Ειδήσεις Ανακοινώσεις Συλλόγων

Μανούσος Ντουκάκης - Θέλει αρετή και τόλμη η ελευθερία

Ε. Σ. Κ. Ο.
Ενωτική Συντονιστική Κίνηση Οικονομολόγων
Σεπολίων 9, Πλ. Αττικής , Τ.Κ. 10443, Αθήνα
e-mail: [email protected]

Αθήνα 12/12/2013

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι,

Όσοι το χάλκεον χέρι βαρύ του φόβου αισθάνονται, ζυγό δουλείας ας έχωσι, θέλει αρετή και τόλμη η ελευθερία. «Ανδρέας Κάλβος».

Στο Υπουργείο Οικονομικών «αγρόν ηγόραζον». Τα χρόνια περνούν , οι Κυβερνήσεις αλλάζουν , αλλά «μυαλό» κανείς τους δεν βάζει.

Η λίστα Λαγκάρντ είναι εδώ και κάποια χρόνια στα χέρια του Υπουργείου Οικονομικών. Τα προσωπικά συμφέροντα όμως δεν επιτρέπουν να δωθούν στην δημοσιότητα τα ονόματα αυτής όλα και όχι κουτσουρεμένη , για τον απλούστατο λόγο εμπεριέχονται οι ίδιοι οι Υπουργοί, Βουλευτές, οι συγγενείς αυτών κ.λπ.. δημόσια πρόσωπα. Κόρακας κοράκου μάτι δεν βγάζει!!!!!!

Πάνω από 54000 Έλληνες έχουν αγοράσει ακίνητα σε Αγγλία, Γαλλία, Γερμανία και Βέλγιο για τα οποία ενώ υπάρχουν στοιχεία, το Υπουργείο Οικονομικών εδώ και πέντε χρόνια δεν προχωρά σε έλεγχο. Αν ελεγχθούν οι αγορές αυτών εκτός τους φόρους που θα προκύψουν στο πόθεν έσχες των αγοραστών και το οποίο θα ήταν ένα συν για την Ελληνική Οικονομία, υπάρχει και το Παγκόσμιο εισόδημα από το οποίο για τις αγορές αυτές το Ελληνικό Κράτος χάνει πολλά εκατομμύρια ευρώ ετησίως.

Ο κος Στουρνάρας δηλώνει ότι δεν υπάρχει υπερφορολόγηση στην Ελλάδα και βάζει συνέχεια ΝΕΟΥΣ ΦΟΡΟΥΣ. Για το μόνο που δεν φορολογούμαστε είναι για το ότι «η γη γυρίζει».

Ο φόρος εισοδήματος στην Ελλάδα είναι 46% ενώ στην Ευρωπαϊκή Ένωση είναι 38,9%.

Είναι πασιφανές ότι ο Υπουργός Οικονομικών μας ο κος Στουρνάρας έχει πάρει νύχτα το πτυχίο του!!!

Από κοντά τον ακολουθεί και «το χαμογελαστό παιδί» ο Γενικός Γραμματέας Χάρης Θεοχάρης ο οποίος δηλώνει ότι οι αντικειμενικές αξίες δεν θα μειωθούν στις πραγματικές αξίες γιατί κάτι τέτοιο θα στερούσε έσοδα πολλά δις.

Προτιμά λοιπόν ο Χάρης Θεοχάρης να κλέβει καθαρά όλους τους φορολογούμενους παρά να υπάρχει δίκαιη φορολογία.

Στο Σύνταγμα της Ελλάδος αναγράφετε ότι κάθε ένας πληρώνει φόρους ανάλογα με την φοροδοτική του ικανότητα. Δυστυχώς το Σύνταγμα οι Υπουργοί μας το έχουν βάλει το συρτάρι. Ακόμη διάφορα άλλα άρθρα του Συντάγματος όπως «το δικαίωμα για ζωή», «η απαγόρευση της απάνθρωπης ή εξευτελιστικής μεταχείρισης» αλλά οι Υπουργοί μας αυτά……… δεν τα γνωρίζουν.

Προσπαθούν με κάθε τρόπο να φοβίσουν τους φορολογούμενους Πολίτες. Κλείνουν στη φυλακή όσους οφείλουν πάνω από 5.000 ευρώ ενώ κατάσχουν μετρητά και περιουσίες σε όσους έχουν χρέος πάνω από 300 ευρώ.

Κλείνουν φυλακή όλους εμάς αυτοί ΠΟΥ ΜΑΣ ΚΑΤΑΚΛΕΨΑΝ ΚΑΙ ΜΑΣ ΕΦΕΡΑΝ ΣΕ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΤΡΙΤΟΚΟΣΜΙΚΗ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ.

Η Τρόικα δημιουργεί συνεχώς προβλήματα στην Κυβέρνηση γιατί εκτιμά ότι αυτούς στην Αθήνα τους ενδιαφέρει περισσότερο η καρέκλα παρά οι Έλληνες. Η Τρόικα έχει ανοίξει πολλά μέτωπα στα οποία επιμένει και στο τέλος θα πετύχει. Σας παραθέτω μερικά εξ αυτών:

1. Στην απελευθέρωση των πλειστηριασμών με σκοπό να μείνουν στο δρόμο 110.000 οικογένειες.
2. Υπέρμετρη φορολόγηση των ακινήτων μέχρι βαθμού δήμευσης της περιουσίας και των τραπεζικών καταθέσεων.
3. Ξεπούλημα της Αμυντικής Βιομηχανίας μας με σκοπό να πλουτίσουν κι άλλο οι τοκογλύφοι.
4. Να επιτραπούν οι ομαδικές απολύσεις των εργαζομένων.

