Ειδήσεις Οικονομικές Ειδήσεις

Από κόσκινο οι αποδοχές σε δεκαεπτά Ανεξάρτητες Αρχές

Εξετάζεται εάν εφαρμόζουν το νέο ενιαίο μισθολόγιο του Δημοσίου

Ερευνα σε 17 Ανεξάρτητες Αρχές διενεργεί η Γενική Διεύθυνση Δημοσιονομικών Ελέγχων για να διαπιστώσει εάν εφαρμόζεται το ενιαίο μισθολόγιο. Μεταξύ άλλων στο μικροσκόπιο είναι οι αποδοχές των υπαλλήλων του ΑΣΕΠ, της Ελληνικής Στατιστικής Αρχής και της Επιτροπής Ανταγωνισμού. Παράλληλα, για το ίδιο θέμα, σε εξέλιξη είναι έλεγχοι και σε 150 φορείς του Δημοσίου. Μισθούς πολλών ταχυτήτων έχει ήδη εντοπίσει ο επιθεωρητής Δημόσιας Διοίκησης Λ. Ρακιντζής, όπως αποκάλυψε η «Κ». Χαρακτηριστικό παράδειγμα αποτελεί η περίπτωση της Μεταλλουργικής Βιομηχανίας Ηπείρου, θυγατρικής των Ελληνικών Αμυντικών Συστημάτων. Εκ των 68 ατόμων που εργάζονται σε αυτήν, 24 λαμβάνουν επιδόματα θέσης, δηλαδή είναι διευθυντές, υποδιευθυντές και τμηματάρχες... Κατά πολύ υψηλότερες του ενιαίου μισθολογίου είναι και οι αμοιβές των εργαζομένων στον Οργανισμό Βιομηχανικής Ιδιοκτησίας (ΟΒΙ).

Πηγή Καθημερινή
Τα σχόλια και οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τον κόμβο και εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.
Θα παρακαλούσαμε πολύ να διατηρήσετε τα σχόλια σας ευγενικά, πολιτισμένα και ουσιώδη. Αποφύγετε χαρακτηρισμούς απέναντι σε άλλους σχολιαστές και προσπαθήστε οι συζητήσεις να γίνονται σε ευπρεπή πλαίσια.

Σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο διαγράφονται αυτόματα χωρίς προειδοποίηση.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ο παρών ιστοχώρος και όλα τα κείμενα και δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν αποτελούν αντικείμενο ειδικής επεξεργασίας και πνευματικής δημιουργίας και προστατεύονται από την νομοθεσία περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας και Συγγενικών Δικαιωμάτων και δη από τους νόμους 2121/1993, 2557/1997, 2819/2000, τη Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης (ν. 100/1975), τη Διεθνή Σύμβαση της Ρώμης (ν. 2054/1992) και τις Οδηγίες 91/100/ΕΟΚ, 92/100/ΕΟΚ, 93/83/ΕΟΚ, 93/98/ΕΟΚ ΚΑΙ 96/9/ΕΟΚ. Η ιδιοκτησία επ’ αυτών αποκτάται χωρίς καμία διατύπωση και χωρίς την ανάγκη ρήτρας απαγορευτικής των προσβολών της.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ : Η αναδημοσίευση και η με οποιονδήποτε τρόπο αναπαραγωγή, εξ’ ολοκλήρου, τμηματικά ή περιληπτικά, των οιωνδήποτε κειμένων ή δεδομένων περιλαμβάνονται στον παρόντα ιστοχώρο, χωρίς την έγγραφη άδεια της δικαιούχου εταιρείας.
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ: H αναδημοσίευση μόνο των ελεύθερων ειδήσεων του κόμβου και όχι αυτών που η πρόσβαση επιτρέπεται αποκλειστικά στους συνδρομητές του (ένδειξη: αρθρο μόνο για συνδρομητές) με ΡΗΤΗ αναφορά στην πηγή και στον σχετικό σύνδεσμο του άρθρου/είδησης (url).
Email:
Θέμα:
Μήνυμα:
 
Δημιουργία νέας κατηγορίας

Your Categories

  • Δηλώσεις 2017
Up
Close
Close
Κλείσιμο