Ειδήσεις Οικονομικές Ειδήσεις

Φοροαπαλλαγή για πάνω από 3.200.000 φορολογούμενους

Περισσότεροι από τρία εκατομμύρια Ελληνες δεν θα πληρώσουν φόρο εισοδήματος, σύμφωνα με τον υφυπουργό Οικονομικών, Αντώνη Μπέζα, που παρουσίασε τις νέες ηλεκτρονικές υπηρεσίες της Γενικής Γραμματείας Πληροφοριακών Συστημάτων. ...

Περισσότεροι από τρία εκατομμύρια Ελληνες δεν θα πληρώσουν φόρο εισοδήματος, σύμφωνα με τον υφυπουργό Οικονομικών, Αντώνη Μπέζα, που παρουσίασε τις νέες ηλεκτρονικές υπηρεσίες της Γενικής Γραμματείας Πληροφοριακών Συστημάτων.

Οπως είπε, το φορολογικό νομοσχέδιο, που πρόκειται σύντομα να κατατεθεί στη Βουλή, θα προβλέπει μείωση των συντελεστών φορολογίας εισοδήματος, αύξηση του αφορολόγητου ορίου και διεύρυνση του εισοδηματικού κλιμακίου του κεντρικού φορολογικού συντελεστή.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα ο υφυπουργός, το 2004, όταν το αφορολόγητο όριο ήταν στα 10.000 ευρώ, 2.750.000 Ελληνες πολίτες δεν πλήρωναν καθόλου φόρο. Το 2005, με την αύξηση του αφορολόγητου στα 11.000 ευρώ, στους παραπάνω φορολογούμενους προστέθηκαν 370.000 και πρόκειται να προστεθούν επιπλέον άλλοι 110.000 το 2007, καθώς το αφορολόγητο προβλέπεται να αυξηθεί στα 12.000 ευρώ.

Αυτό έχει σαν αποτέλεσμα, τόνισε ο κ. Μπέζας, πάνω από 3.200.000 φορολογούμενοι, δηλαδή το 63% περίπου των Ελλήνων φορολογούμενων, να μην πληρώνουν καθόλου φόρο εισοδήματος.

Απαντώντας στην κριτική που άσκησαν χθες οι εκπρόσωποι των εργαζομένων στις Εφορίες, ο κ. Μπέζας τόνισε ότι επί των ημερών της σημερινής κυβέρνησης η συνολική φορολογική επιβάρυνση ως ποσοστό του ΑΕΠ παραμένει σταθερή σε αντίθεση με ό,τι συνέβαινε στο παρελθόν.

Αναφερόμενος στις νέες ηλεκτρονικές υπηρεσίες του υπουργείου Οικονομικών, τόνισε ότι με την ολοκλήρωση του νέου TAXISnet, το 95% των συναλλαγών των πολιτών με τις Εφορίες θα μπορεί να πραγματοποιείται ηλεκτρονικά.

Πηγή Ναυτεμπορική
Τα σχόλια και οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τον κόμβο και εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.
Θα παρακαλούσαμε πολύ να διατηρήσετε τα σχόλια σας ευγενικά, πολιτισμένα και ουσιώδη. Αποφύγετε χαρακτηρισμούς απέναντι σε άλλους σχολιαστές και προσπαθήστε οι συζητήσεις να γίνονται σε ευπρεπή πλαίσια.

Σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο διαγράφονται αυτόματα χωρίς προειδοποίηση.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ο παρών ιστοχώρος και όλα τα κείμενα και δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν αποτελούν αντικείμενο ειδικής επεξεργασίας και πνευματικής δημιουργίας και προστατεύονται από την νομοθεσία περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας και Συγγενικών Δικαιωμάτων και δη από τους νόμους 2121/1993, 2557/1997, 2819/2000, τη Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης (ν. 100/1975), τη Διεθνή Σύμβαση της Ρώμης (ν. 2054/1992) και τις Οδηγίες 91/100/ΕΟΚ, 92/100/ΕΟΚ, 93/83/ΕΟΚ, 93/98/ΕΟΚ ΚΑΙ 96/9/ΕΟΚ. Η ιδιοκτησία επ’ αυτών αποκτάται χωρίς καμία διατύπωση και χωρίς την ανάγκη ρήτρας απαγορευτικής των προσβολών της.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ : Η αναδημοσίευση και η με οποιονδήποτε τρόπο αναπαραγωγή, εξ’ ολοκλήρου, τμηματικά ή περιληπτικά, των οιωνδήποτε κειμένων ή δεδομένων περιλαμβάνονται στον παρόντα ιστοχώρο, χωρίς την έγγραφη άδεια της δικαιούχου εταιρείας.
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ: H αναδημοσίευση μόνο των ελεύθερων ειδήσεων του κόμβου και όχι αυτών που η πρόσβαση επιτρέπεται αποκλειστικά στους συνδρομητές του (ένδειξη: αρθρο μόνο για συνδρομητές) με ΡΗΤΗ αναφορά στην πηγή και στον σχετικό σύνδεσμο του άρθρου/είδησης (url).
Email:
Θέμα:
Μήνυμα:
 
Δημιουργία νέας κατηγορίας

Your Categories

    Up
    Close
    Close
    Κλείσιμο