Ειδήσεις Ανακοινώσεις Συλλόγων

Ε.Φ.Ε.Ε. Άρτας-Φιλιππιάδας - Διαμαρτυρία για φορολόγηση επιχειρήσεων και κυρώσεων του ν. 4174/2013

ΕΝΩΣΗ ΦΟΡΟΤΕΧΝΙΚΩΝ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ ΑΡΤΑΣ-ΦΙΛΙΠΠΙΑΔΑΣ
Ε.Φ.Ε.Ε.Α.Φ
ΑΓΙΑΣ ΣΟΦΙΑΣ 14 – ΑΡΤΑ  47100
ΤΗΛ: 2681023534   

Προς το Υπουργείο Οικονομικών
• Υπουργό Οικονομικών κ. Ιωάννη Στουρνάρα
• Υφυπουργό Οικονομικών κ. Γεώργιο Μαυραγάνη
Κοινοποίηση
Γενικό Γραμματέα Δημοσίων Εσόδων κ. Χάρη Θεοχάρη
 
ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ Ν. ΑΡΤΑΣ
Π.Ο.Φ.Ε.Ε
ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ Ν. ΑΡΤΑΣ
Μ.Μ.Ε.
ΜΕΛΗ ΕΦΕΕΑΦ     

 κ .Υπουργέ

Εξετάζοντας τον Κώδικα Φορολογίας Εισοδήματος και με την καθιέρωση των τριών πλέον κατηγοριών φορολογίας εισοδήματος από μία που ίσχυε έως τις 31/12/2012, θέλουμε να σταθούμε και να τονίσουμε την άδικη μεταχείριση των φορολογουμένων που δηλώνουν εισόδημα από επιχειρηματική δραστηριότητα.

Για πρώτη φορά, θα υπάρξει μια κατηγορία φορολογουμένων στους οποίους δε θα υπάρχει αφορολόγητο όριο  και θα φορολογηθεί το εισόδημά τους από το πρώτο ευρώ , δημιουργώντας έτσι αυτομάτως άνισες κατηγορίες φορολογουμένων καταλύοντας τη συνταγματική ισονομία και παραβλέποντας την φοροδοτική ικανότητα που προβλέπεται για όλους.

Από την αρχή της κρίσης το έτος 2009 έκλεισαν 130.000 χιλιάδες εμπορικές επιχειρήσεις και άνοιξαν 45.000 χιλιάδες .Συμπέρασμα αυτού είναι ότι έβαλαν «λουκέτο» 85.000 χιλιάδες εμπορικές επιχειρήσεις και το επίπεδο απασχόλησης το 2013 επέστρεψε μια εικοσαετία πίσω παρουσιάζοντας την εικόνα που είχε την δεκαετία του 1990.

Η φορολόγηση της μικρομεσαίας επιχείρησης , που αποτελεί την ραχοκοκαλιά της Ελληνικής Οικονομίας , από το πρώτο ευρώ με 26% συν 55% προκαταβολή συν τέλος επιτηδεύματος, δυστυχώς, επιτρέψτε μας να σας πούμε, την οδηγεί σε «λουκέτο» .Υπολογίστε πόσο φόρο θα αναγκαστεί να αποδώσει και πιθανόν να βεβαιωθεί, παρά να εισπραχθεί, από το κράτος , ένας ελεύθερος επαγγελματίας ή μια μικρομεσαία επιχείρηση που για το 2013 θα δηλώσει 5.000 χιλιάδες ευρώ ή 10.000 χιλιάδες ευρώ καθαρά κέρδη ή τεκμαρτά ,σε σχέση ιδίως με τα προηγούμενα χρόνια και θα καταλάβετε ακριβώς τι εννοούμε.

Με τέτοια φορολόγηση, αλήθεια πώς επιζητά Ανάπτυξη το Υπουργείο Οικονομικών; Τα μέτρα αυτά οδηγούν στην ερημοποίηση του εμπορίου και στην ταφόπλακα των ελευθέρων επαγγελματιών και των μικρομεσαίων επιχειρήσεων. Αντί για ανάπτυξη θα αυξήσετε  με επιπλέον συνανθρώπους τη νέα τάξη που δημιούργησε η κρίση, την « τάξη των πολιτών με ληξιπρόθεσμα χρέη».

Σαν  Ένωση ζητούμε από εσάς κύριε υπουργέ να επανεξετάσετε τον τρόπο φορολόγησης από το πρώτο ευρώ με 26% χωρίς καμία φοροαπαλλαγή για τα εισοδήματα από επιχειρηματική δραστηριότητα.

