Ειδήσεις Ανακοινώσεις Συλλόγων

Επιστολή Ε.Φ.Ε.Ε.Κ.Ι. για το πρόστιμο της Α.Π.Δ.

ΕΝΩΣΗ ΦΟΡΟΤΕΧΝΙΚΩΝ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ ΚΕΦΑΛΛΗΝΙΑΣ ΚΑΙ ΙΘΑΚΗΣ

Hλία Ζερβού 19,Αργοστόλι
Τηλ.2671027527
Email: [email protected]

ΠΡΟΣ
Κ.Υπουργό Εργασίας Ι.Βρούτση
Διοικητή ΙΚΑ Ρ.Σπυρόπουλο

Κύριε Υπουργέ

Στο νομοσχέδιο που έχετε καταθέσει στη Βουλή περιλαμβάνεται διάταξη σύμφωνα με την οποία προβλέπεται πρόστιμο 10500 ευρω σε περίπτωση που σε μία ΑΠΔ δεν περιλαμβάνεται εργαζόμενος ο οποίος έχει προσληφθεί από την επιχείρηση.

Η δρακόντεια αυτή διάταξη παραβλέπει τις περιπτώσεις όπου λόγω ανθρωπίνου λάθους ή για λόγους ανωτέρας βίας ο λογιστής φοροτεχνικός δεν περιλαμβάνει στην ΑΠΔ έναν ή περισσότερους εργαζόμενους.

Κύριε υπουργέ είμαστε άνθρωποι και όχι ρομπότ ,έχουμε επιβαρυνθεί εμείς και το προσωπικό μας έναν τεράστιο και αυξανόμενο όγκο εργασίας. Το σύστημα ΕΡΓΑΝΗ το οποίο χαρακτηρίζεται από εσάς σαν τεράστια προσωπική επιτυχία υφίσταται και λειτουργεί διότι εμείς σε καθημερινή βάση το τροφοδοτούμε με τα απαραίτητα στοιχεία και η επιτυχία του εξαρτάται από τη δική μας σωστή λειτουργία.

Πρόταση μας είναι να αποσύρετε τη συγκεκριμένη διάταξη και να την επαναφέρετε όταν θα έχετε διασφαλίσει μηχανογραφικά τη διασταύρωση των δεδομένων του ΕΡΓΑΝΗ με τις ηλεκτρονικές υπηρεσίες του ΙΚΑ ώστε να μην μπορεί να υποβληθεί ΑΠΔ που δεν  περιλαμβάνει εργαζόμενο που έχει αναγγελθεί η πρόσληψη του στο υπουργείο εργασίας.

Κύριε υπουργέ τα δρακόντεια πρόστιμα δεν αποτελούν λύση ειδικά όταν είναι εισπρακτικού χαρακτήρα, συμφωνούμε απόλυτα στην πάταξη του φαινομένου της ανασφάλιστης εργασίας και της εισφοροδιαφυγής όμως θα πρέπει στην προσπάθεια αυτή να αποφεύγονται διοικητικά μέτρα που κατά βάση πλήττουν συνεπείς εργοδότες που δίνουν καθημερινό αγώνα επιβίωσης για τους εαυτούς τους αλλά και για τους εργαζόμενους που απασχολούν.

ΑΡΓΟΣΤΟΛΙ 9/12/2013

Μιχαήλ Βασιλάτος ΠΡΟΕΔΡΟΣ
Διονύσιος Κορσιάνος ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΣ
Μαρία Τσιλιμιδού Γραμματέας
Σπυρίδων Μαρκάτος Ταμίας
Παναγιώτης Τζανάτος μέλος
Τα σχόλια και οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τον κόμβο και εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.
Θα παρακαλούσαμε πολύ να διατηρήσετε τα σχόλια σας ευγενικά, πολιτισμένα και ουσιώδη. Αποφύγετε χαρακτηρισμούς απέναντι σε άλλους σχολιαστές και προσπαθήστε οι συζητήσεις να γίνονται σε ευπρεπή πλαίσια.

Σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο διαγράφονται αυτόματα χωρίς προειδοποίηση.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ο παρών ιστοχώρος και όλα τα κείμενα και δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν αποτελούν αντικείμενο ειδικής επεξεργασίας και πνευματικής δημιουργίας και προστατεύονται από την νομοθεσία περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας και Συγγενικών Δικαιωμάτων και δη από τους νόμους 2121/1993, 2557/1997, 2819/2000, τη Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης (ν. 100/1975), τη Διεθνή Σύμβαση της Ρώμης (ν. 2054/1992) και τις Οδηγίες 91/100/ΕΟΚ, 92/100/ΕΟΚ, 93/83/ΕΟΚ, 93/98/ΕΟΚ ΚΑΙ 96/9/ΕΟΚ. Η ιδιοκτησία επ’ αυτών αποκτάται χωρίς καμία διατύπωση και χωρίς την ανάγκη ρήτρας απαγορευτικής των προσβολών της.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ : Η αναδημοσίευση και η με οποιονδήποτε τρόπο αναπαραγωγή, εξ’ ολοκλήρου, τμηματικά ή περιληπτικά, των οιωνδήποτε κειμένων ή δεδομένων περιλαμβάνονται στον παρόντα ιστοχώρο, χωρίς την έγγραφη άδεια της δικαιούχου εταιρείας.
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ: H αναδημοσίευση μόνο των ελεύθερων ειδήσεων του κόμβου και όχι αυτών που η πρόσβαση επιτρέπεται αποκλειστικά στους συνδρομητές του (ένδειξη: αρθρο μόνο για συνδρομητές) με ΡΗΤΗ αναφορά στην πηγή και στον σχετικό σύνδεσμο του άρθρου/είδησης (url).
Email:
Θέμα:
Μήνυμα:
 
Δημιουργία νέας κατηγορίας

Your Categories

  • Δηλώσεις 2017
Up
Close
Close
Κλείσιμο