Ειδήσεις Ανακοινώσεις Συλλόγων

Αντίδραση της ΓΣΕΒΕΕ για τα υψηλά πρόστιμα

Καλεί το υπουργείο στην άμεση ανάκληση των ρυθμίσεων

Όλες οι υπηρεσίες ΙΚΑ, ΣΕΠΕ, ηλεκτρονικά συστήματα Εργάνη, πρέπει να ενοποιηθούν, όπως, επίσης, οι καταστάσεις και ανακοινώσεις τους, υπογραμμίζει η Γενική Συνομοσπονδία Επαγγελματιών Βιοτεχνών Εμπόρων Ελλάδος, διαμαρτυρόμενη για τα υψηλά πρόστιμα που προβλέπονται στον κώδικα φορολογικής διαδικασίας.

«Με την ηλεκτρονική διασύνδεση, όλα αυτά γίνονται πιο εύκολα και εκεί πρέπει να πέσει το βάρος του υπουργείου αντί να νομοθετεί υπέρογκα πρόστιμα. Η έννοια του προστίμου πρέπει να έχει χαρακτήρα δυνητικής συμμόρφωσης, όχι επαγγελματικής εξόντωσης και τιμωρίας της επιχειρηματικότητας» όπως σημειώνει η ΓΣΕΒΕΕ και προσθέτει ότι αναμένει από το υπουργείο την κατανόηση των προβλημάτων που δημιουργεί το υπέρογκο πρόστιμο και η υποχρέωση τήρησης ειδικών βιβλίων.

Η ΓΣΕΒΕΕ καλεί το υπουργείο να προχωρήσει στην άμεση ανάκληση αυτών των ρυθμίσεων που δεν εξυπηρετούν ούτε την αγορά ούτε την αποτελεσματικότητα της διοίκησης και το κυριότερο υποβαθμίζουν τις δημοκρατικές διαδικασίες του κοινοβουλίου.
Τα σχόλια και οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τον κόμβο και εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.
Θα παρακαλούσαμε πολύ να διατηρήσετε τα σχόλια σας ευγενικά, πολιτισμένα και ουσιώδη. Αποφύγετε χαρακτηρισμούς απέναντι σε άλλους σχολιαστές και προσπαθήστε οι συζητήσεις να γίνονται σε ευπρεπή πλαίσια.

Σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο διαγράφονται αυτόματα χωρίς προειδοποίηση.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ο παρών ιστοχώρος και όλα τα κείμενα και δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν αποτελούν αντικείμενο ειδικής επεξεργασίας και πνευματικής δημιουργίας και προστατεύονται από την νομοθεσία περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας και Συγγενικών Δικαιωμάτων και δη από τους νόμους 2121/1993, 2557/1997, 2819/2000, τη Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης (ν. 100/1975), τη Διεθνή Σύμβαση της Ρώμης (ν. 2054/1992) και τις Οδηγίες 91/100/ΕΟΚ, 92/100/ΕΟΚ, 93/83/ΕΟΚ, 93/98/ΕΟΚ ΚΑΙ 96/9/ΕΟΚ. Η ιδιοκτησία επ’ αυτών αποκτάται χωρίς καμία διατύπωση και χωρίς την ανάγκη ρήτρας απαγορευτικής των προσβολών της.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ : Η αναδημοσίευση και η με οποιονδήποτε τρόπο αναπαραγωγή, εξ’ ολοκλήρου, τμηματικά ή περιληπτικά, των οιωνδήποτε κειμένων ή δεδομένων περιλαμβάνονται στον παρόντα ιστοχώρο, χωρίς την έγγραφη άδεια της δικαιούχου εταιρείας.
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ: H αναδημοσίευση μόνο των ελεύθερων ειδήσεων του κόμβου και όχι αυτών που η πρόσβαση επιτρέπεται αποκλειστικά στους συνδρομητές του (ένδειξη: αρθρο μόνο για συνδρομητές) με ΡΗΤΗ αναφορά στην πηγή και στον σχετικό σύνδεσμο του άρθρου/είδησης (url).
Email:
Θέμα:
Μήνυμα:
 
Δημιουργία νέας κατηγορίας

Your Categories

  • Δηλώσεις 2017
Up
Close
Close
Κλείσιμο