Ειδήσεις Οικονομικές Ειδήσεις

Απέσυρε ο Στουρνάρας τη διάταξη για φοροαπαλλαγές off-shore εταιρειών που μίσθωναν ακίνητα σε ναυτιλιακές εταιρείες

Απέσυρε ο Υπ.Οικονομικών την διάταξη  που περιελάμβανε το νομοσχέδιο για τον ΕΝ.Φ.Ι.Α. και αφορούσε την αναδρομική απαλλαγή  (από το 2010) από το φόρο ακινήτων  του νόμου 3091/2002  των off-shore που μισθώνουν ακίνητά τους σε ναυτιλιακές εταιρείες.

Η διάταξη απεσύρθει μετά από έντονες αντιδράσεις του ΣΥΡΙΖΑ και συγκεκριμένα του κ. Π. Λαφαζάνη ο οποίος τόνισε ότι «με βάση το άρθρο 33 οι εταιρίες off-shore επειδή μισθώνουν τα ακίνητα σε ναυτιλιακές εταιρίες δεν υπόκεινται στον σχετικό φόρο» (ενοεί τον φόρο ακινήτων 15% του νόμου 3091) και ότι «έχουν καταλογιστεί ήδη φόροι άνω των 90 εκατ. ευρώ και δεν θα πληρωθούν καθώς έχει αναδρομική ισχύ το άρθρο αυτό από 1.1.2010».

«Μην επιμείνετε στην διάταξη αυτή κύριε υπουργέ, μην αφήνετε ανοικτό το παράθυρο», είπε στον υπουργό Οικονομικών, ο οποίος απέσυρε την διάταξη ώστε να έχουν χρόνο οι βουλευτές να την μελετήσουν και να την φέρει σε προσεχές νομοσχέδιο, όπως τους ενημέρωσε. Υπενθυμίζεται, ότι στην αρμόδια επιτροπή που επεξεργάστηκε το επίμαχο νομοσχέδιο, ο κ. Στουρνάρας είχε διευκρινίσει ότι η εν λόγω διάταξη «μπήκε για να ελαφρύνουμε τις επενδύσεις».

Η εν λόγο διάταξη προέβλεπε :
........
2. α. Στο τέλος της περίπτωσης γ΄ της παρ.2 του άρθρου 15 του ν 3091/2002 διαγράφονται οι λέξεις : «ή που εκμισθώνουν σε ναυτιλιακές επιχειρήσεις της παρούσας περίπτωσης αποκλειστικά ως γραφεία ή αποθήκες για την κάλυψη των λειτουργικών τους αναγκών» και προστίθεται εδάφιο ως εξής:
«Επίσης, εταιρείες για τα ακίνητα που εκμισθώνουν σε ναυτιλιακές εταιρείες του α.ν. 89/1967 (Α’ 132) αποκλειστικά για την εγκατάσταση των γραφείων τους ή αποθηκών τους. »
β. Η διάταξη της παραγράφου αυτής ισχύει από 1η Ιανουαρίου 2010.».
...........


Ετικέτες για αναζήτηση ΕΝΦΙΑ off shore ΕΝ.Φ.Ι.Α.


Τα σχόλια και οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τον κόμβο και εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.
Θα παρακαλούσαμε πολύ να διατηρήσετε τα σχόλια σας ευγενικά, πολιτισμένα και ουσιώδη. Αποφύγετε χαρακτηρισμούς απέναντι σε άλλους σχολιαστές και προσπαθήστε οι συζητήσεις να γίνονται σε ευπρεπή πλαίσια.

Σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο διαγράφονται αυτόματα χωρίς προειδοποίηση.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ο παρών ιστοχώρος και όλα τα κείμενα και δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν αποτελούν αντικείμενο ειδικής επεξεργασίας και πνευματικής δημιουργίας και προστατεύονται από την νομοθεσία περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας και Συγγενικών Δικαιωμάτων και δη από τους νόμους 2121/1993, 2557/1997, 2819/2000, τη Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης (ν. 100/1975), τη Διεθνή Σύμβαση της Ρώμης (ν. 2054/1992) και τις Οδηγίες 91/100/ΕΟΚ, 92/100/ΕΟΚ, 93/83/ΕΟΚ, 93/98/ΕΟΚ ΚΑΙ 96/9/ΕΟΚ. Η ιδιοκτησία επ’ αυτών αποκτάται χωρίς καμία διατύπωση και χωρίς την ανάγκη ρήτρας απαγορευτικής των προσβολών της.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ : Η αναδημοσίευση και η με οποιονδήποτε τρόπο αναπαραγωγή, εξ’ ολοκλήρου, τμηματικά ή περιληπτικά, των οιωνδήποτε κειμένων ή δεδομένων περιλαμβάνονται στον παρόντα ιστοχώρο, χωρίς την έγγραφη άδεια της δικαιούχου εταιρείας.
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ: H αναδημοσίευση μόνο των ελεύθερων ειδήσεων του κόμβου και όχι αυτών που η πρόσβαση επιτρέπεται αποκλειστικά στους συνδρομητές του (ένδειξη: αρθρο μόνο για συνδρομητές) με ΡΗΤΗ αναφορά στην πηγή και στον σχετικό σύνδεσμο του άρθρου/είδησης (url).
Email:
Θέμα:
Μήνυμα:
 
Δημιουργία νέας κατηγορίας

Your Categories

  • Δηλώσεις 2017
Up
Close
Close
Κλείσιμο