Ειδήσεις Οικονομικές Ειδήσεις

Θεοχάρης: Αμετάβλητο το σύστημα αποδείξεων και το 2014 – Στο 25% οι πληρωμές τελών κυκλοφορίας

Αναφερόμενος στις αυστηρότερες ποινές που προβλέπονται πλέον για ληξιπρόθεσμους οφειλέτες του Δημοσίου, ο κ. Θεοχάρης σημείωσε πως δεν είναι δυνατό να βρίσκονται στην «ίδια μοίρα» όσοι πληρώνουν εγκαίρως και οι οφειλέτες.

Τη διατήρηση του ισχύοντος συστήματος συλλογής αποδείξεων και για το 2014 ανακοίνωσε μέσω του ΣΚΑΪ ο γενικός γραμματέας Εσόδων, Χάρης Θεοχάρης.

Τυχόν αλλαγές θα εφαρμοστούν από το 2015 και θα προέλθουν από προτάσεις αρμόδιας επιτροπής που θα συσταθεί.

Όσον αφορά τα τέλη κυκλοφορίας, κι ενώ απομένουν 10 ημέρες πριν τη λήξη της προθεσμίας πληρωμής, ο κ. Θεοχάρης δήλωσε πως έως τώρα τα τέλη έχουν καταβληθεί από το 25% των υπόχρεων, δηλαδή περίπου 1,4 εκατομμύρια φορολογούμενους.

Την ίδια στιγμή, τις 70.000 ξεπερνούν θα αυτοκίνητα που τέθηκαν σε ακινησία το 2013, με τους ιδιοκτήτες τους να παραδίδουν τις πινακίδες στις Εφορίες.

Στρέφοντας το βλέμμα του στο μέτωπο της καταπολέμησης της φοροδιαφυγής, ο γ.γ. Εσόδων σημείωσε πως το 2013 ο φοροεισπρακτικός μηχανισμός απέδωσε περίπου 1 δισεκατομμύριο ευρώ στα Ταμεία του Δημοσίου.

Σχετικά με τα έσοδα από τον ΦΠΑ, ο κ. Θεοχάρης τόνισε πως συνέχισαν να αυξάνονται το Νοέμβριο, φαίνεται πως συνολικά οι εισροές θα καλύψουν την υστέρηση που καταγράφηκε κατά τους πρώτους μήνες του έτους, και οι στόχοι θα επιτευχθούν.

Ο γ.γ. Εσόδων απέδωσε την αύξηση των εσόδων από ΦΠΑ στη βελτιωμένη λειτουργία του φοροεισπρακτικού μηχανισμού αλλά και στη γενικότερη ενίσχυση της οικονομίας λόγω του τουρισμού.

Τέλος, αναφερόμενος στις αυστηρότερες ποινές που προβλέπονται πλέον για ληξιπρόθεσμους οφειλέτες του Δημοσίου, ο κ. Θεοχάρης σημείωσε πως δεν είναι δυνατό να βρίσκονται στην «ίδια μοίρα» όσοι πληρώνουν εγκαίρως και οι οφειλέτες.

Πηγή: http://www.skai.gr/


Ετικέτες για αναζήτηση αποδείξεις


Τα σχόλια και οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τον κόμβο και εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.
Θα παρακαλούσαμε πολύ να διατηρήσετε τα σχόλια σας ευγενικά, πολιτισμένα και ουσιώδη. Αποφύγετε χαρακτηρισμούς απέναντι σε άλλους σχολιαστές και προσπαθήστε οι συζητήσεις να γίνονται σε ευπρεπή πλαίσια.

Σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο διαγράφονται αυτόματα χωρίς προειδοποίηση.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ο παρών ιστοχώρος και όλα τα κείμενα και δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν αποτελούν αντικείμενο ειδικής επεξεργασίας και πνευματικής δημιουργίας και προστατεύονται από την νομοθεσία περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας και Συγγενικών Δικαιωμάτων και δη από τους νόμους 2121/1993, 2557/1997, 2819/2000, τη Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης (ν. 100/1975), τη Διεθνή Σύμβαση της Ρώμης (ν. 2054/1992) και τις Οδηγίες 91/100/ΕΟΚ, 92/100/ΕΟΚ, 93/83/ΕΟΚ, 93/98/ΕΟΚ ΚΑΙ 96/9/ΕΟΚ. Η ιδιοκτησία επ’ αυτών αποκτάται χωρίς καμία διατύπωση και χωρίς την ανάγκη ρήτρας απαγορευτικής των προσβολών της.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ : Η αναδημοσίευση και η με οποιονδήποτε τρόπο αναπαραγωγή, εξ’ ολοκλήρου, τμηματικά ή περιληπτικά, των οιωνδήποτε κειμένων ή δεδομένων περιλαμβάνονται στον παρόντα ιστοχώρο, χωρίς την έγγραφη άδεια της δικαιούχου εταιρείας.
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ: H αναδημοσίευση μόνο των ελεύθερων ειδήσεων του κόμβου και όχι αυτών που η πρόσβαση επιτρέπεται αποκλειστικά στους συνδρομητές του (ένδειξη: αρθρο μόνο για συνδρομητές) με ΡΗΤΗ αναφορά στην πηγή και στον σχετικό σύνδεσμο του άρθρου/είδησης (url).
Email:
Θέμα:
Μήνυμα:
 
Δημιουργία νέας κατηγορίας

Your Categories

  • ΠΡΟΣΤΙΜΟ ΕΚΤΕΝΗΣ ΧΡΗΣΗΣ ΑΛΠ ΑΝΤΙ ΤΙΜΟΛΟΓΙΟΥ
  • ΕΦΚΑ
Up
Close
Close
Κλείσιμο