Ειδήσεις Οικονομικές Ειδήσεις

Στις 5.000 ευρώ το όριο για αποδείξεις επαγγελματικής δαπάνης

«Aνάσα» σε χιλιάδες ελεύθερους επαγγελματίες (αλλά και σε ορισμένες επιχειρήσεις) αναμένεται να δώσει η επικείμενη αύξηση κατά 25% του ορίου αμοιβής με απόδειξη επαγγελματικής δαπάνης. Ειδικότερα, το υπουργείο Οικονομικών προτίθεται σύμφωνα με πληροφορίες ...

«Aνάσα» σε χιλιάδες ελεύθερους επαγγελματίες (αλλά και σε ορισμένες επιχειρήσεις) αναμένεται να δώσει η επικείμενη αύξηση κατά 25% του ορίου αμοιβής με απόδειξη επαγγελματικής δαπάνης.
Ειδικότερα, το υπουργείο Οικονομικών προτίθεται σύμφωνα με πληροφορίες να αυξήσει το εν λόγω όριο από τα 4.000 ευρώ που ισχύει σήμερα στα 5.000 ευρώ από 1ης Ιανουαρίου 2007.

Σημειώνεται ότι με βάση τη φορολογική νομοθεσία, την απόδειξη επαγγελματικής δαπάνης εκδίδει πάντοτε ο λήπτης των υπηρεσιών (και όχι εκείνος ο οποίος τις παρέχει, όπως συμβαίνει με τα προβλεπόμενα από τον Κώδικα Βιβλίων και Στοιχείων φορολογικά στοιχεία) ενώ η δυνατότητα αυτή παρέχεται στην περίπτωση εκείνη κατά την οποία ο παρέχων τις υπηρεσίες δεν είναι υποχρεωμένος από τις ισχύουσες διατάξεις να εκδίδει φορολογικά στοιχεία. Πάντως, το εισόδημα που αποκτάται από αποδείξεις επαγγελματικής δαπάνης θεωρείται σε κάθε περίπτωση εισόδημα από ελευθέρια επαγγέλματα.

Oπως αναφέρουν εξάλλου αρμόδιοι, εκτός από τους ελεύθερους επαγγελματίες, η αύξηση του ορίου εξυπηρετεί και πολλές επιχειρήσεις που λαμβάνουν υπηρεσίες καθώς αποφεύγουν σε κάποιες περιπτώσεις την επιβάρυνση που θα συνεπαγόταν η υπαγωγή του επαγγελματία σε καταστάσεις μισθοδοσίας της επιχείρησης.

Η αύξηση του παραπάνω ορίου θα ενταχθεί στο όλο πλαίσιο της φορολογικής μεταρρύθμισης, η οποία θα περιέχεται σε μορφή νομοσχεδίου που θα δημοσιοποιηθεί πιθανότατα την τελευταία εβδομάδα του Νοεμβρίου.

Πηγή express
Τα σχόλια και οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τον κόμβο και εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.
Θα παρακαλούσαμε πολύ να διατηρήσετε τα σχόλια σας ευγενικά, πολιτισμένα και ουσιώδη. Αποφύγετε χαρακτηρισμούς απέναντι σε άλλους σχολιαστές και προσπαθήστε οι συζητήσεις να γίνονται σε ευπρεπή πλαίσια.

Σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο διαγράφονται αυτόματα χωρίς προειδοποίηση.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ο παρών ιστοχώρος και όλα τα κείμενα και δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν αποτελούν αντικείμενο ειδικής επεξεργασίας και πνευματικής δημιουργίας και προστατεύονται από την νομοθεσία περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας και Συγγενικών Δικαιωμάτων και δη από τους νόμους 2121/1993, 2557/1997, 2819/2000, τη Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης (ν. 100/1975), τη Διεθνή Σύμβαση της Ρώμης (ν. 2054/1992) και τις Οδηγίες 91/100/ΕΟΚ, 92/100/ΕΟΚ, 93/83/ΕΟΚ, 93/98/ΕΟΚ ΚΑΙ 96/9/ΕΟΚ. Η ιδιοκτησία επ’ αυτών αποκτάται χωρίς καμία διατύπωση και χωρίς την ανάγκη ρήτρας απαγορευτικής των προσβολών της.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ : Η αναδημοσίευση και η με οποιονδήποτε τρόπο αναπαραγωγή, εξ’ ολοκλήρου, τμηματικά ή περιληπτικά, των οιωνδήποτε κειμένων ή δεδομένων περιλαμβάνονται στον παρόντα ιστοχώρο, χωρίς την έγγραφη άδεια της δικαιούχου εταιρείας.
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ: H αναδημοσίευση μόνο των ελεύθερων ειδήσεων του κόμβου και όχι αυτών που η πρόσβαση επιτρέπεται αποκλειστικά στους συνδρομητές του (ένδειξη: αρθρο μόνο για συνδρομητές) με ΡΗΤΗ αναφορά στην πηγή και στον σχετικό σύνδεσμο του άρθρου/είδησης (url).
Email:
Θέμα:
Μήνυμα:
 
Δημιουργία νέας κατηγορίας

Your Categories

    Up
    Close
    Close
    Κλείσιμο