Όλα αυτά θα είναι η ταφόπλακα της Κοινωνικής Συνοχής του Κράτους.

Εταιρείες ΚΟΛΟΣΣΟΙ φεύγουν από την Ελλάδα γιατί φοβούνται μην πάνε φυλακή (Coca-cola, Microsoft, Nokia, Siemens, IBM κ.λ.π.).

Τους πρώτους μήνες του 2013 είχαμε πάνω από 95.000 κατασχέσεις εις χείρας τρίτων. Το άνοιγμα των Τραπεζικών λογαριασμών πλέον θα είναι πιο εύκολο από το να ανοίγεις ένα κουτάκι αναψυκτικού.

Έχουμε την μεγαλύτερη γραφειοκρατία στην Ευρωπαϊκή Ένωση και την μεγαλύτερη διαφθορά. Είμαστε σταθερά πρώτοι στον Δημόσιο Τομέα και ειδικά στο σκέλος των επενδύσεων, των εξαγωγών, και της δημιουργίας των ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ.

Το φορολογικό μας σύστημα είναι το πιο ασταθές ακόμα και από Αφρικανική Χώρα και έτσι καταστρέφετε κάθε διάθεση και πρόθεση νέας επιχειρηματικότητας.

Οι δηλώσεις της Πολιτικής Ηγεσίας του Υπουργείου Οικονομικών είναι να μπουν φυλακή όλοι όσοι οφείλουν, δηλαδή 2.500.000 Έλληνες. Συγχαρητήρια!!!

Η Οικονομία μας βαδίζει σταθερά για το τρίτο Μνημόνιο.

Ο Ελληνικός προϋπολογισμός για να υλοποιηθεί χρειάζεται «ΜΗΧΑΝΙΚΗ» υποστήριξη όπως ο ασθενής ο οποίος μετράει τα τελευταία λεπτά της ζωής του.

Για όλα αυτά Κυρίες και κύριοι συνάδελφοι σας ρωτώ,

Έχετε προσκληθεί ποτέ από το Οικονομικό Επιμελητήριο Ελλάδος για κάποιο συνέδριο;

Έχει μετρήσει ποτέ η γνώμη σας ως μέλη του Ο.Ε.Ε. σε ψηφισθέν νομοσχέδιο;

Έχει μετρήσει ποτέ ο λόγος σας, το επάγγελμα σας;

Ασφαλώς και όχι γιατί στην Κομματική Διοίκηση του ΠΑΣΟΚ , της Νέας Δημοκρατίας και της Π.Ο.Φ.Ε.Ε. τους ενδιαφέρει μόνο η καρέκλα και όλα τα συναφή.

Εμείς πιστεύουμε ότι μόνο η Ε.Σ.Κ.Ο. μαζί με τις άλλες υγιείς δυνάμεις του Οικονομικού Επιμελητηρίου, μπορεί να βοηθήσουμε την Ελλάδα μας, το επάγγελμα ! μας, την αξιοπρέπεια μας, τα δικαιώματα μας.ΓΙΑΤΙ ΜΟΝΟ
ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΜΠΟΡΟΥΜΕ

Υποψήφιος Ε.Σ.Κ.Ο. στο Ο.Ε.Ε.
Ντουκάκης Μανούσος
Τα σχόλια και οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τον κόμβο και εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.
Θα παρακαλούσαμε πολύ να διατηρήσετε τα σχόλια σας ευγενικά, πολιτισμένα και ουσιώδη. Αποφύγετε χαρακτηρισμούς απέναντι σε άλλους σχολιαστές και προσπαθήστε οι συζητήσεις να γίνονται σε ευπρεπή πλαίσια.

Σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο διαγράφονται αυτόματα χωρίς προειδοποίηση.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ο παρών ιστοχώρος και όλα τα κείμενα και δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν αποτελούν αντικείμενο ειδικής επεξεργασίας και πνευματικής δημιουργίας και προστατεύονται από την νομοθεσία περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας και Συγγενικών Δικαιωμάτων και δη από τους νόμους 2121/1993, 2557/1997, 2819/2000, τη Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης (ν. 100/1975), τη Διεθνή Σύμβαση της Ρώμης (ν. 2054/1992) και τις Οδηγίες 91/100/ΕΟΚ, 92/100/ΕΟΚ, 93/83/ΕΟΚ, 93/98/ΕΟΚ ΚΑΙ 96/9/ΕΟΚ. Η ιδιοκτησία επ’ αυτών αποκτάται χωρίς καμία διατύπωση και χωρίς την ανάγκη ρήτρας απαγορευτικής των προσβολών της.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ : Η αναδημοσίευση και η με οποιονδήποτε τρόπο αναπαραγωγή, εξ’ ολοκλήρου, τμηματικά ή περιληπτικά, των οιωνδήποτε κειμένων ή δεδομένων περιλαμβάνονται στον παρόντα ιστοχώρο, χωρίς την έγγραφη άδεια της δικαιούχου εταιρείας.
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ: H αναδημοσίευση μόνο των ελεύθερων ειδήσεων του κόμβου και όχι αυτών που η πρόσβαση επιτρέπεται αποκλειστικά στους συνδρομητές του (ένδειξη: αρθρο μόνο για συνδρομητές) με ΡΗΤΗ αναφορά στην πηγή και στον σχετικό σύνδεσμο του άρθρου/είδησης (url).
Email:
Θέμα:
Μήνυμα:
 
Δημιουργία νέας κατηγορίας

Your Categories

  • Δηλώσεις 2017
Up
Close
Close
Κλείσιμο