Ζητούμε επιπλέον να δείτε ξανά και το Νόμο 4174/2013 που αφορά τις Διοικητικές Κυρώσεις του Κώδικα Φορολογικής Διαδικασίας. Κύριε υπουργέ , πρόστιμα και κυρώσεις πρέπει να υπάρχουν με στόχο τη συμμόρφωση και την διαφοροποίηση του καλού από τον κακό φορολογούμενο ή της συνεπούς από τη μη συνεπή εταιρεία . Τα πρόστιμα και οι κυρώσεις του 4174/2013 δυστυχώς , κύριε Υπουργέ σε καμία περίπτωση δε συμμορφώνουν αλλά καταδικάζουν και εξοντώνουν κυριολεκτικά τις επιχειρήσεις και τους επαγγελματίες λογιστές φοροτεχνικούς οδηγώντας τους σε αφανισμό. Λάθη γίνονται, και ξέρετε πολύ καλά  ότι τα κάνουν αυτοί που δουλεύουν, όμως ο Νόμος 4174/2013 τον παράγοντα του λάθους  δεν τον υπολογίζει  αποτελώντας έναν ακόμη νόμο που θα δημιουργήσει ανείσπρακτα ποσά για το δημόσιο ταμείο και χιλιάδες οφειλέτες με ληξιπρόθεσμα χρέη.

Σαν Ένωση που αποτελείται από Επαγγελματίες Λογιστές Φοροτεχνικούς, απαιτούμε  από την Ομοσπονδία μας την ΠΟΦΕΕ α) να μας προστατέψει από αυτή τη φορολογική λαίλαπα  γιατί και εμείς ως μικρομεσαίες επιχειρήσεις δεν θα μπορέσουμε να ανταπεξέλθουμε στις φορολογικές απαιτήσεις για το 2013 και β) να έρθει σε επαφή τόσο με το Υπουργείο Οικονομικών όσο και με την ΓΣΕΒΕ στην οποία και ανήκουμε για να μην εφαρμοστεί αυτό το μέτρο που θα οδηγήσει στο κλείσιμο  τους αυτοαπασχολούμενους και στην ανεργία χιλιάδες εργαζόμενους σε αυτούς. Ζητούμε από την ΠΟΦΕΕ να υπερασπιστεί τα μέλη της και όλους τους επαγγελματίες Λογιστές Φοροτεχνικούς και να ζητήσει  να αλλάξουν και να μην εφαρμοστούν  οι κυρώσεις του Ν.4174/2013  που εκτός από εξοντωτικές για όλους τους φορολογούμενους και τις επιχειρήσεις πλήττει άμεσα και εμάς , που αν συμβιβαστούμε σύντομα θα είμαστε άνεργοι.

Σε τοπικό επίπεδο καλούμε τους Βουλευτές του Νομού καθώς και όλους του εμπλεκόμενους φορείς, Εμπορικό Σύλλογο Άρτας ,Ένωση Εμπόρων Βιοτεχνών, Εμποροβιομηχανικό Επιμελητήριο, Δικηγορικό Σύλλογο, Ιατρικό Σύλλογο κλπ να αναλάβουν δράση γιατί οδηγούμαστε όλοι στην εξαθλίωση.   

                                                                                                                 
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                               
ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΘΕΟΔΟΣΗΣ                                               

Ο ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
ΕΥΔΟΞΟΣ ΚΑΡΑΠΕΤΣΗΣ
Τα σχόλια και οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τον κόμβο και εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.
Θα παρακαλούσαμε πολύ να διατηρήσετε τα σχόλια σας ευγενικά, πολιτισμένα και ουσιώδη. Αποφύγετε χαρακτηρισμούς απέναντι σε άλλους σχολιαστές και προσπαθήστε οι συζητήσεις να γίνονται σε ευπρεπή πλαίσια.

Σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο διαγράφονται αυτόματα χωρίς προειδοποίηση.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ο παρών ιστοχώρος και όλα τα κείμενα και δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν αποτελούν αντικείμενο ειδικής επεξεργασίας και πνευματικής δημιουργίας και προστατεύονται από την νομοθεσία περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας και Συγγενικών Δικαιωμάτων και δη από τους νόμους 2121/1993, 2557/1997, 2819/2000, τη Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης (ν. 100/1975), τη Διεθνή Σύμβαση της Ρώμης (ν. 2054/1992) και τις Οδηγίες 91/100/ΕΟΚ, 92/100/ΕΟΚ, 93/83/ΕΟΚ, 93/98/ΕΟΚ ΚΑΙ 96/9/ΕΟΚ. Η ιδιοκτησία επ’ αυτών αποκτάται χωρίς καμία διατύπωση και χωρίς την ανάγκη ρήτρας απαγορευτικής των προσβολών της.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ : Η αναδημοσίευση και η με οποιονδήποτε τρόπο αναπαραγωγή, εξ’ ολοκλήρου, τμηματικά ή περιληπτικά, των οιωνδήποτε κειμένων ή δεδομένων περιλαμβάνονται στον παρόντα ιστοχώρο, χωρίς την έγγραφη άδεια της δικαιούχου εταιρείας.
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ: H αναδημοσίευση μόνο των ελεύθερων ειδήσεων του κόμβου και όχι αυτών που η πρόσβαση επιτρέπεται αποκλειστικά στους συνδρομητές του (ένδειξη: αρθρο μόνο για συνδρομητές) με ΡΗΤΗ αναφορά στην πηγή και στον σχετικό σύνδεσμο του άρθρου/είδησης (url).
Email:
Θέμα:
Μήνυμα:
 
Δημιουργία νέας κατηγορίας

Your Categories

  • Δηλώσεις 2017
Up
Close
Close
Κλείσιμο