Ειδήσεις Ανακοινώσεις Συλλόγων

Ε.Σ.Κ.Ο. - Δευτέρα 16 Δεκεμβρίου 2013

Ε. Σ. Κ. Ο.
Ενωτική Συντονιστική Κίνηση Οικονομολόγων
Σεπολίων 9, Πλ. Αττικής , Τ.Κ. 10443, Αθήνα
e-mail: [email protected]

Δευτέρα 16 Δεκεμβρίου 2013

Αέρας ανανέωσης  ή μάλλον  Αναγέννησης φυσάει στο Οικονομικό Επιμελητήριο της Ελλάδος. Οι Έλληνες Οικονομολόγοι ανέστησαν το Επιμελητήριό τους και εξέλεξαν την ΕΣΚΟ για το προεδρείο του Επιμελητηρίου. Όσοι μέχρι σήμερα αδρανούσαν αντέδρασαν  και έδωσαν τέλος στο όργιο της απραξίας. Σήμερα το ΟΕΕ αναστήθηκε και επέλεξε Νέους και Σωστούς Συναδέλφους για να το διοικήσουν.

Η ΕΣΚΟ είναι η νέα Δύναμη , μια δύναμη  με όραμα ,  η μόνη Λευκή και Ακομμάτιστη κίνηση μακριά από χειραγωγήσεις και προτεραιότητες με πολιτική  σκοπιμότητα , μακριά από Κόμματα και " Χρώματα ".

Από σήμερα που θα αναλάβουμε τα ηνία του ΟΕΕ θα δίνουμε έμφαση στην εθνική προσπάθεια. Αναπτυξιακές πολιτικές , δημοσιονομική προσαρμογή , χριστή διοίκηση , ανάλυση των επενδύσεων , μείωση της ανεργίας.,  Θέσεις αναμφίβολα που θα προβάλουμε σαν ΟΕΕ με κάθε τρόπο που η χώρα έχει ανάγκη., Δεν είναι δυνατόν ο Πρωθυπουργός να πηγαίνει στα Ευρωπαϊκά κέντρα αποφάσεων και το ΟΕΕ να μην έχει μέχρι σήμερα ιδέα, ούτε συμβολή στα τεκταινόμενα. Θα είμαστε παράγοντας των εξελίξεων γιατί έτσι  επιτάσσει ο θεσμικός μας ρόλος ως ΟΕΕ.

Είμαστε έτοιμοι να διοικήσουμε. Έχουμε θέσεις και προτάσεις έτοιμες που θα θεσπιστούν άμεσα από σήμερα.

Πρώτος στόχος μας είναι να στηρίξουμε τις ευάλωτες ομάδες της Κοινωνίας ,με επίδειξη ιδιαίτερης ευαισθησίας στους άνεργους  Οικονομολόγους κάθε κλάδου. Για το σκοπό αυτό θα εξετάσουμε τα περιθώρια που μας δίνει ο νόμος στην χορήγηση επιδόματος αλληλεγγύης  γι' αυτούς , που θα επιδοτηθεί από το ταμείο του ΟΕΕ.

Οι συνάδελφοι Λογιστές Φοροτεχνικοί που έχουν επωμιστεί όλα αυτά τα χρόνια το βάρος της λογιστικής και φοροτεχνικής υποστήριξης επιχειρήσεων και πολιτών θα ανακουφιστούν και θα πάψουν να είναι θύματα και απροστάτευτοι απέναντι στην ανοργανωσιά της Διοίκησης.

Θα ξεκινήσουμε άμεσα την διαδικασία πιστοποίησης των μελών του Οικονομικού Επιμελητηρίου και θα οριστικοποιηθούν τα βήματα έκδοσης της αδείας του Λογιστή Φοροτεχνικού, την οποία θα λαμβάνει αφού κριθεί και πιστοποιηθεί από ενδεδειγμένο φορέα.

