Ειδήσεις Οικονομικές Ειδήσεις

Υπ. Οικονομικών: Διακεκριμένη κλοπή η φοροδιαφυγή

Η επικοινωνιακή πολιτική της Γενικής Γραμματείας Δημοσίων Εσόδων

Να επικοινωνήσει στους πολίτες το ότι τα φορολογικά έσοδα αποτελούν απαραίτητο μέσο για την  άσκηση της κοινωνικής πολιτικής και ότι η φοροδιαφυγή ισοδυναμεί με έγκλημα αντίστοιχο με την διακεκριμένη κλοπή θα επιχειρήσει η Γενική Γραμματεία Δημοσίων Εσόδων του υπουργείου Οικονομικών.
Ο Γενικός Γραμματέας Δημοσίων Εσόδων κ. Χ. Θεοχάρης σχεδιάζει την παρούσα περίοδο ειδική πολιτική για τη διαμόρφωση φορολογικής συνείδησης με επιστημονική προσέγγιση σε μια προσπάθεια να μπουν οι βάσεις για τη μελλοντική επιμόρφωση των πολιτών σε θέματα που άπτονται της φορολόγησης, αλλά κυρίως της αποφυγής φορολόγησης.

Η επικοινωνιακή πολιτική της Γενικής Γραμματείας Δημοσίων Εσόδων στοχεύει στην ανάπτυξη στρατηγικής για την διαμόρφωση φορολογικής συνείδησης, με έμφαση στην ανάπτυξη της κοινωνικής προαγωγής, στην αύξηση της φορολογικής συμμόρφωσης, στην  ενίσχυση των σχέσεων των υπηρεσιών της ΓΓΔΕ με τους πολίτες και στην προβολή του έργου της Γενικής Γραμματείας Δημοσίων Εσόδων,

Ο ειδικός σύμβουλος που θα αναλάβει την επικοινωνιακή πολιτική της Γενικής Γραμματείας Δημοσίων Εσόδων θα καταρτίσει εμπεριστατωμένη μελέτη για τα χαρακτηριστικά της στρατηγικής που θα ακολουθηθεί βραχυπρόθεσμα και μεσοπρόθεσμα, κάνοντας διαχωρισμό των δράσεων για την ανάπτυξη της φορολογικής συνείδησης και την αύξηση της φορολογικής συμμόρφωσης.

Σημαντικό ρόλο στην στρατηγική αυτή θα έχει η μελέτη του βαθμού ικανοποίησης των συναλλασσόμενων με την Γενική Γραμματεία Δημοσίων Εσόδων και στο πλαίσιο αυτό θα διενεργηθούν έρευνες κοινού οι οποίες και θα αποτυπώνουν την άποψη των φορολογουμένων για τις ενέργειες και επιδόσεις των υπηρεσιών της Γενικής Γραμματείας.

Τέλος, για πρώτη φορά θα συσταθεί Μονάδα Διαχείρισης Έκτακτων Καταστάσεων στην Γενική Γραμματεία Δημοσίων Εσόδων η οποία θα επιλαμβάνεται υποθέσεων που απαιτούν ειδικό χειρισμό (π.χ. σε υποθέσεις διακεκριμένης φοροκλοπής ή σε υποθέσεις διαφθοράς εντός των υπηρεσιών της ΓΓΔΕ .


Πηγή news.gr


Ετικέτες για αναζήτηση φοροδιαφυγή


Τα σχόλια και οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τον κόμβο και εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.
Θα παρακαλούσαμε πολύ να διατηρήσετε τα σχόλια σας ευγενικά, πολιτισμένα και ουσιώδη. Αποφύγετε χαρακτηρισμούς απέναντι σε άλλους σχολιαστές και προσπαθήστε οι συζητήσεις να γίνονται σε ευπρεπή πλαίσια.

Σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο διαγράφονται αυτόματα χωρίς προειδοποίηση.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ο παρών ιστοχώρος και όλα τα κείμενα και δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν αποτελούν αντικείμενο ειδικής επεξεργασίας και πνευματικής δημιουργίας και προστατεύονται από την νομοθεσία περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας και Συγγενικών Δικαιωμάτων και δη από τους νόμους 2121/1993, 2557/1997, 2819/2000, τη Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης (ν. 100/1975), τη Διεθνή Σύμβαση της Ρώμης (ν. 2054/1992) και τις Οδηγίες 91/100/ΕΟΚ, 92/100/ΕΟΚ, 93/83/ΕΟΚ, 93/98/ΕΟΚ ΚΑΙ 96/9/ΕΟΚ. Η ιδιοκτησία επ’ αυτών αποκτάται χωρίς καμία διατύπωση και χωρίς την ανάγκη ρήτρας απαγορευτικής των προσβολών της.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ : Η αναδημοσίευση και η με οποιονδήποτε τρόπο αναπαραγωγή, εξ’ ολοκλήρου, τμηματικά ή περιληπτικά, των οιωνδήποτε κειμένων ή δεδομένων περιλαμβάνονται στον παρόντα ιστοχώρο, χωρίς την έγγραφη άδεια της δικαιούχου εταιρείας.
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ: H αναδημοσίευση μόνο των ελεύθερων ειδήσεων του κόμβου και όχι αυτών που η πρόσβαση επιτρέπεται αποκλειστικά στους συνδρομητές του (ένδειξη: αρθρο μόνο για συνδρομητές) με ΡΗΤΗ αναφορά στην πηγή και στον σχετικό σύνδεσμο του άρθρου/είδησης (url).
Email:
Θέμα:
Μήνυμα:
 
Δημιουργία νέας κατηγορίας

Your Categories

  • Δηλώσεις 2017
Up
Close
Close
Κλείσιμο