Ειδήσεις Ανακοινώσεις Συλλόγων - Ενώσεων - Ομοσπονδιών κ.ά.

Συνεργασία Αριστερών Οικονομολόγων - «Να πάρει θέση το Ο.Ε.Ε. για τα πρόστιμα των Α.Π.Δ.»

ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΑΡΙΣΤΕΡΩΝ ΟΙΚΟΝΟΜΟΛΟΓΩΝ
 
05.12.2013

http://synaroee.net/

ΝΑ ΠΑΡΕΙ ΘΕΣΗ ΤΟ Ο.Ε.Ε. ΓΙΑ ΤΑ ΠΡΟΣΤΙΜΑ ΤΩΝ ΑΠΔ

Συνάδελφοι,

Σας ενημερώνουμε ότι η Συνεργασία Αριστερών Οικονομολόγων απέστειλε επιστολή προς τον Πρόεδρο και τα μέλη της Κεντρικής Διοίκησης του Οικονομικού Επιμελητηρίου τη Δευτέρα 2 Δεκεμβρίου 2013, με θέμα την έκτακτη σύγκληση της Κεντρικής Διοίκησης προκειμένου να ληφθεί απόφαση για την απόσυρση της διάταξης του σχεδίου νομού που αφορά στα εξοντωτικά πρόστιμα των ΑΠΔ.

Επιμένουμε στο αίτημα μας για λήψη απόφασης, ώστε η πρόταση μας να διατυπωθεί θεσμικά, και να αποτελέσει ισχυρότερο μέσο πίεσης προς τον Υπουργό Εργασίας.

Επισυνάπτουμε την επιστολή που στείλαμε.

ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΑΡΙΣΤΕΡΩΝ
ΟΙΚΟΝΟΜΟΛΟΓΩΝ
Προς:

-Πρόεδρο Ο.Ε.Ε.
-Μέλη Κ.Δ. Ο.Ε.Ε.

Άμεση σύγκλιση  της Κ.Δ. του ΟΕΕ  για εξαιρετικά επείγον θέμα

02.12.2013

Συνάδελφοι,

Σύμφωνα με προτεινόμενη διάταξη  του σχεδίου νόμου με τίτλο « Αναβάθμιση και βελτίωση των μηχανισμών είσπραξης των ασφαλιστικών φορέων, Πρόστιμα για την ανασφάλιστη και αδήλωτη εργασία και Λοιπές διατάξεις αρμοδιότητας Υπουργείου Εργασίας Κοινωνικής Ασφάλισης  και Πρόνοιας » που κατατέθηκε στη βουλή προβλέπεται ότι ‘’ Ειδικά στην περίπτωση που στην Α.Π.Δ. δεν περιληφθεί εργαζόμενος ή εργαζόμενοι που απασχολήθηκαν στην επιχείρηση κατά το χρονικό διάστημα στο οποίο αναφέρεται η Α.Π.Δ. οι οποίοι έχουν δηλωθεί στο Πληροφοριακό σύστημα «ΕΡΓΑΝΗ» επιβάλλεται από την Ειδική Υπηρεσία Ελέγχου Ασφάλισης και κάθε άλλο αρμόδιο ελεγκτικό όργανο αυτοτελής διοικητική κύρωση (πρόστιμο) ίση με την επιβαλλόμενη από τους αρμόδιους Επιθεωρητές Εργασίας  για την παράβαση της μη αναγραφής εργαζόμενου στον πίνακα προσωπικού ‘’ δηλαδή  με το γνωστό πρόστιμο των 10.550 ευρώ .!!!!!!

Επειδή η διάταξη αυτή βασίζεται στην ισοπεδωτική επιβολή υπέρογκων ποινών επί δικαίων και αδίκων, τιμωρώντας το ίδιο αυτόν που  εισφοροδιαφεύγει εκατοντάδες χιλιάδες ή εκατομμύρια ευρώ, με εκείνον που έχει παραλείψει να δηλώσει κάποιο στοιχείο ή να περιλάβει έναν εργαζόμενο στην ΑΠΔ, είτε από από τεχνικό πρόβλημα , είτε από λάθος, είτε από αδυναμία (π.χ. ασθένεια), είτε από αμέλεια.
Επειδή το ΟΕΕ είναι, σύμφωνα  με το θεσμικό του πλαίσιο , ο υπερασπιστής των επαγγελματικών δικαιωμάτων των μελών του
Επειδή πρέπει να επικρατήσει επιτέλους η λογική, γιατί το σύστημα ΕΡΓΑΝΗ διαθέτει όλες τις πληροφορίες και μπορεί ανά πάσα στιγμή να ελεγχθεί προληπτικά η ΑΠΔ με αυτόματο τρόπο, διασφαλίζοντας τα έσοδα σε πραγματικό χρόνο.

