Ειδήσεις Εργατικά Ασφαλιστικά

Ε.Κ.: Εγκρίθηκε κανονισμός για εργαζομένους που μετακινούνται από μια χώρα της Ε.Ε. σε άλλη

Κανονισμό για την συμπληρωματική συνταξιοδότηση εργαζομένων που μετακινούνται από μια χώρα μέλος της ΕΕ σε άλλη ενέκρινε η Επιτροπή Απασχόλησης του Ευρωκοινοβουλίου. Με 39 ψήφους υπέρ, καμία κατά και δύο αποχές, η Επιτροπή Προϋπολογισμού του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου ενέκρινε σχέδιο κανονισμού για την θέσπιση συμπληρωματικών συνταξιοδοτικών δικαιωμάτων των εργαζομένων που μετακινούνται από μια χώρα μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης σε μιαν άλλη.

Το σχέδιο κανονισμού πρόκειται να έλθει για συζήτηση και ψήφιση στην Ολομέλεια του Ευρωκοινοβουλίου, κατά τη διάρκεια της Συνόδου του Φεβρουαρίου 2014 και για την εφαρμογή του θα πρέπει να υπάρξει συμφωνία ανάμεσα στο Ευρωκοινοβούλιο και το Συμβούλιο της ΕΕ. Από την στιγμή της τελικής έγκρισης του νέου κανονισμού, τα κράτη μέλη θα έχουν περιθώριο τεσσάρων ετών, για να τον ενσωματώσουν στο εσωτερικό τους δίκαιο.

«Στους εργαζόμενους της ΕΕ που μετακινούνται από μία χώρα της Ένωσης σε άλλη πρέπει να αναγνωρισθεί το δικαίωμα να λαμβάνουν συμπληρωματική συνταξιοδότηση και από τις αρχές του δεύτερου κράτους-μέλους όπου προσέφεραν τις υπηρεσίες τους», υποστηρίζεται στο σχέδιο κανονισμού της Επιτροπής Απασχόλησης του Ευρωκοινοβουλίου.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ


Ετικέτες για αναζήτηση Επιτροπής Απασχόλησης


Τα σχόλια και οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τον κόμβο και εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.
Θα παρακαλούσαμε πολύ να διατηρήσετε τα σχόλια σας ευγενικά, πολιτισμένα και ουσιώδη. Αποφύγετε χαρακτηρισμούς απέναντι σε άλλους σχολιαστές και προσπαθήστε οι συζητήσεις να γίνονται σε ευπρεπή πλαίσια.

Σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο διαγράφονται αυτόματα χωρίς προειδοποίηση.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ο παρών ιστοχώρος και όλα τα κείμενα και δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν αποτελούν αντικείμενο ειδικής επεξεργασίας και πνευματικής δημιουργίας και προστατεύονται από την νομοθεσία περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας και Συγγενικών Δικαιωμάτων και δη από τους νόμους 2121/1993, 2557/1997, 2819/2000, τη Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης (ν. 100/1975), τη Διεθνή Σύμβαση της Ρώμης (ν. 2054/1992) και τις Οδηγίες 91/100/ΕΟΚ, 92/100/ΕΟΚ, 93/83/ΕΟΚ, 93/98/ΕΟΚ ΚΑΙ 96/9/ΕΟΚ. Η ιδιοκτησία επ’ αυτών αποκτάται χωρίς καμία διατύπωση και χωρίς την ανάγκη ρήτρας απαγορευτικής των προσβολών της.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ : Η αναδημοσίευση και η με οποιονδήποτε τρόπο αναπαραγωγή, εξ’ ολοκλήρου, τμηματικά ή περιληπτικά, των οιωνδήποτε κειμένων ή δεδομένων περιλαμβάνονται στον παρόντα ιστοχώρο, χωρίς την έγγραφη άδεια της δικαιούχου εταιρείας.
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ: H αναδημοσίευση μόνο των ελεύθερων ειδήσεων του κόμβου και όχι αυτών που η πρόσβαση επιτρέπεται αποκλειστικά στους συνδρομητές του (ένδειξη: αρθρο μόνο για συνδρομητές) με ΡΗΤΗ αναφορά στην πηγή και στον σχετικό σύνδεσμο του άρθρου/είδησης (url).
Email:
Θέμα:
Μήνυμα:
 
Δημιουργία νέας κατηγορίας

Your Categories

  • Δηλώσεις 2017
Up
Close
Close
Κλείσιμο