Ειδήσεις Εργατικά Ασφαλιστικά

Ι. Βρούτσης: Έχουν μπει πάνω από 50 λουκέτα σε επιχειρήσεις λόγω αδήλωτης εργασίας

Με ευρεία συναίνεση ψηφίστηκε η πλειοψηφία των άρθρων του νομοσχεδίου του υπουργείου Εργασίας για την πάταξη της εισφοροδιαφυγής από τα μέλη της επιτροπής Κοινωνικών Υποθέσεων της Βουλής καθώς εκτός από την ΝΔ και ΠΑΣΟΚ υπέρ ψήφισε και η αξιωματική αντιπολίτευση.

Κατά την συζήτηση ο υπουργός Εργασίας Γιάννης Βρούτσης απαντώντας σε βουλευτές που ζητούσαν ενημέρωση σχετικά με τα αποτελέσματα των ερευνών αδήλωτης εργασίας στην περιφέρεια είπε «Έχω κλείσει πάνω από 50 επιχειρήσεις, αν δεν κάνω λάθος, σε όλη την επικράτεια» ανέφερε. Επισήμανε μάλιστα ότι η επιβολή προστίμων ξεκίνησε από την «καρδιά» της εκλογικής του περιφέρειας την Πάρο.

Ειδικότερα, ο υπουργός μιλώντας στην επιτροπή Κοινωνικών Υποθέσεων της Βουλής για το νομοσχέδιο που στοχεύει στην αντιμετώπιση της εισφοροδιαφυγής εξήγησε ότι « Η προσπάθεια που γίνεται από το Υπουργείο εργασίας συνολικά δεν εξατομικεύεται στην Αθήνα, είναι για όλη τη χώρα. Σας θυμίζω ότι ο νόμος 4052/2012 εφαρμόστηκε επί ημερών μου σχεδόν μόλις ανέλαβα την ευθύνη του Υπουργείου, πέρσι.

Σας θυμίζω ότι στην περίπτωση λαθρομετανάστη που απασχολούνταν σε επιχείρηση το πρόστιμο δεν είναι μόνο 10.550 ευρώ, το πρόστιμο είναι και το κλείσιμο της επιχείρησης συν 5000 ευρώ. Αυτό ξεκίνησε από την εκλογική μου περιφέρεια, από την Πάρο και αυτό επεκτάθηκε. Θυμάστε δύο μαγαζιά και μάλιστα το ένα ήταν το ξενοδοχείο που δέχτηκε επίθεση το κοριτσάκι».

Τόνισε ότι «μέχρι σήμερα, έχω κλείσει πάνω από 50 επιχειρήσεις, αν δεν κάνω λάθος, σε όλη την επικράτεια. Που δείχνει τη σταθερή βούλησή μας, τέτοια φαινόμενα, να τα πατάσσουμε όπου τα βρίσκουμε».

Τέλος, εξήγησε ότι τις επόμενες ημέρες θα κατατεθεί νομοσχέδιο «με τη μορφή του κατεπείγοντος, για να ψηφιστεί το ταχύτερο δυνατόν, για να βελτιώσουμε την εισπρακτική δυνατότητα των Ο.Κ.Α. Των Οργανισμών Κοινωνικής Ασφάλισης».

Πηγή zougla.gr
Τα σχόλια και οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τον κόμβο και εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.
Θα παρακαλούσαμε πολύ να διατηρήσετε τα σχόλια σας ευγενικά, πολιτισμένα και ουσιώδη. Αποφύγετε χαρακτηρισμούς απέναντι σε άλλους σχολιαστές και προσπαθήστε οι συζητήσεις να γίνονται σε ευπρεπή πλαίσια.

Σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο διαγράφονται αυτόματα χωρίς προειδοποίηση.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ο παρών ιστοχώρος και όλα τα κείμενα και δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν αποτελούν αντικείμενο ειδικής επεξεργασίας και πνευματικής δημιουργίας και προστατεύονται από την νομοθεσία περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας και Συγγενικών Δικαιωμάτων και δη από τους νόμους 2121/1993, 2557/1997, 2819/2000, τη Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης (ν. 100/1975), τη Διεθνή Σύμβαση της Ρώμης (ν. 2054/1992) και τις Οδηγίες 91/100/ΕΟΚ, 92/100/ΕΟΚ, 93/83/ΕΟΚ, 93/98/ΕΟΚ ΚΑΙ 96/9/ΕΟΚ. Η ιδιοκτησία επ’ αυτών αποκτάται χωρίς καμία διατύπωση και χωρίς την ανάγκη ρήτρας απαγορευτικής των προσβολών της.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ : Η αναδημοσίευση και η με οποιονδήποτε τρόπο αναπαραγωγή, εξ’ ολοκλήρου, τμηματικά ή περιληπτικά, των οιωνδήποτε κειμένων ή δεδομένων περιλαμβάνονται στον παρόντα ιστοχώρο, χωρίς την έγγραφη άδεια της δικαιούχου εταιρείας.
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ: H αναδημοσίευση μόνο των ελεύθερων ειδήσεων του κόμβου και όχι αυτών που η πρόσβαση επιτρέπεται αποκλειστικά στους συνδρομητές του (ένδειξη: αρθρο μόνο για συνδρομητές) με ΡΗΤΗ αναφορά στην πηγή και στον σχετικό σύνδεσμο του άρθρου/είδησης (url).
Email:
Θέμα:
Μήνυμα:
 
Δημιουργία νέας κατηγορίας

Your Categories

  • Δηλώσεις 2017
Up
Close
Close
Κλείσιμο