Ειδήσεις Οικονομικές Ειδήσεις

Αυξάνονται οι ηλεκτρονικές συναλλαγές του Taxisnet

Κερδίζουν έδαφος οι ηλεκτρονικές συναλλαγές του Taxisnet. Σύμφωνα με τον γ.γ. Πληροφοριακών Συστημάτων του υπουργείου Οικονομίας & Οικονομικών κ. Δ. Αναγνωστόπουλο, οι χρήστες του Taxinet ανήλθαν σε 1,5 εκατομμύριο και φέτος αναμένονται 3,2 εκατ. συναλλαγές....

Κερδίζουν έδαφος οι ηλεκτρονικές συναλλαγές του Taxisnet. Σύμφωνα με τον γ.γ. Πληροφοριακών Συστημάτων του υπουργείου Οικονομίας & Οικονομικών κ. Δ. Αναγνωστόπουλο, οι χρήστες του Taxinet ανήλθαν σε 1,5 εκατομμύριο και φέτος αναμένονται 3,2 εκατ. συναλλαγές. Σύμφωνα με τον γ.γ., οι χρήστες είναι περίπου 60% περισσότεροι απ ό,τι το 2003, ενώ οι συναλλαγές είναι αυξημένες από το 2003 κατά 130%.


Ο κ. Αναγνωστόπουλος, μιλώντας στο συνέδριο του Economist με τίτλο «Ψηφιακή Ελλάδα: Θέτοντας την τεχνολογία στη σωστή διάσταση», σημείωσε ότι οι συναλλαγές αυτές εξοικονόμησαν 256 χιλ. ώρες παραγωγικής εργασίας στο υπουργείο και περίπου 6,4 εκατ. παραγωγικές ώρες στους πολίτες. Ο ίδιος σημείωσε ότι η πολιτική του υπουργείου είναι να συνεχιστεί η πολιτο-κεντρική λειτουργία των υπηρεσιών της γ.γ. Πληροφοριακών Συστημάτων με στόχο τη δημιουργία περισσότερου «υπηρεσιοκεντρικού κράτους».

Προς την κατεύθυνση αυτή θα συμβάλει καθοριστικά ο εκσυγχρονισμός του εξοπλισμού που συντελέστηκε πρόσφατα, τόσο σε ό,τι αφορά τον κεντρικό μηχανογραφικό εξοπλισμό όσο και στις υποδομές των ΔΟΥ. Ο νέος εξοπλισμός, σύμφωνα με τον κ. Αναγνωστόπουλο, 10πλασιάζει τον όγκο των συναλλαγών σε μια ημέρα, γεγονός που θα επιτρέψει να προσφέρει και νέες υπηρεσίες.

Πηγή Κέρδος
Τα σχόλια και οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τον κόμβο και εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.
Θα παρακαλούσαμε πολύ να διατηρήσετε τα σχόλια σας ευγενικά, πολιτισμένα και ουσιώδη. Αποφύγετε χαρακτηρισμούς απέναντι σε άλλους σχολιαστές και προσπαθήστε οι συζητήσεις να γίνονται σε ευπρεπή πλαίσια.

Σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο διαγράφονται αυτόματα χωρίς προειδοποίηση.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ο παρών ιστοχώρος και όλα τα κείμενα και δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν αποτελούν αντικείμενο ειδικής επεξεργασίας και πνευματικής δημιουργίας και προστατεύονται από την νομοθεσία περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας και Συγγενικών Δικαιωμάτων και δη από τους νόμους 2121/1993, 2557/1997, 2819/2000, τη Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης (ν. 100/1975), τη Διεθνή Σύμβαση της Ρώμης (ν. 2054/1992) και τις Οδηγίες 91/100/ΕΟΚ, 92/100/ΕΟΚ, 93/83/ΕΟΚ, 93/98/ΕΟΚ ΚΑΙ 96/9/ΕΟΚ. Η ιδιοκτησία επ’ αυτών αποκτάται χωρίς καμία διατύπωση και χωρίς την ανάγκη ρήτρας απαγορευτικής των προσβολών της.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ : Η αναδημοσίευση και η με οποιονδήποτε τρόπο αναπαραγωγή, εξ’ ολοκλήρου, τμηματικά ή περιληπτικά, των οιωνδήποτε κειμένων ή δεδομένων περιλαμβάνονται στον παρόντα ιστοχώρο, χωρίς την έγγραφη άδεια της δικαιούχου εταιρείας.
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ: H αναδημοσίευση μόνο των ελεύθερων ειδήσεων του κόμβου και όχι αυτών που η πρόσβαση επιτρέπεται αποκλειστικά στους συνδρομητές του (ένδειξη: αρθρο μόνο για συνδρομητές) με ΡΗΤΗ αναφορά στην πηγή και στον σχετικό σύνδεσμο του άρθρου/είδησης (url).
Email:
Θέμα:
Μήνυμα:
 
Δημιουργία νέας κατηγορίας

Your Categories

    Up
    Close
    Close
    Κλείσιμο