Ειδήσεις Οικονομικές Ειδήσεις

Κορκίδης: Πολυνομία και γραφειoκρατία διώχνουν τις επιχειρήσεις

Προτάσεις με συγκεκριμένες πρωτοβουλίες στους τομείς βιομηχανίας, μεταποίησης και ναυπηγοεπισκευής κατέθεσε με επιστολή του στον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά, ο πρόεδρος του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Πειραιά (ΕΒΕΠ) Βασίλης Κορκίδης, με το σκεπτικό ότι η πολυνομία, η δυστοκία αδειοδοτήσεων και το πολυδαίδαλο γραφειοκρατικό σύστημα διώχνουν τις επιχειρήσεις.

Κορκίδης: Πολυνομία και γραφειoκρατία διώχνουν τις επιχειρήσεις

Ο κ. Κορκίδης χρησιμοποιεί ως παράδειγμα την περίπτωση εταιρείας, η οποία προκειμένου να πάρει τις απαραίτητες εγκρίσεις- άδειες για ένα επενδυτικό εγχείρημα 10 εκατ. ευρώ, χρειάστηκε να περάσουν έντεκα χρόνια.

Την επιστολή, ο κ. Κορκίδης, κοινοποίησε στον υπουργό Επικρατείας, Δ. Σταμάτη, τον υπουργό Οικονομικών, Ι. Στουρνάρα, τον υπουργό Ανάπτυξης, Κ. Χατζηδάκη, τον υπουργό Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης, Κ. Μητσοτάκη, τον υπουργό Εσωτερικών, Ι. Μιχελάκη και τον υπουργό Ναυτιλίας και Αιγαίου, Μ. Βαρβιτσιώτη.

Μεταξύ άλλων, το ΕΒΕΠ επαναφέρει την πρόταση για τη λειτουργία Γραμματείας ΜμΕ Επιχειρήσεων σε επίπεδο Γραφείου Πρωθυπουργού, ως διαχειριστική μονάδα πρακτικού σχεδιασμού και εφαρμογής, καθώς και άμεσης επέμβασης σε περίπτωση δυσλειτουργιών.


Ετικέτες για αναζήτηση πολυνομία γραφειοκρατία Κορκίδης


Τα σχόλια και οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τον κόμβο και εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.
Θα παρακαλούσαμε πολύ να διατηρήσετε τα σχόλια σας ευγενικά, πολιτισμένα και ουσιώδη. Αποφύγετε χαρακτηρισμούς απέναντι σε άλλους σχολιαστές και προσπαθήστε οι συζητήσεις να γίνονται σε ευπρεπή πλαίσια.

Σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο διαγράφονται αυτόματα χωρίς προειδοποίηση.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ο παρών ιστοχώρος και όλα τα κείμενα και δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν αποτελούν αντικείμενο ειδικής επεξεργασίας και πνευματικής δημιουργίας και προστατεύονται από την νομοθεσία περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας και Συγγενικών Δικαιωμάτων και δη από τους νόμους 2121/1993, 2557/1997, 2819/2000, τη Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης (ν. 100/1975), τη Διεθνή Σύμβαση της Ρώμης (ν. 2054/1992) και τις Οδηγίες 91/100/ΕΟΚ, 92/100/ΕΟΚ, 93/83/ΕΟΚ, 93/98/ΕΟΚ ΚΑΙ 96/9/ΕΟΚ. Η ιδιοκτησία επ’ αυτών αποκτάται χωρίς καμία διατύπωση και χωρίς την ανάγκη ρήτρας απαγορευτικής των προσβολών της.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ : Η αναδημοσίευση και η με οποιονδήποτε τρόπο αναπαραγωγή, εξ’ ολοκλήρου, τμηματικά ή περιληπτικά, των οιωνδήποτε κειμένων ή δεδομένων περιλαμβάνονται στον παρόντα ιστοχώρο, χωρίς την έγγραφη άδεια της δικαιούχου εταιρείας.
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ: H αναδημοσίευση μόνο των ελεύθερων ειδήσεων του κόμβου και όχι αυτών που η πρόσβαση επιτρέπεται αποκλειστικά στους συνδρομητές του (ένδειξη: αρθρο μόνο για συνδρομητές) με ΡΗΤΗ αναφορά στην πηγή και στον σχετικό σύνδεσμο του άρθρου/είδησης (url).
Email:
Θέμα:
Μήνυμα:
 
Δημιουργία νέας κατηγορίας

Your Categories

  • Δηλώσεις 2017
Up
Close
Close
Κλείσιμο