Ειδήσεις Οικονομικές Ειδήσεις

Υπερψηφίστηκε επί των άρθρων στην Επιτροπή το νομοσχέδιο για τον φόρο ακινήτων

Υπερψηφίστηκε επί των άρθρων, το νομοσχέδιο για την καθιέρωση του Ενιαίου Φόρου Ιδιοκτησίας Ακινήτων, από την Επιτροπή Οικονομικών της Βουλής.

Το  μεγαλύτερο ενδιαφέρον όμως της συζήτησης που προηγήθηκε προσέλκυσαν άλλες διατάξεις που εντάχθηκαν στο νομοσχέδιο από διαφορετικά υπουργεία, όπως το άρθρο 39 για το νέο σύστημα πιστοποίησης των ιδιωτικών ΚΤΕΟ, για το οποίο εξέφρασε επιφυλάξεις η εισηγήτρια της ΝΔ Φεβρωνία Πατριανάκου! Η κ. Πατριανάκου ανέφερε τελικά ότι υπερψηφίζει μεν το άρθρο αλλά  «με την πολιτική επιφύλαξη ότι  ο υπουργός (κ. Κωστής Χατζηδάκης) θα το αποσύρει στην Ολομέλεια»!

Μάλιστα, όταν ο  προεδρεύων στην  Επιτροπή Αλέξανδρος Δερμεντζόπουλος παρατήρησε   ότι τέτοια επιφύλαξη δεν προβλέπεται από τον Κανονισμό, η κ. Πατριανάκου ανέφερε  ότι επειδή δεν θέλει να δημιουργηθεί πολιτικό πρόβλημα, υπερψηφίζει το άρθρο και καλεί τον υπουργό στην Ολομέλεια να το αποσύρει.

Προηγουμένως, στην Επιτροπή Οικονομικών μίλησε ο  υπουργός Εσωτερικών Γιάννης Μιχελάκης, ο οποίος απάντησε σε ερωτήσεις βουλευτών της συμπολίτευσης για το άρθρο 30, σχετικά με τη τη διαδημοτική κινητικότητα.

Η κ. Πατριανάκου ανέφερε για το ίδιο  θέμα ότι  είχε παρατηρήσει πως μέσα στη διάταξη για τη διαδημοτική κινητικότητα, περιλαμβάνονται ινστιτούτα που προβλέπεται να καταργηθούν, λέγοντας ότι «αυτό είναι ένα ρουσφέτι που πάει να γίνει σε κάποιους που καλύπτονται πίσω από μεταρρυθμιστικές διατάξεις». Είχε δε ζητήσει την προσωπική εμφάνιση του υπουργού Εσωτερικών στην Επιτροπή, προκειμένου να παράσχει διευκρινίσεις.

Ο  κ. Μιχελάκης από την πλευρά του ανέφερε ότι υπάρχουν δήμοι με αναπτυξιακά προγράμματα, αλλά υπάρχει και  έλλειψη προσωπικού (πχ μηχανικοί),  που  πλεονάζει σε άλλους δήμους. «Αυτήν τη στιγμή υπάρχει ένα χαοτικό σύστημα μετατάξεων και αποσπάσεων, και εμείς ερχόμαστε να παντρέψουμε τις ανάγκες των δήμων, με τις επιθυμίες υπαλλήλων να μεταταχθούν σε άλλη υπηρεσία, με κριτήριο το τι χρειάζεται κάποιος δήμος» τόνισε  υπουργός Εσωτερικών.

Η όλη διαδικασία θα είναι υπό τον έλεγχο του ΑΣΕΠ και οι υπάλληλοι που θα μετακινηθούν (πάντα με δικό τους αίτημα), θα τεθούν για έναν μήνα σε διαθεσιμότητα, προκειμένου να προσμετρηθούν στην κινητικότητα του 2013, αλλά χωρίς κανέναν κίνδυνο απόλυσης.

Τελικά η εισηγήτρια του κόμματος δήλωσε πως υπερψηφίζει το άρθρο 30.

Η συζήτηση του νομοσχεδίου για τον Ενιαίο Φόρο Ιδιοκτησίας Ακινήτων, θα ξεκινήσει στην Ολομέλεια την Πέμπτη και θα ολοκληρωθεί την Παρασκευή.

Πηγή news.gr
Τα σχόλια και οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τον κόμβο και εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.
Θα παρακαλούσαμε πολύ να διατηρήσετε τα σχόλια σας ευγενικά, πολιτισμένα και ουσιώδη. Αποφύγετε χαρακτηρισμούς απέναντι σε άλλους σχολιαστές και προσπαθήστε οι συζητήσεις να γίνονται σε ευπρεπή πλαίσια.

Σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο διαγράφονται αυτόματα χωρίς προειδοποίηση.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ο παρών ιστοχώρος και όλα τα κείμενα και δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν αποτελούν αντικείμενο ειδικής επεξεργασίας και πνευματικής δημιουργίας και προστατεύονται από την νομοθεσία περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας και Συγγενικών Δικαιωμάτων και δη από τους νόμους 2121/1993, 2557/1997, 2819/2000, τη Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης (ν. 100/1975), τη Διεθνή Σύμβαση της Ρώμης (ν. 2054/1992) και τις Οδηγίες 91/100/ΕΟΚ, 92/100/ΕΟΚ, 93/83/ΕΟΚ, 93/98/ΕΟΚ ΚΑΙ 96/9/ΕΟΚ. Η ιδιοκτησία επ’ αυτών αποκτάται χωρίς καμία διατύπωση και χωρίς την ανάγκη ρήτρας απαγορευτικής των προσβολών της.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ : Η αναδημοσίευση και η με οποιονδήποτε τρόπο αναπαραγωγή, εξ’ ολοκλήρου, τμηματικά ή περιληπτικά, των οιωνδήποτε κειμένων ή δεδομένων περιλαμβάνονται στον παρόντα ιστοχώρο, χωρίς την έγγραφη άδεια της δικαιούχου εταιρείας.
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ: H αναδημοσίευση μόνο των ελεύθερων ειδήσεων του κόμβου και όχι αυτών που η πρόσβαση επιτρέπεται αποκλειστικά στους συνδρομητές του (ένδειξη: αρθρο μόνο για συνδρομητές) με ΡΗΤΗ αναφορά στην πηγή και στον σχετικό σύνδεσμο του άρθρου/είδησης (url).
Email:
Θέμα:
Μήνυμα:
 
Δημιουργία νέας κατηγορίας

Your Categories

  • Δηλώσεις 2017
Up
Close
Close
Κλείσιμο