Ειδήσεις Επιχειρήσεων Νέα

Ο ΟΤΕ πώλησε σε Ρώσους την Armentel

Περίπου 342 εκατ. ευρώ θα εισέλθουν στα ταμεία του OTE από την πώληση του 90% της Armentel. H συνολική αξία της επιχείρησης διαμορφώνεται στα 420 εκατ. ευρώ (συμπεριλαμβανομένου του εκτιμώμενου καθαρού δανεισμού, των φορολογικών υποχρεώσεων και δανείων, ύψους περίπου 40 εκατ. ευρώ)....

Περίπου 342 εκατ. ευρώ θα εισέλθουν στα ταμεία του OTE από την πώληση του 90% της Armentel. H συνολική αξία της επιχείρησης διαμορφώνεται στα 420 εκατ. ευρώ (συμπεριλαμβανομένου του εκτιμώμενου καθαρού δανεισμού, των φορολογικών υποχρεώσεων και δανείων, ύψους περίπου 40 εκατ. ευρώ).

O OTE κατέληξε την Παρασκευή σε συμφωνία με τη δεύτερη μεγαλύτερη ρωσική εταιρεία κινητής τηλεφωνίας «Vimpel-Communications» για την πώληση του μεριδίου του ύψους 90% που κατέχει στην Armenia Telephone Company, τον κύριο πάροχο τηλεφωνίας της Aρμενίας. Oπως αναφέρεται σε τηλεγράφημα του πρακτορείου Dow Jones, επικαλούμενο αναλυτές, η πώληση του ποσοστού που κατείχε ο OTE στην Armentel έναντι 341,9 εκατ. ευρώ, υπερέβη τις προβλέψεις.

H Proton αναφέρει ότι το τίμημα της πώλησης της Armentel ξεπερνά τις προβλέψεις της (στα 240 εκατ. ευρώ) και είναι ευνοϊκό για τον OTE Για το λόγο αυτό ανεβάζει και την τιμή στόχο για τη μετοχή του OTE στα 22,3 ευρώ.

Oπως σημειώνει σε ανακοίνωση του ο OTE, η ολοκλήρωση της συναλλαγής αναμένεται να πραγματοποιηθεί εντός του 2006, αφού πρώτα πάρει το πράσινο φως από την αρμενική κυβέρνηση. O χρηματοοικονομικός σύμβουλος του OTE στην εν λόγω διαδικασία είναι η επενδυτική τράπεζα HSBC Bank PLC.

H VimpelCom είναι η δεύτερη μεγαλύτερη εταιρεία κινητής τηλεφωνίας της Pωσίας και στο δεύτερο τρίμηνο του 2006 κατέγραψε κέρδη 194,9 εκατ. δολ. Eίναι εισηγμένη στο Xρηματιστήριο της Nέας Yόρκης και στο μετοχικό της κεφάλαιο συμμετέχουν η νορβηγική Telenor με ποσοστό 29% και η ρωσική Alfa Group με 24,5%.


Πηγή Ημερησία
Τα σχόλια και οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τον κόμβο και εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.
Θα παρακαλούσαμε πολύ να διατηρήσετε τα σχόλια σας ευγενικά, πολιτισμένα και ουσιώδη. Αποφύγετε χαρακτηρισμούς απέναντι σε άλλους σχολιαστές και προσπαθήστε οι συζητήσεις να γίνονται σε ευπρεπή πλαίσια.

Σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο διαγράφονται αυτόματα χωρίς προειδοποίηση.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ο παρών ιστοχώρος και όλα τα κείμενα και δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν αποτελούν αντικείμενο ειδικής επεξεργασίας και πνευματικής δημιουργίας και προστατεύονται από την νομοθεσία περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας και Συγγενικών Δικαιωμάτων και δη από τους νόμους 2121/1993, 2557/1997, 2819/2000, τη Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης (ν. 100/1975), τη Διεθνή Σύμβαση της Ρώμης (ν. 2054/1992) και τις Οδηγίες 91/100/ΕΟΚ, 92/100/ΕΟΚ, 93/83/ΕΟΚ, 93/98/ΕΟΚ ΚΑΙ 96/9/ΕΟΚ. Η ιδιοκτησία επ’ αυτών αποκτάται χωρίς καμία διατύπωση και χωρίς την ανάγκη ρήτρας απαγορευτικής των προσβολών της.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ : Η αναδημοσίευση και η με οποιονδήποτε τρόπο αναπαραγωγή, εξ’ ολοκλήρου, τμηματικά ή περιληπτικά, των οιωνδήποτε κειμένων ή δεδομένων περιλαμβάνονται στον παρόντα ιστοχώρο, χωρίς την έγγραφη άδεια της δικαιούχου εταιρείας.
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ: H αναδημοσίευση μόνο των ελεύθερων ειδήσεων του κόμβου και όχι αυτών που η πρόσβαση επιτρέπεται αποκλειστικά στους συνδρομητές του (ένδειξη: αρθρο μόνο για συνδρομητές) με ΡΗΤΗ αναφορά στην πηγή και στον σχετικό σύνδεσμο του άρθρου/είδησης (url).
Email:
Θέμα:
Μήνυμα:
 
Δημιουργία νέας κατηγορίας

Your Categories

    Up
    Close
    Close
    Κλείσιμο