Ειδήσεις Ανακοινώσεις Συλλόγων

Σ.Ο.Λ. Ν. Μαγνησίας - Συνεργασία με το Οικονομικό Τμήμα του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΟΙΚΟΝΟΜΟΛΟΓΩΝ ΛΟΓΙΣΤΩΝ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ Ν. ΜΑΓΝΗΣΙΑΣ

ΓΡΑΦΕΙΑ: ΜΙΚΡΑΣΙΑΤΩΝ 76, ΒΟΛΟΣ
e-mail [email protected]
Τηλ 2421035453

Βόλος 12 Δεκεμβρίου 2013

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Ο Σύλλογος Οικονομολόγων Λογιστών (ΣΟΛ) Μαγνησίας και το Οικονομικό Τμήμα του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, ανακοινώνουν την απόφασή τους να προχωρήσουν σε συνεργασία που θα αποβλέπει στην επίτευξη των κοινών σκοπών τους.

Οι οικονομολόγοι ελεύθεροι επαγγελματίες-μέλη του συλλόγου μας, που είναι αποκλειστικά απόφοιτοι Πανεπιστημίου, μπορούν και οφείλουν να προσφέρουν την εμπειρία τους και τις γνώσεις τους στην ανάπτυξη του τοπικού μας Οικονομικού Τμήματος.

Ο ΣΟΛ Μαγνησίας έχει στις τάξεις του οικονομολόγους που διατηρούν γραφεία παροχής λογιστικών, οικονομικών  και συμβουλευτικών υπηρεσιών. Στο ξεκίνημα της επαγγελματικής τους σταδιοδρομίας, μετά το τέλος των πανεπιστημιακών σπουδών, πολλοί οικονομολόγοι εύχονταν και προσπαθούσαν να βρουν ένα λογιστικό γραφείο στο οποίο θα εκπαιδεύονταν και θα αποκτούσαν την απαιτούμενη αρχική εμπειρία πάνω στα λογιστικά. Πριν 15 με 20 χρόνια όταν η φορολογική, εργατική και ασφαλιστική νομοθεσία ήταν λιγότερο περίπλοκη, το να βρει κάποιος πτυχιούχος ένα γραφείο για την εκπαίδευσή του ήταν δύσκολο. Σήμερα είναι ακόμη δυσκολότερο γιατί η νομοθεσία έχει γίνει πολύ περισσότερο πολύπλοκη και υλοποιείται με δυσλειτουργικά πληροφοριακά συστήματα που δεν συγχωρούν ανθρώπινα λάθη, (πχ σύστημα ΕΡΓΑΝΗ). Το μεγαλύτερο πρόβλημα όμως σε αυτή την διαδικασία είναι οι σχεδόν καθημερινές αλλαγές πάνω στην φορολογική, εργατική και ασφαλιστική  νομοθεσία που η παρακολούθησή τους έχει γίνει εφιάλτης και για τον εμπειρότερο επαγγελματία. Αυτό έχει σαν αποτέλεσμα τα Πανεπιστήμια να μην μπορούν να εκπαιδεύσουν στους φοιτητές τους πάνω στην ισχύοντα αφού στην σημερινή Ελλάδα αυτά που θα διδαχθούν είναι βέβαιο ότι δεν θα ισχύουν όταν αποφοιτήσουν.

Το κενό αυτό έρχεται να καλύψει η συνεργασία του ΣΟΛ με το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας για τους φοιτητές του Οικονομικού τμήματος με δύο τρόπους :

1. Με την πρακτική άσκηση των φοιτητών στα γραφεία των μελών του ΣΟΛ στα πλαίσια του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Εκπαίδευση και δια Βίου Μάθηση» που χρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Ένωση και Εθνικούς πόρους. Έτσι οι φοιτητές θα αποκτούν την πρώτη απαραίτητη πρακτική εμπειρία και

2. Με την συμμετοχή των φοιτητών δωρεάν στα σεμινάρια – ημερίδες που διοργανώνει τακτικά ο σύλλογός μας για την δια βίου εκπαίδευση και ενημέρωση των μελών του. Με την συμμετοχή τους οι φοιτητές θα είναι σε θέση να κατανοήσουν καλύτερα αυτά που διδάχθηκαν στη σχολή τους και συνάντησαν σαν πρακτικά θέματα κατά την εκπαίδευσή τους.

Πέραν των παραπάνω τελικά οι φοιτητές θα έχουν δει στην πράξη τι είναι το λογιστικό επάγγελμα και να επιλέξουν αν θέλουν πραγματικά να ασχοληθούν στον τομέα αυτό.

