Ειδήσεις Οικονομικές Ειδήσεις

Διαψεύδει τα περί mail της τρόικας για τις συντάξεις ο Γ. Βρούτσης

Διέψευσε ο υπουργός Υγείας Γ.Βρούτσης το δημοσίευμα, σύμφωνα με το οποίο η τρόικα έχει στείλει mail, ζητώντας ουσιαστικά να μην καταβληθούν νέες συντάξεις το 2014.

Από το βήμα της Βουλής ο Γ.Βρούτσης έκανε λόγο για «σενάριο επιστημονικής φαντασίας».

Σύμφωνα με πληροφορίες του Ελεύθερου Τύπου, σε αυτό το e-mail (ένα από τα πολλά που ανταλλάσσονται) τα κλιμάκια ζήτησαν να πληροφορηθούν το ύψος στο οποίο θα διαμορφώνονταν οι πληρωμές συντάξεων το διάστημα 2014-2017 με την πρόβλεψη να μην υπολογιστεί στις δαπάνες καμία νέα σύνταξη το 2014.

Όπως χαρακτηριστικά σημειώνεται, είναι η πρώτη φορά που το ενδεχόμενο φραγής στις νέες συντάξεις μπαίνει στο τραπέζι των συζητήσεων στην περίπτωση που δεν ανακοπεί η αθρόα έξοδος ασφαλισμένων στη σύνταξη.

Η απάντηση που δόθηκε σε αυτό το e-mail ήταν ότι στην περίπτωση που «παγώσει» η πληρωμή νέων συντάξεων το 2014, τότε τα ποσά που θα χρειαστούν τα Ταμεία για την επόμενη χρονιά θα είναι αυτά που θα καταβάλουν σε όσους είναι ήδη συνταξιούχοι και πληρώνονται στις 20 με 23 Δεκεμβρίου 2013.

Η μηνιαία δαπάνη για συντάξεις, σύμφωνα με τα στοιχεία του υπουργείου Εργασίας, είναι 2,29 δισ. ευρώ. 

Πηγή Το Βήμα


Ετικέτες για αναζήτηση συντάξεις


Τα σχόλια και οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τον κόμβο και εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.
Θα παρακαλούσαμε πολύ να διατηρήσετε τα σχόλια σας ευγενικά, πολιτισμένα και ουσιώδη. Αποφύγετε χαρακτηρισμούς απέναντι σε άλλους σχολιαστές και προσπαθήστε οι συζητήσεις να γίνονται σε ευπρεπή πλαίσια.

Σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο διαγράφονται αυτόματα χωρίς προειδοποίηση.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ο παρών ιστοχώρος και όλα τα κείμενα και δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν αποτελούν αντικείμενο ειδικής επεξεργασίας και πνευματικής δημιουργίας και προστατεύονται από την νομοθεσία περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας και Συγγενικών Δικαιωμάτων και δη από τους νόμους 2121/1993, 2557/1997, 2819/2000, τη Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης (ν. 100/1975), τη Διεθνή Σύμβαση της Ρώμης (ν. 2054/1992) και τις Οδηγίες 91/100/ΕΟΚ, 92/100/ΕΟΚ, 93/83/ΕΟΚ, 93/98/ΕΟΚ ΚΑΙ 96/9/ΕΟΚ. Η ιδιοκτησία επ’ αυτών αποκτάται χωρίς καμία διατύπωση και χωρίς την ανάγκη ρήτρας απαγορευτικής των προσβολών της.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ : Η αναδημοσίευση και η με οποιονδήποτε τρόπο αναπαραγωγή, εξ’ ολοκλήρου, τμηματικά ή περιληπτικά, των οιωνδήποτε κειμένων ή δεδομένων περιλαμβάνονται στον παρόντα ιστοχώρο, χωρίς την έγγραφη άδεια της δικαιούχου εταιρείας.
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ: H αναδημοσίευση μόνο των ελεύθερων ειδήσεων του κόμβου και όχι αυτών που η πρόσβαση επιτρέπεται αποκλειστικά στους συνδρομητές του (ένδειξη: αρθρο μόνο για συνδρομητές) με ΡΗΤΗ αναφορά στην πηγή και στον σχετικό σύνδεσμο του άρθρου/είδησης (url).
Email:
Θέμα:
Μήνυμα:
 
Δημιουργία νέας κατηγορίας

Your Categories

  • Δηλώσεις 2017
Up
Close
Close
Κλείσιμο