Ειδήσεις Οικονομικές Ειδήσεις

Απόσυρση για δεύτερη φορά της τροπολογίας του Υπ. Οικ. από το ν/σ του υπ. Εργασίας σχετικά με τις τριγωνικές συναλλαγές

Τροπολογία του υπουργείου Οικονομικών η οποία είχε κατατεθεί στο νομοσχέδιο του υπουργείου Εργασίας για την αδήλωτη και ανασφάλιστη εργασία απέσυρε ο Γ. Στουρνάρας.

Ο υπουργός Οικονομικών προχώρησε στην απόσυρση κατόπιν ενστάσεων των κομμάτων της αντιπολίτευσης και αιτήματος του ΠΑΣΟΚ να επανέλθει σε άλλο νομοσχέδιο, προκειμένου να δοθεί χρόνος για περισσότερες διευκρινίσεις.

Εισηγούμενος στη Βουλή την τροπολογία, ο κ. Στουρνάρας την χαρακτήρισε αναγκαία, εξηγώντας ότι το άρθρο 2 2 σχετίζεται με αγορές πρώτων υλών που θεωρούνταν μη εκπιπτόμενες για το 2010 αλλά σήμερα ο νόμος έχει καταργηθεί και κατά συνέπεια θα πρέπει να υπάρξει σχετική ρύθμιση.

«Αν δεν δώσουμε διευκρινίσεις, κινδυνεύουν να υποστούν μεγάλα πρόστιμα επιχειρήσεις βαριάς βιομηχανίας», δήλωσε ο κ. Στουρνάρας.

Σύμφωνα με τον υπουργό Οικονομικών, το άρθρο 3 ξεκαθαρίζει πως η μεταβίβαση των τραπεζικών υποκαταστημάτων προς εξυγίανση αποτελεί ζήτημα «ειδικής διαδοχής και όχι καθολικής». Ο κ. Στουρνάρας τόνισε μάλιστα ότι η ρύθμιση είναι απαραίτητη, καθώς υπάρχει κίνδυνος το πιστωτικό ίδρυμα που εξυγιαίνεται, να επιβαρυνθεί με δαπάνες καθολικής διαδοχής.

Νωρίτερα, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρης Στρατούλης είχε χαρακτηρίσει την τροπολογία «φωτογραφική» υπέρ εταιρειών πετρελαιοειδών και της Τράπεζας Πειραιώς, αφού -όπως είπε- το άρθρο 3 αφορά τη μεταβίβαση των υποκαταστημάτων της Τράπεζας Κύπρου.

Τα ίδια επιχειρήματα, με αίτημα την απόσυρση της τροπολογίας, διατύπωσαν και οι εκπρόσωποι των ΑΝΕΛ, της ΔΗΜΑΡ και του ΚΚΕ, εκφράζοντας ταυτοχρόνως και τη διαφωνία τους για τη διαδικασία που επελέγη να κατατεθεί αυτή σε νομοσχέδιο αρμοδιότητας άλλου υπουργείου.

Πηγή: ΑΜΠΕ


Δείτε σχετικό άρθρο μας για τις τριγωνικές συναλλαγές σε κράτη μη συνεργάσιμα ή με προνομιακό φορολογικό καθεστώς, αλλά και την προϊστορία της ρύθμισης σχετικά με την τροπολογία που αποσύρθηκε για δεύτερη φορά από νομοσχέδιο.Ετικέτες για αναζήτηση τριγωνικές


Τα σχόλια και οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τον κόμβο και εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.
Θα παρακαλούσαμε πολύ να διατηρήσετε τα σχόλια σας ευγενικά, πολιτισμένα και ουσιώδη. Αποφύγετε χαρακτηρισμούς απέναντι σε άλλους σχολιαστές και προσπαθήστε οι συζητήσεις να γίνονται σε ευπρεπή πλαίσια.

Σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο διαγράφονται αυτόματα χωρίς προειδοποίηση.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ο παρών ιστοχώρος και όλα τα κείμενα και δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν αποτελούν αντικείμενο ειδικής επεξεργασίας και πνευματικής δημιουργίας και προστατεύονται από την νομοθεσία περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας και Συγγενικών Δικαιωμάτων και δη από τους νόμους 2121/1993, 2557/1997, 2819/2000, τη Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης (ν. 100/1975), τη Διεθνή Σύμβαση της Ρώμης (ν. 2054/1992) και τις Οδηγίες 91/100/ΕΟΚ, 92/100/ΕΟΚ, 93/83/ΕΟΚ, 93/98/ΕΟΚ ΚΑΙ 96/9/ΕΟΚ. Η ιδιοκτησία επ’ αυτών αποκτάται χωρίς καμία διατύπωση και χωρίς την ανάγκη ρήτρας απαγορευτικής των προσβολών της.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ : Η αναδημοσίευση και η με οποιονδήποτε τρόπο αναπαραγωγή, εξ’ ολοκλήρου, τμηματικά ή περιληπτικά, των οιωνδήποτε κειμένων ή δεδομένων περιλαμβάνονται στον παρόντα ιστοχώρο, χωρίς την έγγραφη άδεια της δικαιούχου εταιρείας.
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ: H αναδημοσίευση μόνο των ελεύθερων ειδήσεων του κόμβου και όχι αυτών που η πρόσβαση επιτρέπεται αποκλειστικά στους συνδρομητές του (ένδειξη: αρθρο μόνο για συνδρομητές) με ΡΗΤΗ αναφορά στην πηγή και στον σχετικό σύνδεσμο του άρθρου/είδησης (url).
Email:
Θέμα:
Μήνυμα:
 
Δημιουργία νέας κατηγορίας

Your Categories

  • Δηλώσεις 2017
Up
Close
Close
Κλείσιμο