Ειδήσεις Ανακοινώσεις Συλλόγων

Η Ε.Φ.Ε.Ε.Κ.Ι. για τους κλειδάριθμους

ΕΝΩΣΗ ΦΟΡΟΤΕΧΝΙΚΩΝ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ ΚΕΦΑΛΛΗΝΙΑΣ ΚΑΙ ΙΘΑΚΗΣ
Hλία Ζερβού 19,Αργοστόλι
Τηλ.2671027527
Email: [email protected]

Προς Γενικό γραμματέα εσόδων  κ.Χ.ΘΕΟΧΑΡΗ

Κοιν Γενικό γραμματέα ΠΣ  κ.Χ.ΤΣΑΒΔΑΡΗ

Κύριε Γενικέ

Σχετικά με την έκδοση κλειδαρίθμων από τα τμήματα μητρώου των ΔΟΥ με καταληκτική ημερομηνία 31/12/2013  θέλουμε να σας επισημάνουμε τα εξής

-σε πολλές περιοχές τουριστικού χαρακτήρα οι φορολογούμενοι δεν διαμένουν μόνιμα σε αυτές με αποτέλεσμα να μην μπορούν να παραστούν στις ΔΟΥ ή να είναι σχεδόν αδύνατη η εξουσιοδότηση σε τρίτο για τους διαμένοντες στο εξωτερικό.

-αν παραστούν οι φορολογούμενοι αυτοπροσώπως στα τμήματα μητρώου τις τελευταίες ημέρες του έτους  θα προκληθεί χάος στις υπηρεσίες και θα ταλαιπωρηθούν και οι φορολογούμενοι και οι υπάλληλοι, το ίδιο θα συμβεί και αν δοθούν εξουσιοδοτήσεις σε λογιστικά γραφεία.

Η πρόταση μας είναι όπως οι κλειδάριθμοι ταχυδρομηθούν απευθείας στους φορολογουμένους με συστημένες επιστολές προκειμένου να αποφύγουμε την ταλαιπωρία όλων .Οι  γραφειοκρατικές  πρακτικές (εξουσιοδοτήσεις ,προσωπική παρουσία) κοστίζουν και για τους πολίτες και για το Υπ.Οικονομικών και τελικά καταλήγουμε στην γνωστή πρακτική των παρατάσεων.

Πιστεύουμε ότι η λύση που προτείνουμε είναι σωστή και εφικτή  , είμαστε δε σίγουροι ότι θα την εξετάσετε προκειμένου οι φορολογούμενοι πολίτες με τα τεράστια καθημερινά προβλήματα να αποφύγουν άλλη μία ταλαιπωρία.


ΑΡΓΟΣΤΟΛΙ 12/12/2013

Μιχάλης Βασιλάτος ΠΡΟΕΔΡΟΣ                           
Διονύσης Κορσιάνος ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΣ
Μαρία Τσιλιμιδού ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
Σπύρος Μαρκάτος ΤΑΜΙΑΣ
Παναγιώτης Τζανάτος ΜΕΛΟΣ


Ετικέτες για αναζήτηση κλειδάριθμοι


Τα σχόλια και οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τον κόμβο και εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.
Θα παρακαλούσαμε πολύ να διατηρήσετε τα σχόλια σας ευγενικά, πολιτισμένα και ουσιώδη. Αποφύγετε χαρακτηρισμούς απέναντι σε άλλους σχολιαστές και προσπαθήστε οι συζητήσεις να γίνονται σε ευπρεπή πλαίσια.

Σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο διαγράφονται αυτόματα χωρίς προειδοποίηση.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ο παρών ιστοχώρος και όλα τα κείμενα και δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν αποτελούν αντικείμενο ειδικής επεξεργασίας και πνευματικής δημιουργίας και προστατεύονται από την νομοθεσία περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας και Συγγενικών Δικαιωμάτων και δη από τους νόμους 2121/1993, 2557/1997, 2819/2000, τη Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης (ν. 100/1975), τη Διεθνή Σύμβαση της Ρώμης (ν. 2054/1992) και τις Οδηγίες 91/100/ΕΟΚ, 92/100/ΕΟΚ, 93/83/ΕΟΚ, 93/98/ΕΟΚ ΚΑΙ 96/9/ΕΟΚ. Η ιδιοκτησία επ’ αυτών αποκτάται χωρίς καμία διατύπωση και χωρίς την ανάγκη ρήτρας απαγορευτικής των προσβολών της.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ : Η αναδημοσίευση και η με οποιονδήποτε τρόπο αναπαραγωγή, εξ’ ολοκλήρου, τμηματικά ή περιληπτικά, των οιωνδήποτε κειμένων ή δεδομένων περιλαμβάνονται στον παρόντα ιστοχώρο, χωρίς την έγγραφη άδεια της δικαιούχου εταιρείας.
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ: H αναδημοσίευση μόνο των ελεύθερων ειδήσεων του κόμβου και όχι αυτών που η πρόσβαση επιτρέπεται αποκλειστικά στους συνδρομητές του (ένδειξη: αρθρο μόνο για συνδρομητές) με ΡΗΤΗ αναφορά στην πηγή και στον σχετικό σύνδεσμο του άρθρου/είδησης (url).
Email:
Θέμα:
Μήνυμα:
 
Δημιουργία νέας κατηγορίας

Your Categories

  • Δηλώσεις 2017
Up
Close
Close
Κλείσιμο