Ζητάμε την άμεση σύγκλιση της Κ.Δ , γιατί την Τρίτη 3/12 επίκειται η ψήφιση του σχεδίου νόμου στην αρμόδια επιτροπή της βουλής, ούτως ώστε να ζητήσει από τον Υπουργό Εργασίας την απόσυρση της προτεινόμενης διάταξης και να ενημερώσει τις κοινοβουλευτικές ομάδες για την δυνατότητα εφαρμογής  ηλεκτρονικής διασταύρωσης   μεταξύ του συστήματος ΕΡΓΑΝΗ και της διαδικασίας υποβολής ΑΠΔ, τέτοιας που να μην μπορεί να κατατεθεί ΑΠΔ που δεν περιέχει όλους του δηλωμένους στο σύστημα ΕΡΓΑΝΗ εργαζόμενους, ώστε να αποφευχθούν πρόστιμα που οφείλονται σε μη δήλωση εργαζόμενου στην ΑΠΔ εξαιτίας λάθους χωρίς πρόθεση.

Νταής Παναγιώτης
Εκπρόσωπος της ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑΣ ΑΡΙΣΤΕΡΩΝ ΟΙΚΟΝΟΜΟΛΟΓΩΝ
Μέλος της Κ.Δ. του Ο.Ε.Ε.
Τα σχόλια και οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τον κόμβο και εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.
Θα παρακαλούσαμε πολύ να διατηρήσετε τα σχόλια σας ευγενικά, πολιτισμένα και ουσιώδη. Αποφύγετε χαρακτηρισμούς απέναντι σε άλλους σχολιαστές και προσπαθήστε οι συζητήσεις να γίνονται σε ευπρεπή πλαίσια.

Σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο διαγράφονται αυτόματα χωρίς προειδοποίηση.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ο παρών ιστοχώρος και όλα τα κείμενα και δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν αποτελούν αντικείμενο ειδικής επεξεργασίας και πνευματικής δημιουργίας και προστατεύονται από την νομοθεσία περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας και Συγγενικών Δικαιωμάτων και δη από τους νόμους 2121/1993, 2557/1997, 2819/2000, τη Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης (ν. 100/1975), τη Διεθνή Σύμβαση της Ρώμης (ν. 2054/1992) και τις Οδηγίες 91/100/ΕΟΚ, 92/100/ΕΟΚ, 93/83/ΕΟΚ, 93/98/ΕΟΚ ΚΑΙ 96/9/ΕΟΚ. Η ιδιοκτησία επ’ αυτών αποκτάται χωρίς καμία διατύπωση και χωρίς την ανάγκη ρήτρας απαγορευτικής των προσβολών της.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ : Η αναδημοσίευση και η με οποιονδήποτε τρόπο αναπαραγωγή, εξ’ ολοκλήρου, τμηματικά ή περιληπτικά, των οιωνδήποτε κειμένων ή δεδομένων περιλαμβάνονται στον παρόντα ιστοχώρο, χωρίς την έγγραφη άδεια της δικαιούχου εταιρείας.
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ: H αναδημοσίευση μόνο των ελεύθερων ειδήσεων του κόμβου και όχι αυτών που η πρόσβαση επιτρέπεται αποκλειστικά στους συνδρομητές του (ένδειξη: αρθρο μόνο για συνδρομητές) με ΡΗΤΗ αναφορά στην πηγή και στον σχετικό σύνδεσμο του άρθρου/είδησης (url).
Email:
Θέμα:
Μήνυμα:
 
Δημιουργία νέας κατηγορίας

Your Categories

  • ΠΡΟΣΤΙΜΟ ΕΚΤΕΝΗΣ ΧΡΗΣΗΣ ΑΛΠ ΑΝΤΙ ΤΙΜΟΛΟΓΙΟΥ
  • ΕΦΚΑ
Up
Close
Close
Κλείσιμο