Από την πλευρά του το Πανεπιστήμιο θα συμβάλλει στην υλοποίηση αυτής της συνεργασίας και στην επίτευξη του στόχου αυτού με τις παρακάτω ενδεικτικές ενέργειες  :

1. Προσφέροντας αφιλοκερδώς την υλικοτεχνική υποδομή που διαθέτει δηλ. αμφιθέατρα, projectors, οθόνες παρουσίασης, αίθουσες με ηλεκτρονικούς υπολογιστές κ.λ.π.

2. Το κυριότερο όμως είναι ότι θα προσκαλεί καταξιωμένους Πανεπιστημιακούς δασκάλους, κυρίως αυτούς που συμμετέχουν σε επιτροπές που εισηγούνται στα αρμόδια υπουργεία τα σχέδια νόμων, να έρθουν να ερμηνεύσουν και στους επαγγελματίες αλλά και στους φοιτητές το πνεύμα του νομοθέτη στους εκάστοτε νόμους που αφορούν το επάγγελμα του λογιστή.

Όλα τα παραπάνω ίσως τελικά να έρχονται να καλύψουν κενά που η ίδια η πολιτεία θα έπρεπε να προσφέρει και στους φοιτητές αλλά και στους επαγγελματίες αυτού του τόπου, με την λογική του ότι «άγνοια νόμου δεν συγχωρείται».

Πέραν της συνεργασίας αυτής ο ΣΟΛ Μαγνησίας αποφάσισε, στο πλαίσιο της κοινωνικής ευθύνης που του αναλογεί, να παρέχει δωρεάν συμμετοχή στα σεμινάρια – ημερίδες που θα διοργανώσει στο μέλλον σε συναδέλφους οικονομολόγους που η σημερινή οικονομική κατάσταση τους οδήγησε στην ανεργία. Σαν Σύλλογος θεωρούμε ότι αυτοί οι συνάδελφοι μας δεν πρέπει σε καμία περίπτωση να πάψουν να ενημερώνονται ώστε να είναι σε θέση ανά πάσα στιγμή είτε να ξαναβρούν τη δουλεία τους είτε να ξανανοίξουν το γραφείο τους.

Για τον ΣΟΛ Μαγνησίας           

Ο Πρόεδρος του ΔΣ                   
Παπανδρέου Άρης           

Για το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας

Οι Καθηγητές
Ζουμπουλάκης Μιχάλης  - Ιατρίδης Γιώργος
Τα σχόλια και οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τον κόμβο και εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.
Θα παρακαλούσαμε πολύ να διατηρήσετε τα σχόλια σας ευγενικά, πολιτισμένα και ουσιώδη. Αποφύγετε χαρακτηρισμούς απέναντι σε άλλους σχολιαστές και προσπαθήστε οι συζητήσεις να γίνονται σε ευπρεπή πλαίσια.

Σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο διαγράφονται αυτόματα χωρίς προειδοποίηση.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ο παρών ιστοχώρος και όλα τα κείμενα και δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν αποτελούν αντικείμενο ειδικής επεξεργασίας και πνευματικής δημιουργίας και προστατεύονται από την νομοθεσία περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας και Συγγενικών Δικαιωμάτων και δη από τους νόμους 2121/1993, 2557/1997, 2819/2000, τη Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης (ν. 100/1975), τη Διεθνή Σύμβαση της Ρώμης (ν. 2054/1992) και τις Οδηγίες 91/100/ΕΟΚ, 92/100/ΕΟΚ, 93/83/ΕΟΚ, 93/98/ΕΟΚ ΚΑΙ 96/9/ΕΟΚ. Η ιδιοκτησία επ’ αυτών αποκτάται χωρίς καμία διατύπωση και χωρίς την ανάγκη ρήτρας απαγορευτικής των προσβολών της.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ : Η αναδημοσίευση και η με οποιονδήποτε τρόπο αναπαραγωγή, εξ’ ολοκλήρου, τμηματικά ή περιληπτικά, των οιωνδήποτε κειμένων ή δεδομένων περιλαμβάνονται στον παρόντα ιστοχώρο, χωρίς την έγγραφη άδεια της δικαιούχου εταιρείας.
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ: H αναδημοσίευση μόνο των ελεύθερων ειδήσεων του κόμβου και όχι αυτών που η πρόσβαση επιτρέπεται αποκλειστικά στους συνδρομητές του (ένδειξη: αρθρο μόνο για συνδρομητές) με ΡΗΤΗ αναφορά στην πηγή και στον σχετικό σύνδεσμο του άρθρου/είδησης (url).
Email:
Θέμα:
Μήνυμα:
 
Δημιουργία νέας κατηγορίας

Your Categories

  • Δηλώσεις 2017
Up
Close
Close
Κλείσιμο