Ειδήσεις Οικονομικές Ειδήσεις

Γ. Σούρλας - «Η διαφάνεια είναι πλέον εθνική υπόθεση»

Κατά την συζήτηση για την Παγκόσμια Ημέρα κατά της Διαφθοράς, στην Βουλή ο Γενικός Γραμματέας Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων,  Γ. Σούρλας, μεταξύ άλλων, τόνισε:

Η Παγκόσμια Ημέρα κατά της Διαφθοράς βρίσκει τη χώρα μας σε βελτιωμένη θέση ως προς τη διαφάνεια το 2013 σε σχέση με την προηγούμενη χρονιά σύμφωνα με την έκθεση της Διεθνούς Διαφάνειας.

Μας βρίσκει αποφασισμένους να εντείνουμε ακόμη περισσότερο τις προσπάθειες για την πάταξη των κυκλωμάτων της διαφθοράς που οδήγησαν τη χώρα μας στην χρεοκοπία, σε μια πρωτοφανή κρίση.

Οφείλουμε να πατάξουμε τη διαφθορά και να εμπεδώσουμε την διαφάνεια που είναι προϋπόθεση δημοκρατίας.

Οφείλουμε να οικοδομήσουμε ένα αξιόπιστο σύστημα φορολογικής δικαιοσύνης. Να προστατεύσουμε την εθνική μας οικονομία από όλους εκείνους που φοροδιαφεύγουν κυρίως μέσω offshore εταιρειών,  που την λεηλατούν μέσω τριγωνικών συναλλαγών. Από εκείνους που πλουτίζουν με τα πλαστά και εικονικά τιμολόγια, τους λαθρεμπόρους καυσίμων που βούλιαξαν την Ελλάδα στο χρέος.  που καρπώθηκαν την τελευταία 20ετία, 25 δισ. Εκ. Ευρώ, όπως είπε ο τότε Πρωθυπουργός κ. Παπαδήμος, από το βήμα της Βουλής στις 13 Ιανουαρίου του 2012 και θέλουν και άλλα.

Τώρα καλούνται να ξεπληρώσουν τα χρέη ακόμη και αυτοί που ζουν στη φτώχεια χωρίς θέρμανση, στο χειμώνα του ψύχους και της απόγνωσης.

Πρέπει να αντιληφθούν οι πάντες ότι θα ισχύσουν για όλους χωρίς διάκριση ίδιοι κανόνες επιχειρηματικής και άλλης δραστηριότητας, χωρίς «χάρες» και «χαραμάδες», όπως είπε πρόσφατα και ο Πρωθυπουργός, Α. Σαμαράς.

Με εκπεφρασμένη ακόμα μια φορά την πολιτική βούληση του Πρωθυπουργού για διαφάνεια και δικαιοσύνη, εκείνο που απομένει σε όλους εμάς τους σκεπτόμενους είναι συστράτευση στον αγώνα για τη διαφάνεια, που έχει καταστεί πλέον εθνική υπόθεση, προϋπόθεση της Δημοκρατίας.

Να κλείσουμε τις χαραμάδες σε διαπλεκόμενους σε επίορκους της εξουσίας και ασύδοτους, τους άρπαγες του δημόσιου χρήματος.


Ετικέτες για αναζήτηση διαφάνεια


Τα σχόλια και οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τον κόμβο και εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.
Θα παρακαλούσαμε πολύ να διατηρήσετε τα σχόλια σας ευγενικά, πολιτισμένα και ουσιώδη. Αποφύγετε χαρακτηρισμούς απέναντι σε άλλους σχολιαστές και προσπαθήστε οι συζητήσεις να γίνονται σε ευπρεπή πλαίσια.

Σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο διαγράφονται αυτόματα χωρίς προειδοποίηση.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ο παρών ιστοχώρος και όλα τα κείμενα και δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν αποτελούν αντικείμενο ειδικής επεξεργασίας και πνευματικής δημιουργίας και προστατεύονται από την νομοθεσία περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας και Συγγενικών Δικαιωμάτων και δη από τους νόμους 2121/1993, 2557/1997, 2819/2000, τη Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης (ν. 100/1975), τη Διεθνή Σύμβαση της Ρώμης (ν. 2054/1992) και τις Οδηγίες 91/100/ΕΟΚ, 92/100/ΕΟΚ, 93/83/ΕΟΚ, 93/98/ΕΟΚ ΚΑΙ 96/9/ΕΟΚ. Η ιδιοκτησία επ’ αυτών αποκτάται χωρίς καμία διατύπωση και χωρίς την ανάγκη ρήτρας απαγορευτικής των προσβολών της.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ : Η αναδημοσίευση και η με οποιονδήποτε τρόπο αναπαραγωγή, εξ’ ολοκλήρου, τμηματικά ή περιληπτικά, των οιωνδήποτε κειμένων ή δεδομένων περιλαμβάνονται στον παρόντα ιστοχώρο, χωρίς την έγγραφη άδεια της δικαιούχου εταιρείας.
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ: H αναδημοσίευση μόνο των ελεύθερων ειδήσεων του κόμβου και όχι αυτών που η πρόσβαση επιτρέπεται αποκλειστικά στους συνδρομητές του (ένδειξη: αρθρο μόνο για συνδρομητές) με ΡΗΤΗ αναφορά στην πηγή και στον σχετικό σύνδεσμο του άρθρου/είδησης (url).
Email:
Θέμα:
Μήνυμα:
 
Δημιουργία νέας κατηγορίας

Your Categories

  • Δηλώσεις 2017
Up
Close
Close
Κλείσιμο