Ειδήσεις Οικονομικές Ειδήσεις

«Μάχη» στις Βρυξέλλες για το ωράριο εργασίας

To μέλλον των υφισταμένων εργασιακών δικαιωμάτων και η οδηγία για την οργάνωση του χρόνου εργασίας που δίνει το δικαίωμα εφαρμογής ελαστικού ωραρίου, το οποίο φτάνει έως και τις 65 ώρες την εβδομάδα, θα συζητηθούν στο έκτακτο συμβούλιο υπουργών Απασχόλησης...

To μέλλον των υφισταμένων εργασιακών δικαιωμάτων και η οδηγία για την οργάνωση του χρόνου εργασίας που δίνει το δικαίωμα εφαρμογής ελαστικού ωραρίου, το οποίο φτάνει έως και τις 65 ώρες την εβδομάδα, θα συζητηθούν στο έκτακτο συμβούλιο υπουργών Απασχόλησης που ξεκινά την Τρίτη στις Βρυξέλλες.
Αναλυτικότερα, στο συμβούλιο των υπουργών Απασχόλησης που θα διαρκέσει έως και την Τετάρτη, 8 Νοεμβρίου, η απερχόμενη φιλανδική προεδρία καλείται να βρει τη χρυσή τομή σε ένα θέμα που ταλανίζει την ΕΕ εδώ και δύο χρόνια και έχει να κάνει με τον τρόπο εφαρμογής της τροποποιημένης από τον Σεπτέμβριο του 2004 Οδηγίας 2003/88/ΕΚ για την οργάνωση του χρόνου εργασίας και τις εξαιρέσεις (το λεγόμενο opt-out) που ανοίγει τον δρόμο για διεύρυνση του εβδομαδιαίου ωραρίου εργασίας από 48 ώρες έως τις 65.

Τέσσερις ευρωπαϊκές χώρες -Ελλάδα, Ιταλία, Γαλλία και Ισπανία- έχουν δημιουργήσει την λεγόμενη «συμμαχία της Μεσογείου» για να αντιταχθούν στην περαιτέρω εφαρμογή των εξαιρέσεων και οργανώνου την αντεπίθεσή τους με αιχμή του δόρατος το 48ωρο και τις υπερωρίες.

Σημειώνεται ότι η εφαρμογή της οδηγίας δεν είναι υποχρεωτική και η χώρα μας έχει αντιταχθεί από την πρώτη στιγμή σε αυτήν.
Πηγή express
Τα σχόλια και οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τον κόμβο και εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.
Θα παρακαλούσαμε πολύ να διατηρήσετε τα σχόλια σας ευγενικά, πολιτισμένα και ουσιώδη. Αποφύγετε χαρακτηρισμούς απέναντι σε άλλους σχολιαστές και προσπαθήστε οι συζητήσεις να γίνονται σε ευπρεπή πλαίσια.

Σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο διαγράφονται αυτόματα χωρίς προειδοποίηση.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ο παρών ιστοχώρος και όλα τα κείμενα και δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν αποτελούν αντικείμενο ειδικής επεξεργασίας και πνευματικής δημιουργίας και προστατεύονται από την νομοθεσία περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας και Συγγενικών Δικαιωμάτων και δη από τους νόμους 2121/1993, 2557/1997, 2819/2000, τη Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης (ν. 100/1975), τη Διεθνή Σύμβαση της Ρώμης (ν. 2054/1992) και τις Οδηγίες 91/100/ΕΟΚ, 92/100/ΕΟΚ, 93/83/ΕΟΚ, 93/98/ΕΟΚ ΚΑΙ 96/9/ΕΟΚ. Η ιδιοκτησία επ’ αυτών αποκτάται χωρίς καμία διατύπωση και χωρίς την ανάγκη ρήτρας απαγορευτικής των προσβολών της.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ : Η αναδημοσίευση και η με οποιονδήποτε τρόπο αναπαραγωγή, εξ’ ολοκλήρου, τμηματικά ή περιληπτικά, των οιωνδήποτε κειμένων ή δεδομένων περιλαμβάνονται στον παρόντα ιστοχώρο, χωρίς την έγγραφη άδεια της δικαιούχου εταιρείας.
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ: H αναδημοσίευση μόνο των ελεύθερων ειδήσεων του κόμβου και όχι αυτών που η πρόσβαση επιτρέπεται αποκλειστικά στους συνδρομητές του (ένδειξη: αρθρο μόνο για συνδρομητές) με ΡΗΤΗ αναφορά στην πηγή και στον σχετικό σύνδεσμο του άρθρου/είδησης (url).
Email:
Θέμα:
Μήνυμα:
 
Δημιουργία νέας κατηγορίας

Your Categories

    Up
    Close
    Close
    Κλείσιμο