Ειδήσεις Εργατικά Ασφαλιστικά

H «Βεβαίωση Εργοδότη» δεν θα χρησιμοποιείται για θεμελίωση οποιουδήποτε δικαιώματος, διατηρεί όμως δηλωτικό χαρακτήρα απασχόλησης από τον εργοδότη

Εγκύκλιο εξέδωσε το ΙΚΑ σχετικά με την χρήση και την θεώρηση του έντυπου «Βεβαίωση Εργοδότη»

Η εγκύκλιος προβλέπει:

Επειδή διαπιστώθηκε ότι μερικές Υπηρεσίες Εσόδων των Υποκαταστημάτων/ Παραρτημάτων τού ΙΚΑ-ΕΤΑΜ εξακολουθούν να θεωρούν το έντυπο «Βεβαίωση Εργοδότη» σας επισημαίνουμε τα εξής:

Mε τις διατάξεις του άρθρου 18 του ν.4075/2012 η ασφαλιστική ιστορία των απασχολούμενων της υποβληθείσας Α.Π.Δ ενημερώνεται μόνο μετά από Ε.Δ.Κ και εφόσον έχουν καταβληθεί οι αντίστοιχες ασφαλιστικές εισφορές στο σύνολό τους ή την έκδοση σε βάρος του υπόχρεου εργοδότη Πράξεως Επιβολής Εισφορών για το οφειλόμενο ποσό και την επίδοση σε αυτόν (σχετ. Γενικό Έγγραφο Ε40/694/20.11.2013), οι εν λόγω εγγραφές εμφανίζονται στο λογαριασμό ασφαλισμένου ως οριστικοποιημένες.

Επιπλέον μετά την τροποποίηση της από 1/1/2013 συχνότητας υποβολής των Α.Π.Δ, σε μηνιαία βάση (σχετ. εγκύκλιο 14/13) και σε συνδυασμό με την εφαρμογή των νέων κανόνων παραλαβής τους, έχει εξασφαλιστεί η άμεση ταυτοποίηση των εγγραφών στα στοιχεία ασφάλισης των απασχολούμενων οπότε η « Βεβαίωση Εργοδότη » δεν θα χρησιμοποιείται για θεμελίωση οποιουδήποτε δικαιώματος, διατηρεί όμως δηλωτικό χαρακτήρα απασχόλησης από τον εργοδότη.

Κατά συνέπεια, υπενθυμίζουμε ότι δεν θα θεωρούνται πλέον τα έντυπα: « Βεβαίωση Εργοδότη » από τις Υπηρεσίες Εσόδων των Υποκαταστημάτων ΙΚΑ-ΕΤΑΜ ούτε θα χρησιμοποιούνται για λήψη παροχών από το ΙΚΑ-ΕΤΑΜ.


Ετικέτες για αναζήτηση βεβαίωση εργοδότη


Τα σχόλια και οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τον κόμβο και εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.
Θα παρακαλούσαμε πολύ να διατηρήσετε τα σχόλια σας ευγενικά, πολιτισμένα και ουσιώδη. Αποφύγετε χαρακτηρισμούς απέναντι σε άλλους σχολιαστές και προσπαθήστε οι συζητήσεις να γίνονται σε ευπρεπή πλαίσια.

Σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο διαγράφονται αυτόματα χωρίς προειδοποίηση.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ο παρών ιστοχώρος και όλα τα κείμενα και δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν αποτελούν αντικείμενο ειδικής επεξεργασίας και πνευματικής δημιουργίας και προστατεύονται από την νομοθεσία περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας και Συγγενικών Δικαιωμάτων και δη από τους νόμους 2121/1993, 2557/1997, 2819/2000, τη Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης (ν. 100/1975), τη Διεθνή Σύμβαση της Ρώμης (ν. 2054/1992) και τις Οδηγίες 91/100/ΕΟΚ, 92/100/ΕΟΚ, 93/83/ΕΟΚ, 93/98/ΕΟΚ ΚΑΙ 96/9/ΕΟΚ. Η ιδιοκτησία επ’ αυτών αποκτάται χωρίς καμία διατύπωση και χωρίς την ανάγκη ρήτρας απαγορευτικής των προσβολών της.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ : Η αναδημοσίευση και η με οποιονδήποτε τρόπο αναπαραγωγή, εξ’ ολοκλήρου, τμηματικά ή περιληπτικά, των οιωνδήποτε κειμένων ή δεδομένων περιλαμβάνονται στον παρόντα ιστοχώρο, χωρίς την έγγραφη άδεια της δικαιούχου εταιρείας.
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ: H αναδημοσίευση μόνο των ελεύθερων ειδήσεων του κόμβου και όχι αυτών που η πρόσβαση επιτρέπεται αποκλειστικά στους συνδρομητές του (ένδειξη: αρθρο μόνο για συνδρομητές) με ΡΗΤΗ αναφορά στην πηγή και στον σχετικό σύνδεσμο του άρθρου/είδησης (url).
Email:
Θέμα:
Μήνυμα:
 
Δημιουργία νέας κατηγορίας

Your Categories

  • Δηλώσεις 2017
Up
Close
Close
Κλείσιμο