Ειδήσεις Οικονομικές Ειδήσεις

Τα μέτρα του ΥΠΕΚΑ για να μη μείνουν χωρίς ρεύμα οι ευάλωτες κοινωνικές ομάδες

Τα μέτρα του ΥΠΕΚΑ για να μη μείνουν χωρίς ρεύμα οι ευάλωτες κοινωνικές ομάδες

Ο Γ. Μανιάτης διευκρίνισε ότι δεν θα κόβεται το ρεύμα σε όσους είναι ενταγμένοι στο κοινωνικό τιμολόγιο της ΔΕΗ.

Την άμεση επανηλεκτροδότηση της πρώτης κατοικίας όσων μέχρι μέχρι την 1η Νοέμβριου ήταν εγγεγραμμένοι στους κοινωνικούς καταλόγους των δήμων και της εκκλησίας και είχε διακοπεί η ηλεκτροδότηση των σπιτιών τους ανακοίνωσε ο υπουργός Περιβάλλοντος Γιάννης Μανιάτης, μετά από ευρεία σύσκεψη στο υπουργείο που είχε ως στόχο να βρεθεί λύση για τα ευάλωτα νοικοκυριά, των οποίων η ηλεκτροδότηση έχει διακοπεί.

Ο κ. Μανιάτης διευκρίνισε ότι δεν θα κόβεται το ρεύμα σε όσους είναι ενταγμένοι στο κοινωνικό τιμολόγιο της ΔΕΗ.

Η ΔΕΗ είναι σε θέση να προχωρεί σε 1000 επανασυνδέσεις την ημέρα, είπε ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της επιχείρησης Αρθούρος Ζερβός.

Παράλληλα, συγκροτούνται άμεσα τετραμερείς επιτροπές με τη συμμετοχή της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας (ΚΕΔΕ), των Περιφερειών, της ΔΕΗ και του ΥΠΕΚΑ, που θα προσδιορίζουν τις ευπαθείς κοινωνικές ομάδες, για να μην διακόπτεται η ηλεκτροδότηση.

Στη συνάντηση συμμετείχε και ο Περιφερειάρχης Αττικής Γιάννης Σγουρός ο οποίος εκτίμησε ότι τα μέτρα είναι προς τη σωστή κατεύθυνση, επισημαίνοντας ότι από την πλευρά της η περιφέρεια θα συμβάλλει για την ταχύτερη συγκρότηση των επιτροπών.

Στο ίδιο μήκος κύματος, ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ Κώστας Ασκούνης, ζήτησε την αύξηση του κοινωνικού τιμολογίου από το 25% στο 50%.

Ειδικότερα κατά τη σύσκεψη αποφασίστηκαν:

-Εντατικοποίηση της ενημέρωσης για το Κοινωνικό Οικιακό Τιμολόγιο, προκειμένου να ενταχθούν νοικοκυριά που δεν έχουν κάνει αιτήσεις ενώ το δικαιούνται. Μέχρι στιγμής έχουν ενταχθεί 470.000 καταναλωτές, αριθμός που αυξήθηκε σημαντικά σε σχέση με πέρυσι οπότε ήταν λιγότεροι από 300.000.

-Έκδοση Υπουργικής Απόφασης για έκπτωση 70 % στο ρεύμα για τις κοινωνικές δομές των Δήμων, Περιφερειών, εκκλησίας κλπ. (π.χ. κοινωνικά παντοπωλεία, ιατρεία, φαρμακεία, συσσίτια κλπ)

-Δημιουργία μόνιμου μηχανισμού παρακολούθησης σε όλη την Ελλάδα ώστε όταν ανακύπτει πρόβλημα να επιλύεται άμεσα.

Πηγή: http://www.skai.gr
Τα σχόλια και οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τον κόμβο και εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.
Θα παρακαλούσαμε πολύ να διατηρήσετε τα σχόλια σας ευγενικά, πολιτισμένα και ουσιώδη. Αποφύγετε χαρακτηρισμούς απέναντι σε άλλους σχολιαστές και προσπαθήστε οι συζητήσεις να γίνονται σε ευπρεπή πλαίσια.

Σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο διαγράφονται αυτόματα χωρίς προειδοποίηση.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ο παρών ιστοχώρος και όλα τα κείμενα και δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν αποτελούν αντικείμενο ειδικής επεξεργασίας και πνευματικής δημιουργίας και προστατεύονται από την νομοθεσία περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας και Συγγενικών Δικαιωμάτων και δη από τους νόμους 2121/1993, 2557/1997, 2819/2000, τη Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης (ν. 100/1975), τη Διεθνή Σύμβαση της Ρώμης (ν. 2054/1992) και τις Οδηγίες 91/100/ΕΟΚ, 92/100/ΕΟΚ, 93/83/ΕΟΚ, 93/98/ΕΟΚ ΚΑΙ 96/9/ΕΟΚ. Η ιδιοκτησία επ’ αυτών αποκτάται χωρίς καμία διατύπωση και χωρίς την ανάγκη ρήτρας απαγορευτικής των προσβολών της.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ : Η αναδημοσίευση και η με οποιονδήποτε τρόπο αναπαραγωγή, εξ’ ολοκλήρου, τμηματικά ή περιληπτικά, των οιωνδήποτε κειμένων ή δεδομένων περιλαμβάνονται στον παρόντα ιστοχώρο, χωρίς την έγγραφη άδεια της δικαιούχου εταιρείας.
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ: H αναδημοσίευση μόνο των ελεύθερων ειδήσεων του κόμβου και όχι αυτών που η πρόσβαση επιτρέπεται αποκλειστικά στους συνδρομητές του (ένδειξη: αρθρο μόνο για συνδρομητές) με ΡΗΤΗ αναφορά στην πηγή και στον σχετικό σύνδεσμο του άρθρου/είδησης (url).
Email:
Θέμα:
Μήνυμα:
 
Δημιουργία νέας κατηγορίας

Your Categories

  • Δηλώσεις 2017
Up
Close
Close
Κλείσιμο