Ειδήσεις Ανακοινώσεις ΥΠ.ΟΙΚ. - ΙΚΑ - ΟΑΕΔ
Αλλες ειδήσεις

Δείτε επίσης

Ε.Ο.Π.Υ.Υ. - Ηλεκτρονική υποβολή λογαριασμών κλειστής περίθαλψης και δαπανών αιμοκάθαρσης

 Αθήνα, 4/12/2013
 ΑΠ οικ. 39764
 
 
Γενική Δ/νση Διαχείρισης και Αγοράς Υπηρεσιών Υγείας  Διεύθυνση Πληροφορικής
 
ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΥΠΟΒΟΛΗ ΔΑΠΑΝΩΝ ΑΙΜΟΚΑΘΑΡΣΕΩΝ
 
 
Σε συνέχεια των προηγούμενων ανακοινώσεων στα πλαίσια της ενεργοποίησης  των νέων ηλεκτρονικών υπηρεσιών, σας ενημερώνουμε, ότι:
 
Όλες οι Μονάδες Τεχνητού Νεφρού και οι Μονάδες Χρόνιας Αιμοκάθαρσης  έχουν υποχρέωση ηλεκτρονικής υποβολής αρχείου των αναλυτικών παραστατικών  υγείας κλειστής περίθαλψης του 2013, ανά μήνα, μέχρι την 10/01/2014.
 
Οι ΜΧΑ και ΜΤΝ με τους κωδικούς πρόσβασης που διαθέτουν, θα υποβάλλουν  τους λογαριασμούς τους μέσω της διαδικτυακής εφαρμογής eΔΑΠΥ  Αιμοκαθάρσεων.
 
Από τον Ιανουάριο 2014 και στο εξής θα πραγματοποιούνται μόνον ηλεκτρονικές  υποβολές μηνιαίων λογαριασμών και τα φυσικά παραστατικά, που τους  συνοδεύουν, θα υποβάλλονται και θα παραλαμβάνονται δεσμευτικά μέχρι την 20η του επόμενου μήνα.
 
Οι τεχνικές προδιαγραφές του αρχείου που υποβάλλεται, είναι σύμφωνα με το  διεθνές πρότυπο HL7 και έχουν ήδη αναρτηθεί στο site του ΕΟΠΥΥ.
 
 
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΕΟΠΥΥ
 
ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΚΟΝΤΟΣ Αθήνα, 3/12/2013
 
Αρ. Πρωτ.: οικ.39758
 
 
Γενική Δ/νση Διαχείρισης και Αγοράς Υπηρεσιών Υγείας Προς:
Νοσοκομεία ΕΣΥ
 
Διεύθυνση Πληροφορικής
Ταχ. Δ/νση: Κηφισίας 39 - 151 23
E-mail: [email protected]
 
ΘΕΜΑ: “Ηλεκτρονική υποβολή λογαριασμών κλειστής περίθαλψης.”
 
Σε συνέχεια των σχετικών ανακοινώσεων, αναφορικά με, την υποχρέωση αναγγελίας ασφαλισμένων  περιστατικών υγείας κλειστής περίθαλψης από τα Νοσοκομεία του ΕΣΥ, μετά από σχετικά αιτήματα  παράτασης της ημερομηνίας έναρξης, σας ενημερώνουμε, ότι η ημερομηνία έναρξης της  ηλεκτρονικής αναγγελίας νοσηλίων ασφαλισμένων (εισιτήριο – εξιτήριο) μετατίθεται για την  01/1/2014 ταυτόχρονα με την έναρξη της ηλεκτρονικής υποβολής αρχείου νοσηλειών (HL7) με  μήνα αναφοράς τον 12/2013.
Σε κάθε περίπτωση ετοιμότητας των συστημάτων των παρόχων υπάρχει η δυνατότητα δοκιμών,  προκειμένου να διευκολυνθεί το στάδιο της προετοιμασίας σας.
 
 
 
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΕΟΠΥΥ
 
Δ. ΚΟΝΤΟΣ
Τα σχόλια και οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τον κόμβο και εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.
Θα παρακαλούσαμε πολύ να διατηρήσετε τα σχόλια σας ευγενικά, πολιτισμένα και ουσιώδη. Αποφύγετε χαρακτηρισμούς απέναντι σε άλλους σχολιαστές και προσπαθήστε οι συζητήσεις να γίνονται σε ευπρεπή πλαίσια.

Σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο διαγράφονται αυτόματα χωρίς προειδοποίηση.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ο παρών ιστοχώρος και όλα τα κείμενα και δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν αποτελούν αντικείμενο ειδικής επεξεργασίας και πνευματικής δημιουργίας και προστατεύονται από την νομοθεσία περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας και Συγγενικών Δικαιωμάτων και δη από τους νόμους 2121/1993, 2557/1997, 2819/2000, τη Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης (ν. 100/1975), τη Διεθνή Σύμβαση της Ρώμης (ν. 2054/1992) και τις Οδηγίες 91/100/ΕΟΚ, 92/100/ΕΟΚ, 93/83/ΕΟΚ, 93/98/ΕΟΚ ΚΑΙ 96/9/ΕΟΚ. Η ιδιοκτησία επ’ αυτών αποκτάται χωρίς καμία διατύπωση και χωρίς την ανάγκη ρήτρας απαγορευτικής των προσβολών της.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ : Η αναδημοσίευση και η με οποιονδήποτε τρόπο αναπαραγωγή, εξ’ ολοκλήρου, τμηματικά ή περιληπτικά, των οιωνδήποτε κειμένων ή δεδομένων περιλαμβάνονται στον παρόντα ιστοχώρο, χωρίς την έγγραφη άδεια της δικαιούχου εταιρείας.
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ: H αναδημοσίευση μόνο των ελεύθερων ειδήσεων του κόμβου και όχι αυτών που η πρόσβαση επιτρέπεται αποκλειστικά στους συνδρομητές του (ένδειξη: αρθρο μόνο για συνδρομητές) με ΡΗΤΗ αναφορά στην πηγή και στον σχετικό σύνδεσμο του άρθρου/είδησης (url).
Email:
Θέμα:
Μήνυμα:
 
Δημιουργία νέας κατηγορίας

Your Categories

  • Δηλώσεις 2017
Up
Close
Close
Κλείσιμο