Ειδήσεις Οικονομικές Ειδήσεις

Από τα 75.000 ευρώ φορολόγηση με 40%

Για ετήσια εισοδήματα από 75.000 ευρώ και άνω θα ισχύσει το 2007 ο ανώτατος φορολογικός συντελεστής 40%. Ο υπουργός Γ. Αλογοσκούφης, με συνέντευξή του στην EΞΠPEΣ, τονίζει ότι υπέρ αυτού του ορίου –αντί των 100 χιλιάδων ευρώ, όπως είχε αρχικά αναφερθεί– κατατέθηκαν σοβαρά επιχειρήματα. Με τον τρόπο αυτό ο υπουργός αποκάλυψε τη νέα φορολογική κλίμακα. ...

Για ετήσια εισοδήματα από 75.000 ευρώ και άνω θα ισχύσει το 2007 ο ανώτατος φορολογικός συντελεστής 40%. Ο υπουργός Γ. Αλογοσκούφης, με συνέντευξή του στην EΞΠPEΣ, τονίζει ότι υπέρ αυτού του ορίου –αντί των 100 χιλιάδων ευρώ, όπως είχε αρχικά αναφερθεί– κατατέθηκαν σοβαρά επιχειρήματα. Με τον τρόπο αυτό ο υπουργός αποκάλυψε τη νέα φορολογική κλίμακα.
Ο κ. Αλογοσκούφης στη συνέντευξή του επισημαίνει ότι η έμφαση για την περιστολή της φοροδιαφυγής θα δοθεί τώρα στους ελεύθερους επαγγελματίες και τις μικρές επιχειρήσεις, επισημαίνοντας ότι το πρόβλημα δεν επιλύεται απλώς και μόνο με την ποινικοποίηση. Για το πρόγραμμα αποκρατικοποιήσεων του 2007 αναφέρει ότι αυτό –που θα δημοσιοποιηθεί στα τέλη Νοεμβρίου– θα περιλαμβάνει επίσης τράπεζες, καθώς και τον ΟΤΕ και τα λιμάνια Πειραιά και Θεσσαλονίκης.

Επισημαίνει ότι οι μεταρρυθμίσεις δεν ολοκληρώνονται την παρούσα τετραετία και αποστέλλει μήνυμα προς τους συναδέλφους του υπουργούς ότι «έργο δεν παράγεται μόνο όταν ξοδεύεις περισσότερα χρήματα».

Πηγή express
Τα σχόλια και οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τον κόμβο και εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.
Θα παρακαλούσαμε πολύ να διατηρήσετε τα σχόλια σας ευγενικά, πολιτισμένα και ουσιώδη. Αποφύγετε χαρακτηρισμούς απέναντι σε άλλους σχολιαστές και προσπαθήστε οι συζητήσεις να γίνονται σε ευπρεπή πλαίσια.

Σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο διαγράφονται αυτόματα χωρίς προειδοποίηση.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ο παρών ιστοχώρος και όλα τα κείμενα και δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν αποτελούν αντικείμενο ειδικής επεξεργασίας και πνευματικής δημιουργίας και προστατεύονται από την νομοθεσία περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας και Συγγενικών Δικαιωμάτων και δη από τους νόμους 2121/1993, 2557/1997, 2819/2000, τη Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης (ν. 100/1975), τη Διεθνή Σύμβαση της Ρώμης (ν. 2054/1992) και τις Οδηγίες 91/100/ΕΟΚ, 92/100/ΕΟΚ, 93/83/ΕΟΚ, 93/98/ΕΟΚ ΚΑΙ 96/9/ΕΟΚ. Η ιδιοκτησία επ’ αυτών αποκτάται χωρίς καμία διατύπωση και χωρίς την ανάγκη ρήτρας απαγορευτικής των προσβολών της.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ : Η αναδημοσίευση και η με οποιονδήποτε τρόπο αναπαραγωγή, εξ’ ολοκλήρου, τμηματικά ή περιληπτικά, των οιωνδήποτε κειμένων ή δεδομένων περιλαμβάνονται στον παρόντα ιστοχώρο, χωρίς την έγγραφη άδεια της δικαιούχου εταιρείας.
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ: H αναδημοσίευση μόνο των ελεύθερων ειδήσεων του κόμβου και όχι αυτών που η πρόσβαση επιτρέπεται αποκλειστικά στους συνδρομητές του (ένδειξη: αρθρο μόνο για συνδρομητές) με ΡΗΤΗ αναφορά στην πηγή και στον σχετικό σύνδεσμο του άρθρου/είδησης (url).
Email:
Θέμα:
Μήνυμα:
 
Δημιουργία νέας κατηγορίας

Your Categories

    Up
    Close
    Close
    Κλείσιμο