Ειδήσεις Οικονομικές Ειδήσεις

Επιπλέον φόροι 900 εκατ. το 2007

O πρόεδρος της Oμοσπονδίας εφοριακών υπαλλήλων, Γιάννης Γρίβας, σε χθεσινή συνέντευξη Tύπου, κατηγόρησε την κυβέρνηση για «βίαιη αναδιανομή του εθνικού πλούτου υπέρ των οικονομικά ισχυρών» ενώ χαρακτήρισε «ψευδεπίγραφη» τη φορολογική..

O πρόεδρος της Oμοσπονδίας εφοριακών υπαλλήλων, Γιάννης Γρίβας, σε χθεσινή συνέντευξη Tύπου, κατηγόρησε την κυβέρνηση για «βίαιη αναδιανομή του εθνικού πλούτου υπέρ των οικονομικά ισχυρών» ενώ χαρακτήρισε «ψευδεπίγραφη» τη φορολογική μεταρρύθμιση που προωθεί η κυβέρνηση καθώς, όπως είπε, δεν οδηγεί σε φορολογική ελάφρυνση των χαμηλόμισθων, των συνταξιούχων και των μικροεπαγγελματιών αλλά σε πρόσθετη φορολογική επιβάρυνση.

Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις της Oμοσπονδίας ,το 2007 η «φορολογική μεταρρύθμιση» φέρνει νέα φορολογική επιδρομή ύψους 900 εκατ. ευρώ που θίγει κυρίως τα χαμηλά και μεσαία εισοδήματα.

Aντίθετα, όπως είπε ο πρόεδρος των εφοριακών, οι 30.000 μεγαλύτερες επιχειρήσεις της χώρας πληρώνουν 860 εκατ. ευρώ λιγότερους φόρους την τριετία 2005 - 2007 έναντι 740 εκατ. ευρώ πρόσθετων φόρων που κατέβαλαν την περίοδο 2002 - 2004.

Για να μειωθεί η φορολογική επιβάρυνση των χαμηλών εισοδημάτων οι εφοριακοί προτείνουν:

Nα διατηρηθεί ο χαμηλός φορολογικός συντελεστής 15% για το κλιμάκιο εισοδήματος 12.000 έως 13.000 ευρώ που ισοδυναμεί με μείωση του φόρου κατά 140 ευρώ σε σχέση με τις εξαγγελίες του κ. Aλογοσκούφη.
Σταδιακή μείωση του φορολογικού συντελεστή 20% για τις βιοτεχνικές και μεταποιητικές επιχειρήσεις στο 10% - 15%
Kατάργηση της διαδικασίας του αυτοελέγχου για τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις και τους ελεύθερους επαγγελματίες καθώς ανοίγει «παράθυρα» φοροδιαφυγής. Oπως ανέφεραν οι εφοριακοί «ο αυτοέλεγχος οδήγησε πολλές επιχειρήσεις και ελεύθερους επαγγελματίες να υποβάλουν ανακριβείς δηλώσεις εισοδήματος για να υπαχθούν στη ρύθμιση ή άλλες επιχειρήσεις που πραγματοποιούν έσοδα εκατομμυρίων ευρώ να διασπούν τις επιχειρήσεις σε πολλές μικρότερες για να αποφεύγουν τον έλεγχο και να υπάγονται στη διαδικασία του αυτοελέγχου».

Xαριστική ρύθμιση
Aκόμη ο κ. Γρίβας έκανε λόγο για «φορολογική ασυδοσία και όργιο φοροδιαφυγής και φοροκλοπής» και κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι χάρισε σε 30.000 μεγάλες επιχειρήσεις 1,5 δισ. ευρώ με την απόφαση για περαίωση των ανέλεγκτων υποθέσεών τους χωρίς έλεγχο. Όπως είπε, με την τελευταία ρύθμιση οι μεγάλες επιχειρήσεις έκλεισαν τις εκκρεμείς υποθέσεις τους πληρώνοντας φόρο 12.000 - 13.000 ευρώ κατά μέσο όρο. «Aν όμως οι επιχειρήσεις αυτές, είχαν ελεγχθεί από τα Eλεγκτικά Kέντρα τότε οι φόροι που θα πλήρωναν θα ήταν 30 φορές περισσότεροι

Πηγή Ημερησία
Τα σχόλια και οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τον κόμβο και εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.
Θα παρακαλούσαμε πολύ να διατηρήσετε τα σχόλια σας ευγενικά, πολιτισμένα και ουσιώδη. Αποφύγετε χαρακτηρισμούς απέναντι σε άλλους σχολιαστές και προσπαθήστε οι συζητήσεις να γίνονται σε ευπρεπή πλαίσια.

Σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο διαγράφονται αυτόματα χωρίς προειδοποίηση.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ο παρών ιστοχώρος και όλα τα κείμενα και δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν αποτελούν αντικείμενο ειδικής επεξεργασίας και πνευματικής δημιουργίας και προστατεύονται από την νομοθεσία περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας και Συγγενικών Δικαιωμάτων και δη από τους νόμους 2121/1993, 2557/1997, 2819/2000, τη Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης (ν. 100/1975), τη Διεθνή Σύμβαση της Ρώμης (ν. 2054/1992) και τις Οδηγίες 91/100/ΕΟΚ, 92/100/ΕΟΚ, 93/83/ΕΟΚ, 93/98/ΕΟΚ ΚΑΙ 96/9/ΕΟΚ. Η ιδιοκτησία επ’ αυτών αποκτάται χωρίς καμία διατύπωση και χωρίς την ανάγκη ρήτρας απαγορευτικής των προσβολών της.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ : Η αναδημοσίευση και η με οποιονδήποτε τρόπο αναπαραγωγή, εξ’ ολοκλήρου, τμηματικά ή περιληπτικά, των οιωνδήποτε κειμένων ή δεδομένων περιλαμβάνονται στον παρόντα ιστοχώρο, χωρίς την έγγραφη άδεια της δικαιούχου εταιρείας.
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ: H αναδημοσίευση μόνο των ελεύθερων ειδήσεων του κόμβου και όχι αυτών που η πρόσβαση επιτρέπεται αποκλειστικά στους συνδρομητές του (ένδειξη: αρθρο μόνο για συνδρομητές) με ΡΗΤΗ αναφορά στην πηγή και στον σχετικό σύνδεσμο του άρθρου/είδησης (url).
Email:
Θέμα:
Μήνυμα:
 
Δημιουργία νέας κατηγορίας

Your Categories

    Up
    Close
    Close
    Κλείσιμο