Ειδήσεις Επενδύσεις -αναπτυξιακά

Πληρωμές δικαιούχων για τις δράσεις Digi-Retail, Digi-Lodge και Digi-Content προαναγγέλλει η “Κοινωνία της Πληροφορίας ΑΕ”

Πληρωμές δικαιούχων των δράσεων Digi-Retail, Digi-Lodge και Digi-Content μέχρι τα τέλη τρέχοντος έτους, προαναγγέλλει η “Κοινωνία της Πληροφορίας ΑΕ”, υπό την προϋπόθεση της έγκρισης των απαραίτητων πιστώσεων. Συγκεκριμένα, η “Κοινωνία της Πληροφορίας ΑΕ” ξεκαθάρισε ότι αναμένεται έγκριση πιστώσεων ύψους €3 εκατ. για τη δράση Digi-Retail και €1 εκατ. για τη δράση  Digi-Lodge από το υπουργείο Ανάπτυξης Ανταγωνιστικότητας, Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, προκειμένου να πραγματοποιηθούν πληρωμές δικαιούχων εντός του 2013.  

Περαιτέρω, σύμφωνα με τη σχετική ενημέρωση της “Κοινωνία της Πληροφορίας ΑΕ”, έχει ήδη εγκριθεί πρόσθετη αύξηση πιστώσεων από το υπουργείο Ανάπτυξης Ανταγωνιστικότητας, Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων ύψους €2,5 εκατ. για τη δράση Digi-Retail και €1,5 εκατ. για τη δράση Digi-Content, προκειμένου να πραγματοποιηθούν πληρωμές δικαιούχων εντός του 2013.   

Η “Κοινωνία της Πληροφορίας ΑΕ”, που έχει αναλάβει, μεταξύ άλλων, την υλοποίηση σειράς δράσεων Κρατικών Ενισχύσεων, στο πλαίσιο του Επιχειρησιακού Προγράμματος “Ψηφιακή Σύγκλιση” του ΕΣΠΑ 2007 - 2013, προέβη σε έναν απολογισμό των εν λόγω δράσεων ευθύνης της. Σύμφωνα με αυτόν τον απολογισμό, στη δράση E-Security, που αφορά στην “Ενίσχυση επιχειρήσεων για την υλοποίηση επενδύσεων στην ψηφιακή ασφάλεια”, προϋπολογισμού €10,5 εκατ., υποβλήθηκαν 2.291 αιτήσεις, οι οποίες αντιστοιχούν σε δημόσια δαπάνη ύψους €33,6 εκατ. Συνολικά, εντάχθηκαν 685 αιτήσεις, οι οποίες αντιστοιχούν σε €10,4 εκατ. δημόσιας δαπάνης, ενώ ολοκληρώθηκαν 668 αιτήσεις , οι οποίες ανέρχονται στο ποσό των €9,4 εκατ. δημόσιας δαπάνης, εκ των οποίων 6 είναι σε εκκρεμότητα, λόγω μη προσκόμισης των απαραίτητων δικαιολογητικών από τους δικαιούχους.  

Ενίσχυση λιανεμπορίου
Στη δράση Digi-Retail, που αφορά την “Ενίσχυση επιχειρήσεων λιανεμπορίου για την υλοποίηση ψηφιακών επενδύσεων” προϋπολογισμού €98,8 εκατ., σύμφωνα με τον απολογισμό της “Κοινωνία της Πληροφορίας ΑΕ”, υποβλήθηκαν 4.450 αιτήσεις, οι οποίες αντιστοιχούν σε δημόσια δαπάνη ύψους  €112 εκατ. Οι εντάξεις ανήλθαν σε 2.816, οι οποίες αντιστοιχούν σε €72,7 εκατ. δημόσιας δαπάνης. Συνολικά, ολοκληρώθηκαν 578 αιτήσεις, οι οποίες ανέρχονται στο ποσό των €13,8 εκατ. δημόσιας δαπάνης, εκ των οποίων 343 αιτήσεις βρίσκονται σε εκκρεμότητα, διότι αναμένεται η σχετική διάθεση πιστώσεων από τον αρμόδιο Φορέα.  

