Ειδήσεις Οικονομικές Ειδήσεις

Ενεργοποιούνται πλήρως οι έμμεσες τεχνικές φορολογικού ελέγχου για τον προσδιορισμό των φορολογητέων εισοδημάτων των αυτοαπασχολουμένων

Την πλήρη ενεργοποίηση των έμμεσων τεχνικών φορολογικού ελέγχου που προβλέπουν την εφαρμογή νέου τύπου "τεκμηρίων" για τον προσδιορισμό των φορολογικών εισοδημάτων των αυτοαπασχολούμενων προαναγγέλλει ο γενικός γραμματέας Δημοσίων Εσόδων, Χάρης Θεοχάρης.

Όλοι γνωρίζουμε πλέον όχι η κυβέρνηση δίνει προτεραιότητα στην αντιμετώπιση της φοροδιαφυγής και του λαθρεμπορίου για να διασφαλίσει τα έσοδα που χρειάζεται ο Κρατικός Προϋπολογισμός προκειμένου να μη χρειαστεί να ληφθούν νέα φοροεισπρακτικά μέτρα. Στο πλαίσιο αυτό, ποιες κατηγορίες φορολογουμένων σκοπεύετε να ελέγξετε κατά προτεραιότητα και ποιες μεθόδους θα εφαρμόσετε για να υποχρεώσετε όσους παρανομούν να πληρώσουν αυτά που πραγματικά οφείλουν στην εφορία;

Οι προτεραιότητες που βάζουμε είναι αυτές που μπορούν να φέρουν το γρηγορότερο αποτέλεσμα. Συνεπώς, κοιτάμε, με μεγαλύτερη έμφαση, τις λίστες των εμβασμάτων τις οποίες έχουμε στη διάθεσή μας. Ξέρετε ότι πρόσφατα με την αλλαγή του νόμου έχουμε  δικαίωμα να κάνουμε στοχευμένο, προσωρινό και γρήγορο έλεγχο, εστιάζοντας σ' αυτές τις περιπτώσεις και όχι στα υπόλοιπα στοιχεία του φορολογουμένου, ώστε να φέρουμε ένα γρήγορο αποτέλεσμα και να αξιοποιήσουμε τα στοιχεία αυτά. Προφανώς, θα εστιάσουμε σε φορολογουμένους που δεν είναι μισθωτοί και συνταξιούχοι, σε επιχειρήσεις παροχής υπηρεσιών, στις οποίες είναι ευκολότερο να εντοπιστεί φοροδιαφυγή, ώστε να έχουμε -όπως είπαμε αρχικά- ένα πιο γρήγορο αποτέλεσμα, το οποίο στη συνέχεια θα πλαισιωθεί και από άλλες ενέργειες οι οποίες θα έχουν έναν πιο μόνιμο χαρακτήρα.

Οι μέθοδοι που θα χρησιμοποιήσετε έχουν να κάνουν  και με την ενεργοποίηση των διαδικασιών έμμεσου προσδιορισμού του εισοδήματος;

Πράγματι, οι έμμεσες τεχνικές ελέγχου είναι τεχνικές οι οποίες έχουν ξεκινήσει να χρησιμοποιούνται, θα ενεργοποιηθούν με κάποιες εγκυκλίους που οριστικοποιούμε τις επόμενες μέρες, ακόμα πιο έντονα, και θεωρούμε ότι σε αρκετές περιπτώσεις μπορούν να έχουν ένα καλύτερο αποτέλεσμα σε σχέση με τις παραδοσιακές μεθόδους ελέγχου που είχαμε μέχρι τώρα.


Ετικέτες για αναζήτηση έμμεσες τεχνικές ελέγχου


Τα σχόλια και οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τον κόμβο και εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.
Θα παρακαλούσαμε πολύ να διατηρήσετε τα σχόλια σας ευγενικά, πολιτισμένα και ουσιώδη. Αποφύγετε χαρακτηρισμούς απέναντι σε άλλους σχολιαστές και προσπαθήστε οι συζητήσεις να γίνονται σε ευπρεπή πλαίσια.

Σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο διαγράφονται αυτόματα χωρίς προειδοποίηση.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ο παρών ιστοχώρος και όλα τα κείμενα και δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν αποτελούν αντικείμενο ειδικής επεξεργασίας και πνευματικής δημιουργίας και προστατεύονται από την νομοθεσία περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας και Συγγενικών Δικαιωμάτων και δη από τους νόμους 2121/1993, 2557/1997, 2819/2000, τη Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης (ν. 100/1975), τη Διεθνή Σύμβαση της Ρώμης (ν. 2054/1992) και τις Οδηγίες 91/100/ΕΟΚ, 92/100/ΕΟΚ, 93/83/ΕΟΚ, 93/98/ΕΟΚ ΚΑΙ 96/9/ΕΟΚ. Η ιδιοκτησία επ’ αυτών αποκτάται χωρίς καμία διατύπωση και χωρίς την ανάγκη ρήτρας απαγορευτικής των προσβολών της.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ : Η αναδημοσίευση και η με οποιονδήποτε τρόπο αναπαραγωγή, εξ’ ολοκλήρου, τμηματικά ή περιληπτικά, των οιωνδήποτε κειμένων ή δεδομένων περιλαμβάνονται στον παρόντα ιστοχώρο, χωρίς την έγγραφη άδεια της δικαιούχου εταιρείας.
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ: H αναδημοσίευση μόνο των ελεύθερων ειδήσεων του κόμβου και όχι αυτών που η πρόσβαση επιτρέπεται αποκλειστικά στους συνδρομητές του (ένδειξη: αρθρο μόνο για συνδρομητές) με ΡΗΤΗ αναφορά στην πηγή και στον σχετικό σύνδεσμο του άρθρου/είδησης (url).
Email:
Θέμα:
Μήνυμα:
 
Δημιουργία νέας κατηγορίας

Your Categories

  • ΠΡΟΣΤΙΜΟ ΕΚΤΕΝΗΣ ΧΡΗΣΗΣ ΑΛΠ ΑΝΤΙ ΤΙΜΟΛΟΓΙΟΥ
  • ΕΦΚΑ
Up
Close
Close
Κλείσιμο