Ειδήσεις Οικονομικές Ειδήσεις

Αδιάφθορες και διεφθαρμένες χώρες - 54η σε 163 χώρες η Ελλάδα

H Αϊτή, η Μιανμάρ και το Ιράκ και η Γουινέα αναδεικνύονται πρωταθλητές στη διαφθορά, ανακοίνωσε σήμερα η οργάνωση κατά της διαφθοράς Transparency Internation (TI, Διεθνής Διαφάνεια) παρουσιάζοντας την έκθεσή της για το 2006.....

H Αϊτή, η Μιανμάρ και το Ιράκ και η Γουινέα αναδεικνύονται πρωταθλητές στη διαφθορά, ανακοίνωσε σήμερα η οργάνωση κατά της διαφθοράς Transparency Internation (TI, Διεθνής Διαφάνεια) παρουσιάζοντας την έκθεσή της για το 2006.

Στον αντίποδα, η Φινλανδία είναι η χώρα του κόσμου με τη μικρότερη διαφθορά, σημειώνει η οργάνωση, που συσχετίζει τη διαφθορά με τη φτώχεια. Η Ισλανδία και η Νέα Ζηλανδία βαθμολογούνται σχεδόν με άριστα (9,6). Οι τρεις χώρες ήταν οι πλέον αδιάφθορες χώρες και στον κατάλογο του 2005.

Ο κατάλογος του 2006 που περιλαμβάνει 163 χώρες, βαθμολογεί τις διάφορες χώρες σε μια κλίμακα από το 0 (πολύ γενικευμένη διαφθορά) έως το 10 (καθόλου διαφθορά), με βάση σφυγμομετρήσεις και εκθέσεις ανεξάρτητων οργανισμών, όπως η Παγκόσμια Τράπεζα και το Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ.

Η Ελλάδα καταλαμβάνει την 54η θέση στον κατάλογο. Σύμφωνα με την οργάνωση, η διαφθορά παραμένει γενικευμένη στον κόσμο με τα 3/4 των χωρών που εξετάστηκαν να λαμβάνουν βαθμολογία κάτω του 5, από τις οποίες σχεδόν το σύνολο των φτωχών χωρών. Μόνο δύο αφρικανικές χώρες (Μαυρίκιος και Μποτσουάνα) ξεπερνούν το μέσο όρο στη βαθμολογία.

Πηγή Ναυτεμπορική
Τα σχόλια και οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τον κόμβο και εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.
Θα παρακαλούσαμε πολύ να διατηρήσετε τα σχόλια σας ευγενικά, πολιτισμένα και ουσιώδη. Αποφύγετε χαρακτηρισμούς απέναντι σε άλλους σχολιαστές και προσπαθήστε οι συζητήσεις να γίνονται σε ευπρεπή πλαίσια.

Σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο διαγράφονται αυτόματα χωρίς προειδοποίηση.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ο παρών ιστοχώρος και όλα τα κείμενα και δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν αποτελούν αντικείμενο ειδικής επεξεργασίας και πνευματικής δημιουργίας και προστατεύονται από την νομοθεσία περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας και Συγγενικών Δικαιωμάτων και δη από τους νόμους 2121/1993, 2557/1997, 2819/2000, τη Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης (ν. 100/1975), τη Διεθνή Σύμβαση της Ρώμης (ν. 2054/1992) και τις Οδηγίες 91/100/ΕΟΚ, 92/100/ΕΟΚ, 93/83/ΕΟΚ, 93/98/ΕΟΚ ΚΑΙ 96/9/ΕΟΚ. Η ιδιοκτησία επ’ αυτών αποκτάται χωρίς καμία διατύπωση και χωρίς την ανάγκη ρήτρας απαγορευτικής των προσβολών της.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ : Η αναδημοσίευση και η με οποιονδήποτε τρόπο αναπαραγωγή, εξ’ ολοκλήρου, τμηματικά ή περιληπτικά, των οιωνδήποτε κειμένων ή δεδομένων περιλαμβάνονται στον παρόντα ιστοχώρο, χωρίς την έγγραφη άδεια της δικαιούχου εταιρείας.
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ: H αναδημοσίευση μόνο των ελεύθερων ειδήσεων του κόμβου και όχι αυτών που η πρόσβαση επιτρέπεται αποκλειστικά στους συνδρομητές του (ένδειξη: αρθρο μόνο για συνδρομητές) με ΡΗΤΗ αναφορά στην πηγή και στον σχετικό σύνδεσμο του άρθρου/είδησης (url).
Email:
Θέμα:
Μήνυμα:
 
Δημιουργία νέας κατηγορίας

Your Categories

    Up
    Close
    Close
    Κλείσιμο