Στη δράση Digi-Content για την “Ενίσχυση επιχειρήσεων για την υλοποίηση επενδύσεων στον τομέα του ψηφιακού ευρυζωνικού περιεχομένου” προϋπολογισμού €16,6 εκατ., υποβλήθηκαν 355 αιτήσεις, οι οποίες αντιστοιχούν σε δημόσια δαπάνη ύψους  €20,1 εκατ. Συνολικά εντάχθηκαν 231 αιτήσεις, οι οποίες αντιστοιχούν σε €13,96 εκατ. δημόσιας δαπάνης, ενώ ολοκληρώθηκαν 88 αιτήσεις, οι οποίες ανέρχονται στο ποσό των €4,7 εκατ. δημόσιας δαπάνης, εκ των οποίων 2 είναι σε εκκρεμότητα, λόγω μη προσκόμισης των απαραίτητων δικαιολογητικών από τους δικαιούχους   

Τέλος στη δράση Digi-Lodge, που αφορά την “Ενίσχυση ξενοδοχειακών καταλυμάτων για τη δημιουργία διαδικτυακών τόπων προβολής και συστημάτων ηλεκτρονικών κρατήσεων” προϋπολογισμού €34,4 εκατ., υποβλήθηκαν 3.945 αιτήσεις, οι οποίες αντιστοιχούν σε δημόσια δαπάνη ύψους  €59,5 εκατ. Στη δράση εντάχθηκαν 1.860 αιτήσεις, οι οποίες αντιστοιχούν σε €28,9 εκατ. δημόσιας δαπάνης. Εξ αυτών ολοκληρώθηκαν 1.726 αιτήσεις, οι οποίες ανέρχονται στο ποσό των €24,3 εκατ. δημόσιας δαπάνης,  εκ των οποίων 181 είναι σε εκκρεμότητα, λόγω μη προσκόμισης των απαραίτητων δικαιολογητικών από τους δικαιούχους. Περαιτέρω, 55 αιτήματα της δράσης Digi-Lodge βρίσκονται σε αναστολή έκδοσης βεβαίωσης ολοκλήρωσης, εν αναμονή απάντησης επί σχετικού ελέγχου που διενεργείται από τις αρμόδιες αρχές.   

Να σημειωθεί ότι όλες οι δράσεις βρίσκονται σε φάση υλοποίησης των ενταγμένων έργων.


Ετικέτες για αναζήτηση Digi-Retail Digi-Content


Τα σχόλια και οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τον κόμβο και εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.
Θα παρακαλούσαμε πολύ να διατηρήσετε τα σχόλια σας ευγενικά, πολιτισμένα και ουσιώδη. Αποφύγετε χαρακτηρισμούς απέναντι σε άλλους σχολιαστές και προσπαθήστε οι συζητήσεις να γίνονται σε ευπρεπή πλαίσια.

Σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο διαγράφονται αυτόματα χωρίς προειδοποίηση.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ο παρών ιστοχώρος και όλα τα κείμενα και δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν αποτελούν αντικείμενο ειδικής επεξεργασίας και πνευματικής δημιουργίας και προστατεύονται από την νομοθεσία περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας και Συγγενικών Δικαιωμάτων και δη από τους νόμους 2121/1993, 2557/1997, 2819/2000, τη Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης (ν. 100/1975), τη Διεθνή Σύμβαση της Ρώμης (ν. 2054/1992) και τις Οδηγίες 91/100/ΕΟΚ, 92/100/ΕΟΚ, 93/83/ΕΟΚ, 93/98/ΕΟΚ ΚΑΙ 96/9/ΕΟΚ. Η ιδιοκτησία επ’ αυτών αποκτάται χωρίς καμία διατύπωση και χωρίς την ανάγκη ρήτρας απαγορευτικής των προσβολών της.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ : Η αναδημοσίευση και η με οποιονδήποτε τρόπο αναπαραγωγή, εξ’ ολοκλήρου, τμηματικά ή περιληπτικά, των οιωνδήποτε κειμένων ή δεδομένων περιλαμβάνονται στον παρόντα ιστοχώρο, χωρίς την έγγραφη άδεια της δικαιούχου εταιρείας.
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ: H αναδημοσίευση μόνο των ελεύθερων ειδήσεων του κόμβου και όχι αυτών που η πρόσβαση επιτρέπεται αποκλειστικά στους συνδρομητές του (ένδειξη: αρθρο μόνο για συνδρομητές) με ΡΗΤΗ αναφορά στην πηγή και στον σχετικό σύνδεσμο του άρθρου/είδησης (url).
Email:
Θέμα:
Μήνυμα:
 
Δημιουργία νέας κατηγορίας

Your Categories

  • Δηλώσεις 2017
Up
Close
Close
Κλείσιμο