Ειδήσεις Ανακοινώσεις Συλλόγων

Π.Ο.Ε.-Δ.Ο.Υ.: Τι άλλο περιμένει το Υπ. Οικονομικών για να λάβει μέτρα προστασίας των εφοριών;

Αθήνα 11.12.2013
Αρ. Πρωτ. : 421
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
ΤΙ ΑΛΛΟ ΠΕΡΙΜΕΝΕΙ ΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ, ΓΙΑ ΝΑ ΛΑΒΕΙ ΜΕΤΡΑ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΤΩΝ ΕΦΟΡΙΩΝ;


Το περιστατικό με την χειροβομβίδα στην εφορία Γλυφάδας, επαναφέρει με τον πλέον σαφή τρόπο στην επικαιρότητα, το τεράστιο πρόβλημα ασφάλειας των εφοριών. Ασφάλειας των φορολογούμενων, των εφοριακών και φυσικά των χρημάτων του Δημοσίου.

Η ΠΟΕ -ΔΟΥ ΓΙΑ ΑΛΛΗ ΜΙΑ ΦΟΡΑ ΤΟΝΙΖΕΙ :

1. Πόσα θύματα, πόσες κλοπές και πόσους κινδύνους πρέπει να υποστούμε ακόμη, για να υπάρξει «ΝΟΜΟΣ ΚΑΙ ΤΑΞΗ» στα θέματα ασφάλειας των εφοριών;

2. Είναι ευθύνη της Κυβέρνησης και ειδικότερα των ΣΤΟΥΡΝΑΡΑ - ΜΑΥΡΑΓΑΝΗ - ΘΕΟΧΑΡΗ να εξασφαλίσουν και για τις εφορίες, μέτρα ασφάλειας που ισχύουν ήδη για τις τράπεζες. Σχετικές προτάσεις έχουμε καταθέσει επανειλημμένα σε όλες τις κυβερνήσεις οι οποίες
δυστυχώς….. ΑΔΙΑΦΟΡΗΣΑΝ.

3. Η απειλή από φοροφυγάδα, ελεγκτών στην Χαλκίδα (όπου παρουσίασε όπλο, το όπλισε και τους κράτησε ομήρους) δυστυχώς πέρασε στα Μ.Μ.Ε. στα ψιλά (αποδεικνύοντας τι σημαίνει εγκυρότητα και πληροφόρηση για κάποιους). Εντύπωση πάντως προκαλεί τόσο η ολιγωρία αρμόδιων αρχών για την σύλληψη και την τιμωρία του, όσο και η αδιαφορία του Υπουργείου Οικονομικών! Ας επιλέξει τελικά το Υπουργείο. Θέλει τους ελεγκτές ασφαλείς και ανεπηρέαστους στην δουλειά τους, ή φοβισμένους και απειλούμενους;

4. Η βάρβαρη φορολογική πολιτική της αδικίας, των χαρατσιών και των κατασχέσεων, έχει μετατρέψει τις εφορίες σε κέντρα κοινωνικής έντασης. Ας σταματήσει όμως η πολιτική και υπηρεσιακή ηγεσία του Υπουργείου, να κρύβεται πίσω από την εκτόνωση των φορολογουμένων στους εφοριακούς.
Οι πραγματικοί υπεύθυνοι είναι στην K. Σερβίας και στη Νίκης και όχι στις εφορίες. Σε αυτούς οι διαμαρτυρίες, οι φραστικές επιθέσεις, η πίεση και η δυσαρέσκεια και όχι σε υπαλλήλους που είναι αναγκασμένοι (ακόμη και με την απειλή πειθαρχικών ποινών) να εφαρμόσουν αυτή την αντιλαϊκή και αδιέξοδη φορολογική πολιτική. Επιτέλους ποια είναι η ευθιξία της ηγεσίας του Υπουργείου, για να ληφθούν τα αναγκαία μέτρα προστασίας;


ΖΗΤΑΜΕ ΤΗΝ ΠΑΡΑΙΤΗΣΗ ΤΟΥΣ, ΑΝ ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΑΝΑΤΑΠΟΚΡΙΘΟΥΝ ΣΤΑ ΑΥΤΟΝΟΗΤΑ.

ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΚΤΕΛΕΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ Η ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΣ ΝΙΚΟΛΑΚΟΠΟΥΛΟΣ ΡΕΒΕΚΑ ΜΠΑΣΜΑΤΖΙΔΟΥ
Τα σχόλια και οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τον κόμβο και εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.
Θα παρακαλούσαμε πολύ να διατηρήσετε τα σχόλια σας ευγενικά, πολιτισμένα και ουσιώδη. Αποφύγετε χαρακτηρισμούς απέναντι σε άλλους σχολιαστές και προσπαθήστε οι συζητήσεις να γίνονται σε ευπρεπή πλαίσια.

Σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο διαγράφονται αυτόματα χωρίς προειδοποίηση.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ο παρών ιστοχώρος και όλα τα κείμενα και δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν αποτελούν αντικείμενο ειδικής επεξεργασίας και πνευματικής δημιουργίας και προστατεύονται από την νομοθεσία περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας και Συγγενικών Δικαιωμάτων και δη από τους νόμους 2121/1993, 2557/1997, 2819/2000, τη Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης (ν. 100/1975), τη Διεθνή Σύμβαση της Ρώμης (ν. 2054/1992) και τις Οδηγίες 91/100/ΕΟΚ, 92/100/ΕΟΚ, 93/83/ΕΟΚ, 93/98/ΕΟΚ ΚΑΙ 96/9/ΕΟΚ. Η ιδιοκτησία επ’ αυτών αποκτάται χωρίς καμία διατύπωση και χωρίς την ανάγκη ρήτρας απαγορευτικής των προσβολών της.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ : Η αναδημοσίευση και η με οποιονδήποτε τρόπο αναπαραγωγή, εξ’ ολοκλήρου, τμηματικά ή περιληπτικά, των οιωνδήποτε κειμένων ή δεδομένων περιλαμβάνονται στον παρόντα ιστοχώρο, χωρίς την έγγραφη άδεια της δικαιούχου εταιρείας.
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ: H αναδημοσίευση μόνο των ελεύθερων ειδήσεων του κόμβου και όχι αυτών που η πρόσβαση επιτρέπεται αποκλειστικά στους συνδρομητές του (ένδειξη: αρθρο μόνο για συνδρομητές) με ΡΗΤΗ αναφορά στην πηγή και στον σχετικό σύνδεσμο του άρθρου/είδησης (url).
Email:
Θέμα:
Μήνυμα:
 
Δημιουργία νέας κατηγορίας

Your Categories

  • Δηλώσεις 2017
Up
Close
Close
Κλείσιμο