Ειδήσεις Οικονομικές Ειδήσεις

Νέο κύμα συγχωνεύσεων στις τεχνικές επιχειρήσεις

Θέμα επιβίωσης για τις ελληνικές κατασκευαστικές επιχειρήσεις είναι πλέον η ενίσχυσή τους μέσω συγχωνεύσεων και επέκτασης των δραστηριοτήτων τους σε νέους τομείς....

Θέμα επιβίωσης για τις ελληνικές κατασκευαστικές επιχειρήσεις είναι πλέον η ενίσχυσή τους μέσω συγχωνεύσεων και επέκτασης των δραστηριοτήτων τους σε νέους τομείς.
Ο κ. Δάκης Ιωάννου, επικεφαλής του μεγαλύτερου ελληνικών συμφερόντων κατασκευαστικού ομίλου σε παγκόσμιο επίπεδο, J&P Overseas, εκτιμά πως το επόμενο διάστημα θα ξεκινήσει ένας νέος γύρος συγχωνεύσεων στον κλάδο, με στόχο τη δημιουργία πραγματικά ισχυρών εταιρικών σχημάτων, ικανών να αντεπεξέλθουν στον διεθνή ανταγωνισμό και τις ανάγκες των μεγάλων έργων, που γίνονται με αυτοχρηματοδότηση.

«Για να επιβιώσει σήμερα μια τεχνική εταιρία πρέπει να μεγαλώνει διαρκώς, τόσο σε βάθος, όσο και σε πλάτος», τονίζει στην «ΕΞΠΡΕΣ» ο κ. Ιωάννου. Ο ίδιος δηλώνει αισιόδοξος για το μέλλον του κλάδου στη χώρα μας και παραδέχεται πως ο ανταγωνισμός μεταξύ των πόλων που έχουν δημιουργηθεί είναι ιδιαίτερα έντονος και έχει οδηγήσει σε περιορισμό των περιθωρίων κέρδους.

«Οι εκπτώσεις που δίνονται σήμερα είναι πολύ μεγάλες και δημιουργούν σοβαρά προβλήματα στον κλάδο», υποστηρίζει ο κ. Ιωάννου.

Πηγή express
Τα σχόλια και οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τον κόμβο και εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.
Θα παρακαλούσαμε πολύ να διατηρήσετε τα σχόλια σας ευγενικά, πολιτισμένα και ουσιώδη. Αποφύγετε χαρακτηρισμούς απέναντι σε άλλους σχολιαστές και προσπαθήστε οι συζητήσεις να γίνονται σε ευπρεπή πλαίσια.

Σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο διαγράφονται αυτόματα χωρίς προειδοποίηση.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ο παρών ιστοχώρος και όλα τα κείμενα και δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν αποτελούν αντικείμενο ειδικής επεξεργασίας και πνευματικής δημιουργίας και προστατεύονται από την νομοθεσία περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας και Συγγενικών Δικαιωμάτων και δη από τους νόμους 2121/1993, 2557/1997, 2819/2000, τη Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης (ν. 100/1975), τη Διεθνή Σύμβαση της Ρώμης (ν. 2054/1992) και τις Οδηγίες 91/100/ΕΟΚ, 92/100/ΕΟΚ, 93/83/ΕΟΚ, 93/98/ΕΟΚ ΚΑΙ 96/9/ΕΟΚ. Η ιδιοκτησία επ’ αυτών αποκτάται χωρίς καμία διατύπωση και χωρίς την ανάγκη ρήτρας απαγορευτικής των προσβολών της.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ : Η αναδημοσίευση και η με οποιονδήποτε τρόπο αναπαραγωγή, εξ’ ολοκλήρου, τμηματικά ή περιληπτικά, των οιωνδήποτε κειμένων ή δεδομένων περιλαμβάνονται στον παρόντα ιστοχώρο, χωρίς την έγγραφη άδεια της δικαιούχου εταιρείας.
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ: H αναδημοσίευση μόνο των ελεύθερων ειδήσεων του κόμβου και όχι αυτών που η πρόσβαση επιτρέπεται αποκλειστικά στους συνδρομητές του (ένδειξη: αρθρο μόνο για συνδρομητές) με ΡΗΤΗ αναφορά στην πηγή και στον σχετικό σύνδεσμο του άρθρου/είδησης (url).
Email:
Θέμα:
Μήνυμα:
 
Δημιουργία νέας κατηγορίας

Your Categories

    Up
    Close
    Close
    Κλείσιμο