Ειδήσεις Οικονομικές Ειδήσεις

Διευκρινίσεις για την εγκύκλιο της διαδοχικής ασφάλισης

Σε διευκρινίσεις σχετικά με την εγκύκλιο για τη συνταξιοδότηση εργαζομένων με διαδοχική ασφάλιση προέβη ο υποδιοικητής του ΙΚΑ, Δ. Πατσούρης.

«Η διευκρινιστική εγκύκλιος που εκδώσαμε δεν αφορά σε όλους του συνταξιούχους αλλά σε λιγότερες από 200 περιπτώσεις» είπε ο κ. Πατσούρης στον Alpha 98,9. Ωστόσο, παραδέχτηκε ότι υπάρχουν περιπτώσεις που αντιμετωπίζονται δυσμενέστερα, όπως μητέρες ανηλίκων, αλλά δεν ξεπερνούν το ένα δέκατο.

Η εν λόγω εγκύκλιος αλλάζει τα δεδομένα για τα χαμηλά όρια ηλικίας συνταξιοδότησης εργαζομένων με διαδοχική ασφάλιση και προκάλεσε την αντίδραση του ΠΑΣΟΚ, το οποίο ζήτησε από το υπουργείο Εργασίας να αποσύρει την «κατευθυντήρια οδηγία του» και να δώσει άμεσα νέα για τη σωστή εφαρμογή του νόμου.

Απόσυρση της εγκυκλίου ζητεί και ο ΣΥΡΙΖΑ, δια στόματος Δ. Στρατούλη, ο οποίος κατηγορεί την κυβέρνηση ότι «συνεχίζει ακάθεκτη να σφαγιάζει συντάξεις και ν’ αυξάνει τα όρια ηλικίας σε χιλιάδες ασφαλισμένους». Την άμεση απόσυρση της «καταστροφικής», όπως τη χαρακτηρίζει, εγκυκλίου ζητεί η ΓΣΕΕ.


Ετικέτες για αναζήτηση ΙΚΑ διαδοχική ασφάλιση


Τα σχόλια και οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τον κόμβο και εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.
Θα παρακαλούσαμε πολύ να διατηρήσετε τα σχόλια σας ευγενικά, πολιτισμένα και ουσιώδη. Αποφύγετε χαρακτηρισμούς απέναντι σε άλλους σχολιαστές και προσπαθήστε οι συζητήσεις να γίνονται σε ευπρεπή πλαίσια.

Σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο διαγράφονται αυτόματα χωρίς προειδοποίηση.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ο παρών ιστοχώρος και όλα τα κείμενα και δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν αποτελούν αντικείμενο ειδικής επεξεργασίας και πνευματικής δημιουργίας και προστατεύονται από την νομοθεσία περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας και Συγγενικών Δικαιωμάτων και δη από τους νόμους 2121/1993, 2557/1997, 2819/2000, τη Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης (ν. 100/1975), τη Διεθνή Σύμβαση της Ρώμης (ν. 2054/1992) και τις Οδηγίες 91/100/ΕΟΚ, 92/100/ΕΟΚ, 93/83/ΕΟΚ, 93/98/ΕΟΚ ΚΑΙ 96/9/ΕΟΚ. Η ιδιοκτησία επ’ αυτών αποκτάται χωρίς καμία διατύπωση και χωρίς την ανάγκη ρήτρας απαγορευτικής των προσβολών της.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ : Η αναδημοσίευση και η με οποιονδήποτε τρόπο αναπαραγωγή, εξ’ ολοκλήρου, τμηματικά ή περιληπτικά, των οιωνδήποτε κειμένων ή δεδομένων περιλαμβάνονται στον παρόντα ιστοχώρο, χωρίς την έγγραφη άδεια της δικαιούχου εταιρείας.
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ: H αναδημοσίευση μόνο των ελεύθερων ειδήσεων του κόμβου και όχι αυτών που η πρόσβαση επιτρέπεται αποκλειστικά στους συνδρομητές του (ένδειξη: αρθρο μόνο για συνδρομητές) με ΡΗΤΗ αναφορά στην πηγή και στον σχετικό σύνδεσμο του άρθρου/είδησης (url).
Email:
Θέμα:
Μήνυμα:
 
Δημιουργία νέας κατηγορίας

Your Categories

  • Δηλώσεις 2017
Up
Close
Close
Κλείσιμο