Θα επιδιώξουμε τη κατάργηση της ΠΟΛ.1228/4.10.2013 που δίνει στον οποιοδήποτε το δικαίωμα «να κάνει» τον Λογιστή Φοροτεχνικό. Ο Λογιστής Φοροτεχνικός θα είναι πιστοποιημένος, ειδικός, έμπειρος επιστήμονας στον οποίο θα βασίζεται ο Έλληνας επιχειρηματίας για να οδηγήσει την επιχείρηση του στον δρόμο της ανάπτυξης. Θα έχει λόγο στην θέσπιση των φορολογικών νόμων και θα κάνει παρεμβάσεις για να γίνεται ορθή και δίκαιη φορολόγηση των πολιτών και των επιχειρήσεων από το κράτος.     

Η άμεση θέσπιση Συνεχιζόμενης δωρεάν Κατάρτισης για τα μέλη μας σε ολόκληρη την Επικράτεια είναι το επόμενο μέτρο. Τα προγράμματα θα οργανώνονται από το Οικονομικό Επιμελητήριο με πιστοποιημένους και όχι ημέτερους  Εισηγητές, μέλη του ίδιου του Επιμελητηρίου με ανάλογη κατάρτιση.

Σε συνέχεια του προηγούμενου, άλλο πρωτοποριακό μέτρο θα είναι  η Άμεση Θέσπιση Πρακτικής επιδοτούμενης εξάμηνης εξάσκησης όλων των νεοεισερχομένων μελών.

Οι δύο παραπάνω δράσεις, δηλαδή η Συνεχιζόμενη δωρεάν Κατάρτιση και η Πρακτική Άσκηση που θα πραγματοποιείται πριν, ή αμέσως μετά την εγγραφή στο Μητρώο Μελών του ΟΕΕ, θα επιδοτούνται από τον ετήσιο προϋπολογισμό του Επιμελητηρίου.

Η Πρακτική θα γίνεται κατά προτεραιότητα σε γραφεία ή επιχειρήσεις των Συναδέλφων με ειδικά διαφανή κριτήρια στη λογική και το σκεπτικό  της Πρακτικής Άσκησης και θα επιδοτούνται άμεσα από το Οικονομικό Επιμελητήριο κατά 300 € το μήνα.

Οι προτάσεις μας βασίζονται τόσο στο ταμειακό πλεόνασμα που έχει ήδη το Οικονομικό Επιμελητήριο, όσο και σε πρόγραμμα ΕΣΠΑ που θα διεκδικήσουμε ήδη μέσα στον Δεκέμβριο. Οι πόροι πλέον θα πηγαίνουν σε ανταποδοτικούς σκοπούς. Απαραίτητη  προϋπόθεση συμμετοχής κάθε Συναδέλφου σε οποιαδήποτε από τις δύο δράσεις κατάρτισης , θα είναι η ταμειακή τακτοποίηση των ετήσιων οικονομικών υποχρεώσεων του  προς το Επιμελητήριο.

Εκκολάπτεται λοιπόν ένα ελπιδοφόρο αύριο για το Οικονομικό Επιμελητήριο της Ελλάδος. Η ΕΣΚΟ θα έχει βάλει το λιθαράκι που της αναλογεί.  Στόχος μας στην επόμενη εκλογική αναμέτρηση, τον Δεκέμβριο του 2016  ο αριθμός των ψηφισάντων να φτάσει τους 100.000 Οικονομολόγους και θα αγωνιστούμε γι’ αυτό καθ’ όλη την διάρκεια της θητείας του τωρινού Προεδρείου ώστε να μην ξαναζήσουμε την απαξίωση του ΟΕΕ , δηλαδή την μεγάλη αποχή σε κάθε εκλογική αναμέτρηση και την άγνοια των νέων Οικονομολόγων όσον αφορά την ύπαρξή του.

