Ειδήσεις Οικονομικές Ειδήσεις

Απειλή με όπλο σε έλεγχο φοροδιαφυγής - Με μεγάλες ελλείψεις γίνονται οι έλεγχοι καταγγέλλουν οι εφοριακοί

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΙΣ Δ.Ο.Υ ΤΩΝ ΝΟΜΩΝ ΒΟΙΩΤΙΑΣ ΚΑΙ ΕΥΒΟΙΑΣ
Δ. ΣΚΟΥΡΑ  - ΔΥΟ ΔΕΝΔΡΑ- ΧΑΛΚΙΔΑ 34100 ΤΗΛ: 22210 – 67631 & 67588

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Στις 04/12/2013 συγκροτήθηκε συνεργείο προληπτικού ελέγχου αποτελούμενο από δύο συναδέλφους της Δ.Ο.Υ. Χαλκίδας. Κατά την διάρκεια του ελέγχου, οι συνάδελφοι αφού διαπίστωσαν παράβαση σε εξερχόμενο πελάτη φαρμακείου εισήλθαν στην επιχείρηση, η οποία σημειώνεται ότι βρισκόταν σε κεντρικό δρόμο της πόλης, προκειμένου να ολοκληρώσουν τον έλεγχο. Κατά την διάρκεια του ελέγχου ο φαρμακοποιός τους κλείδωσε μέσα στο κατάστημα προβάλλοντας εναντίον τους όπλο, το οποίο και όπλισε μπροστά τους, απειλώντας ότι θα τους σκοτώσει. Ευτυχώς οι συνάδελφοι, μετά από δεκαπεντάλεπτη ομηρία κατάφεραν να πείσουν, με ηρεμία, τον ελεγχόμενο επιχειρηματία ότι διενεργούσαν έναν απλό προληπτικό έλεγχο για την ορθή τήρηση των βιβλίων και στοιχείων της επιχείρησης και τους άφησε ελεύθερους. Άμεσα ειδοποιήθηκαν για το συμβάν ο Διευθυντής, ο Υποδιευθυντής και ο Επόπτης ελέγχου όπου έσπευσαν κοντά στους συναδέλφους προς βοήθεια.
   
Με αφορμή το ανωτέρω περιστατικό θα θέλαμε να εκφράσουμε την συμπαράσταση προς τους δύο συναδέλφους μας αλλά και ταυτόχρονα την αγανάκτησή μας για το συμβάν. Σε μια εποχή όπου προβάλλεται το προφίλ του εφοριακού με τις Πόρσε και τις τεράστιες περιουσίες, που ο κόσμος υφίσταται οικονομική και ψυχολογική πίεση, το σύνολο των συναδέλφων προσπαθούν να κάνουν το καθήκον τους υπερβάλλοντας εαυτόν θέτοντας σε κίνδυνο την σωματική τους ακεραιότητα αλλά και την ίδια τους ζωή.  

Ειδικότερα οι συνάδελφοι που συμμετέχουν στα συνεργεία προληπτικών ελέγχων, όπως μπορεί να γίνει εύκολα αντιληπτό λαμβάνοντας υπ’ όψιν και το ανωτέρω περιστατικό, βρίσκονται σε αυξημένο κίνδυνο. Πέρα των άλλων, αξίζει να σημειωθεί ότι οι συμμετέχοντες στα συνεργεία προληπτικού ελέγχου βγαίνουν χωρίς επιπλέον αμοιβή, χωρίς κάλυψη των εξόδων μετακίνησή τους και αδυνατούν να κάνουν και τη χρήση της άδειας που προβλέπεται μιας και έχουν να διαχειριστούν τεράστιο όγκο εσωτερικής εργασίας με παραγραφόμενες υποθέσεις.

• Ζητάμε την άμεση ευαισθητοποίηση της Γενικής Γραμματέας Δημοσίων Εσόδων, προκειμένου να παρθούν τα απαραίτητα μέτρα ώστε να προστατευθούν οι συνάδελφοι κατά την άσκηση των καθηκόντων τους, ώστε να μη κινδυνεύει η σωματική τους ακεραιότητα.

ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ.

6/12/2013
    
Ο Γ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ                                                 
ΜΠΑΚΑΡΟΣ  ΧΡΥΣ/ΝΤΗΣ                                      

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ
ΤΣΙΚΟΥΝΑΣ ΚΩΝ/ΝΟΣ
Τα σχόλια και οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τον κόμβο και εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.
Θα παρακαλούσαμε πολύ να διατηρήσετε τα σχόλια σας ευγενικά, πολιτισμένα και ουσιώδη. Αποφύγετε χαρακτηρισμούς απέναντι σε άλλους σχολιαστές και προσπαθήστε οι συζητήσεις να γίνονται σε ευπρεπή πλαίσια.

Σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο διαγράφονται αυτόματα χωρίς προειδοποίηση.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ο παρών ιστοχώρος και όλα τα κείμενα και δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν αποτελούν αντικείμενο ειδικής επεξεργασίας και πνευματικής δημιουργίας και προστατεύονται από την νομοθεσία περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας και Συγγενικών Δικαιωμάτων και δη από τους νόμους 2121/1993, 2557/1997, 2819/2000, τη Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης (ν. 100/1975), τη Διεθνή Σύμβαση της Ρώμης (ν. 2054/1992) και τις Οδηγίες 91/100/ΕΟΚ, 92/100/ΕΟΚ, 93/83/ΕΟΚ, 93/98/ΕΟΚ ΚΑΙ 96/9/ΕΟΚ. Η ιδιοκτησία επ’ αυτών αποκτάται χωρίς καμία διατύπωση και χωρίς την ανάγκη ρήτρας απαγορευτικής των προσβολών της.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ : Η αναδημοσίευση και η με οποιονδήποτε τρόπο αναπαραγωγή, εξ’ ολοκλήρου, τμηματικά ή περιληπτικά, των οιωνδήποτε κειμένων ή δεδομένων περιλαμβάνονται στον παρόντα ιστοχώρο, χωρίς την έγγραφη άδεια της δικαιούχου εταιρείας.
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ: H αναδημοσίευση μόνο των ελεύθερων ειδήσεων του κόμβου και όχι αυτών που η πρόσβαση επιτρέπεται αποκλειστικά στους συνδρομητές του (ένδειξη: αρθρο μόνο για συνδρομητές) με ΡΗΤΗ αναφορά στην πηγή και στον σχετικό σύνδεσμο του άρθρου/είδησης (url).
Email:
Θέμα:
Μήνυμα:
 
Δημιουργία νέας κατηγορίας

Your Categories

  • Δηλώσεις 2017
Up
Close
Close
Κλείσιμο