου

Για περισσότερες πληροφορίες απευθυνθείτε στο:
Τμήμα Επικοινωνίας
Τζαβάρα Καλλιρρόη τηλ. 213130610 κιν. 6979448887
Παραγυιός Πέτρος τηλ. 2131306625 κιν. 6977366424
Παπαγεωργοπούλου Δημητρία τηλ. 2131306604

Πολίτης κατήγγειλε στον Συνήγορο την μεγάλη καθυστέρηση στην πληρωμή της από τη συμμετοχή της σε πρόγραμμα επαγγελματικής κατάρτισης εργαζομένων ΟΑΕΔ-ΛΑΕΚ 1-25. Ενώ το πρόγραμμα υλοποιήθηκε τον Νοέμβριο του 2011, και παρά τις προσπάθειες της να ενημερωθεί για την εξέλιξη της αποπληρωμής της και τα αίτια της καθυστέρησης, αυτό δεν κατέστη δυνατόν καθώς η μία υπηρεσία την παρέπεμπε στην άλλη.

Η διαδικασία αποπληρωμής των προγραμμάτων κατάρτισης δημιουργείται αυτόματα από το Πληροφοριακό Σύστημα όταν ο φορέας δηλώσει τις δαπάνες του προγράμματος κατάρτισης που έχει υλοποιήσει. Ωστόσο, για την αποπληρωμή κάθε προγράμματος κατάρτισης, ο φορέας πρέπει να προσκομίσει όλα τα παραστατικά δαπανών για το σύνολο του κόστους του προγράμματος και να τηρεί αντίγραφα αυτών στο φυσικό αρχείο για έλεγχο. Τα έξοδα διατροφής και μετακίνησης ανά καταρτιζόμενο αποδίδεται στους δικαιούχους από την αρμόδια Υπηρεσία του ΟΑΕΔ.

Μετά από αλλεπάλληλες γραπτές και τηλεφωνικές επικοινωνίες της Αρχής με τη Διοίκηση του ΟΑΕΔ, η ενδιαφερόμενη τελικώς πληρώθηκε τον Οκτώβριο του 2013, δηλαδή μετά από 2 χρόνια, για ένα πρόγραμμα διάρκειας μόλις πενήντα (50) ωρών.

Ο Συνήγορος του Πολίτη διαπίστωσε ότι οι συμμετέχοντες σε αυτά τα προγράμματα κατάρτισης βρίσκονται απέναντι σε μια δαιδαλώδη διαδικασία και ανάμεσα σε διαφορετικούς φορείς οι οποίοι συχνά τους δίνουν αποκλίνουσες εξηγήσεις για τους λόγους καθυστέρησης της πληρωμής τους.

Τέλος, ο Συνήγορος του Πολίτη οφείλει να επισημάνει ότι όλοι οι εμπλεκόμενοι φορείς οφείλουν να αποδίδουν μεγαλύτερη προσοχή στην άμεση αποζημίωση των δικαιούχων.


Ετικέτες για αναζήτηση ΟΑΕΔ ΣΥΝΗΓΟΡΟΣ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ


Τα σχόλια και οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τον κόμβο και εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.
Θα παρακαλούσαμε πολύ να διατηρήσετε τα σχόλια σας ευγενικά, πολιτισμένα και ουσιώδη. Αποφύγετε χαρακτηρισμούς απέναντι σε άλλους σχολιαστές και προσπαθήστε οι συζητήσεις να γίνονται σε ευπρεπή πλαίσια.

Σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο διαγράφονται αυτόματα χωρίς προειδοποίηση.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ο παρών ιστοχώρος και όλα τα κείμενα και δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν αποτελούν αντικείμενο ειδικής επεξεργασίας και πνευματικής δημιουργίας και προστατεύονται από την νομοθεσία περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας και Συγγενικών Δικαιωμάτων και δη από τους νόμους 2121/1993, 2557/1997, 2819/2000, τη Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης (ν. 100/1975), τη Διεθνή Σύμβαση της Ρώμης (ν. 2054/1992) και τις Οδηγίες 91/100/ΕΟΚ, 92/100/ΕΟΚ, 93/83/ΕΟΚ, 93/98/ΕΟΚ ΚΑΙ 96/9/ΕΟΚ. Η ιδιοκτησία επ’ αυτών αποκτάται χωρίς καμία διατύπωση και χωρίς την ανάγκη ρήτρας απαγορευτικής των προσβολών της.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ : Η αναδημοσίευση και η με οποιονδήποτε τρόπο αναπαραγωγή, εξ’ ολοκλήρου, τμηματικά ή περιληπτικά, των οιωνδήποτε κειμένων ή δεδομένων περιλαμβάνονται στον παρόντα ιστοχώρο, χωρίς την έγγραφη άδεια της δικαιούχου εταιρείας.
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ: H αναδημοσίευση μόνο των ελεύθερων ειδήσεων του κόμβου και όχι αυτών που η πρόσβαση επιτρέπεται αποκλειστικά στους συνδρομητές του (ένδειξη: αρθρο μόνο για συνδρομητές) με ΡΗΤΗ αναφορά στην πηγή και στον σχετικό σύνδεσμο του άρθρου/είδησης (url).
Email:
Θέμα:
Μήνυμα:
 
Δημιουργία νέας κατηγορίας

Your Categories

  • ΠΡΟΣΤΙΜΟ ΕΚΤΕΝΗΣ ΧΡΗΣΗΣ ΑΛΠ ΑΝΤΙ ΤΙΜΟΛΟΓΙΟΥ
  • ΕΦΚΑ
Up
Close
Close
Κλείσιμο