Συνέπεια όλων των παραπάνω στην θητεία μας στην Προεδρία του  ΟΕΕ θα είναι ο Οικονομολόγος  να αναβαθμίσει την «ταυτότητά» του στα επαγγελματικά πρότυπα άλλων χωρών, αλλά και επιμελητηρίων της πατρίδας μας, έτσι ώστε επιστημονική αναγνώριση, αξιοπρέπεια και κοινωνική καταξίωση να είναι πλέον τα βασικά χαρακτηριστικά του επαγγέλματός μας.  

Θα αποδείξουμε ότι το Οικονομικό Επιμελητήριο ανήκει σε όλα τα Μέλη του, χωρίς εξαιρέσεις Επιδίωξή μας είναι σύγχρονες θεσμοθετημένες δομές και  όργανα που θα ανταποκρίνονται στα προβλήματα των Συναδέλφων αλλά και της Κοινωνίας. Ο ρόλος του Οικονομικού Επιμελητηρίου της Ελλάδος θα είναι επιστημονικός , συμβουλευτικός, με  γνώμη, άποψη και συμβολή στην ανάπτυξη της χώρας μας.
                  

ΓΙΑΤΙ ΗΛΘΕ Η ΩΡΑ ΤΗΣ ΑΝΑΝΕΩΣΗΣ ΜΕ ΝΕΟΥΣ ΚΑΙ ΣΩΣΤΟΥΣ  ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΥΣ
ΓΙΑΤΙ ΜΟΝΟ " ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΜΠΟΡΟΎΜΕ"


Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                          
ΙΣΑΡΗΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ                                      

Η ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ
Τα σχόλια και οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τον κόμβο και εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.
Θα παρακαλούσαμε πολύ να διατηρήσετε τα σχόλια σας ευγενικά, πολιτισμένα και ουσιώδη. Αποφύγετε χαρακτηρισμούς απέναντι σε άλλους σχολιαστές και προσπαθήστε οι συζητήσεις να γίνονται σε ευπρεπή πλαίσια.

Σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο διαγράφονται αυτόματα χωρίς προειδοποίηση.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ο παρών ιστοχώρος και όλα τα κείμενα και δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν αποτελούν αντικείμενο ειδικής επεξεργασίας και πνευματικής δημιουργίας και προστατεύονται από την νομοθεσία περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας και Συγγενικών Δικαιωμάτων και δη από τους νόμους 2121/1993, 2557/1997, 2819/2000, τη Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης (ν. 100/1975), τη Διεθνή Σύμβαση της Ρώμης (ν. 2054/1992) και τις Οδηγίες 91/100/ΕΟΚ, 92/100/ΕΟΚ, 93/83/ΕΟΚ, 93/98/ΕΟΚ ΚΑΙ 96/9/ΕΟΚ. Η ιδιοκτησία επ’ αυτών αποκτάται χωρίς καμία διατύπωση και χωρίς την ανάγκη ρήτρας απαγορευτικής των προσβολών της.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ : Η αναδημοσίευση και η με οποιονδήποτε τρόπο αναπαραγωγή, εξ’ ολοκλήρου, τμηματικά ή περιληπτικά, των οιωνδήποτε κειμένων ή δεδομένων περιλαμβάνονται στον παρόντα ιστοχώρο, χωρίς την έγγραφη άδεια της δικαιούχου εταιρείας.
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ: H αναδημοσίευση μόνο των ελεύθερων ειδήσεων του κόμβου και όχι αυτών που η πρόσβαση επιτρέπεται αποκλειστικά στους συνδρομητές του (ένδειξη: αρθρο μόνο για συνδρομητές) με ΡΗΤΗ αναφορά στην πηγή και στον σχετικό σύνδεσμο του άρθρου/είδησης (url).
Email:
Θέμα:
Μήνυμα:
 
Δημιουργία νέας κατηγορίας

Your Categories

  • Δηλώσεις 2017
Up
Close
Close
Κλείσιμο