Ειδήσεις Οικονομικές Ειδήσεις

Κυβερνητική πηγή: Συμφωνία με τρόικα σε 3 από τα 4 σημεία για πλειστηριασμούς

Βασικότερο «αγκάθι» ωστόσο αποτελούν τα κριτήρια βάσει των οποίων θα προστατεύεται η πρώτη κατοικία, δηλαδή το τέταρτο και δυσκολότερο σημείο. Αισιοδοξία Αθήνας για συμφωνία στο ζήτημα των πλειστηριασμών πριν την αποχώρηση των εκπροσώπων των δανειστών, την επόμενη εβδομάδα. Το Σάββατο το απόγευμα η νέα συνάντηση Στουρνάρα - τρόικα.

Τρόικα και κυβέρνηση συμφωνούν στα τρία από τα τέσσερα σημεία της διαπραγμάτευσης για την άρση της απαγόρευσης πλειστηριασμών πρώτης κατοικίας, όπως δήλωσε υψηλόβαθμος κυβερνητικός παράγοντας, ενόψει της νέας συνάντησης της τριμερούς με το οικονομικό επιτελείο στις 17:00 το απόγευμα του Σαββάτου.

Βασικότερο «αγκάθι» ωστόσο αποτελούν τα κριτήρια βάσει των οποίων θα προστατεύεται η πρώτη κατοικία.

Ειδικότερα, η τρόικα φαίνεται πως δέχεται να παραμείνει εν ισχύ ο «νόμος Κατσέλη», να υπάρξει μια ενδιάμεση περίοδος ενός έτους για την προστασία της πρώτης κατοικίας (όχι όμως για το σύνολο της ακίνητης περιουσίας) και μετέπειτα να ισχύσει από τις αρχές του 2015 το μοντέλο του εξωδικαστικού συμβιβασμού μεταξύ πιστωτικών ιδρυμάτων και δανειοληπτών, κατά το «ιρλανδικό μοντέλο».

Τούτων όλων δοθέντων, η κυβέρνηση εμφανίζεται αισιόδοξη πως θα επιτευχθεί οριστική συμφωνία στο «μέτωπο» των πλειστηριασμών πριν την αναχώρηση της τριμερούς στα μέσα της επόμενης εβδομάδας.

Εμπόδιο στην εύρεση οριστικής λύσης παραμένει το 4ο σημείο, το οποίο, πάντως, είναι και το δυσκολότερο. Συγκεκριμένα, πρέπει να καθοριστούν τα κριτήρια (περιουσιακά, εισοδηματικά, και άλλα), βάσει των οποίων θα προστατεύεται η α΄ κατοικία.

Η τρόικα φέρεται να ζητά πολύ αυστηρά κριτήρια, ενώ από την πλευρά της η κυβέρνηση φαίνεται πως εμμένει ότι στο καθεστώς προστασίας πρέπει να ενταχθεί μεγαλύτερος αριθμός δανειοληπτών.

Για διαπραγμάτευση που εκτυλίσσεται σε καλό κλίμα έκανε λόγο νωρίτερα την Παρασκευή ο υπουργός Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας, εξερχόμενος από το Μέγαρο Μαξίμου, όπου συσκέφτηκε με τον πρωθυπουργό.

Πηγή: http://www.skai.gr
Τα σχόλια και οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τον κόμβο και εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.
Θα παρακαλούσαμε πολύ να διατηρήσετε τα σχόλια σας ευγενικά, πολιτισμένα και ουσιώδη. Αποφύγετε χαρακτηρισμούς απέναντι σε άλλους σχολιαστές και προσπαθήστε οι συζητήσεις να γίνονται σε ευπρεπή πλαίσια.

Σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο διαγράφονται αυτόματα χωρίς προειδοποίηση.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ο παρών ιστοχώρος και όλα τα κείμενα και δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν αποτελούν αντικείμενο ειδικής επεξεργασίας και πνευματικής δημιουργίας και προστατεύονται από την νομοθεσία περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας και Συγγενικών Δικαιωμάτων και δη από τους νόμους 2121/1993, 2557/1997, 2819/2000, τη Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης (ν. 100/1975), τη Διεθνή Σύμβαση της Ρώμης (ν. 2054/1992) και τις Οδηγίες 91/100/ΕΟΚ, 92/100/ΕΟΚ, 93/83/ΕΟΚ, 93/98/ΕΟΚ ΚΑΙ 96/9/ΕΟΚ. Η ιδιοκτησία επ’ αυτών αποκτάται χωρίς καμία διατύπωση και χωρίς την ανάγκη ρήτρας απαγορευτικής των προσβολών της.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ : Η αναδημοσίευση και η με οποιονδήποτε τρόπο αναπαραγωγή, εξ’ ολοκλήρου, τμηματικά ή περιληπτικά, των οιωνδήποτε κειμένων ή δεδομένων περιλαμβάνονται στον παρόντα ιστοχώρο, χωρίς την έγγραφη άδεια της δικαιούχου εταιρείας.
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ: H αναδημοσίευση μόνο των ελεύθερων ειδήσεων του κόμβου και όχι αυτών που η πρόσβαση επιτρέπεται αποκλειστικά στους συνδρομητές του (ένδειξη: αρθρο μόνο για συνδρομητές) με ΡΗΤΗ αναφορά στην πηγή και στον σχετικό σύνδεσμο του άρθρου/είδησης (url).
Email:
Θέμα:
Μήνυμα:
 
Δημιουργία νέας κατηγορίας

Your Categories

  • Δηλώσεις 2017
Up
Close
Close
Κλείσιμο