Ειδήσεις Οικονομικές Ειδήσεις

Με εκπτώσεις 50% ξεκινά η Εβδομάδα Ηλεκτρονικού Εμπορίου

ΕΩΣ 10 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ

Με εκπτώσεις 50% ξεκινά η Εβδομάδα Ηλεκτρονικού Εμπορίου

Ξεκίνησε σήμερα η Εβδομάδα Ηλεκτρονικού Εμπορίου και θα διαρκέσει έως την Τρίτη 10 Δεκεμβρίου, τελεί υπό την αιγίδα του υπουργείου Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας και την οργανώνει ο Ελληνικός Σύνδεσμος Ηλεκτρονικού Εμπορίου, GRECA. Κατά το διάστημα αυτό, τα ηλεκτρονικά καταστήματα- μέλη του συνδέσμου θα παρέχουν προσφορές και εκπτώσεις από 20- 50% προς το καταναλωτικό κοινό, όπως ειπώθηκε σε σημερινή συνέντευξη Τύπου στο υπουργείο Ανάπτυξης.

Στο μεταξύ, στη συνέντευξη Τύπου με αφορμή την έναρξη της Εβδομάδας Ηλεκτρονικού Εμπορίου επισημάνθηκε για μία ακόμη φορά ότι υπάρχουν σημαντικά περιθώρια ανάπτυξης του ηλεκτρονικού εμπορίου στη χώρα μας, καθώς σύμφωνα με τα διαθέσιμα στοιχεία η συνεισφορά του στη διαμόρφωση του ΑΕΠ, ανέρχεται μόλις λίγο πάνω από το 1%, όταν ο μέσος όρος άλλων ευρωπαϊκών χωρών, κινείται στο 4%.

Ο υφυπουργός Ανάπτυξης Αθανάσιος Σκορδάς, σημείωσε μεταξύ άλλων ότι ο πανευρωπαϊκός τζίρος του ηλεκτρονικού εμπορίου ανέρχεται στα 350 δισ. ευρώ και ότι αναπτύσσεται και στη χώρα μας με γοργούς ρυθμούς αυτό το είδος του εμπορίου. Μάλιστα σχολίασε ότι το ελληνικό ηλεκτρονικό εμπόριο αναπτύσσεται με ρυθμούς 50% κάθε χρόνο και πρόσθεσε ότι έχουν δημιουργηθεί περισσότερες από 3.000 επιχειρήσεις, ενώ 2,5 εκατομμύρια Έλληνες, έχουν κάνει μία ηλεκτρονική συναλλαγή. Επίσης, αναφέρθηκε στην ηλεκτρονικοποίηση των δημοσίων συμβάσεων, από τις οποίες, όπως είπε, θα κερδίσουμε σε διαφάνεια, κόστος και χρόνο.

Ο γενικός γραμματέας Εμπορίου Στέφανος Κομνηνός αναφέρθηκε στην ανάγκη για την ενοποίηση του ευρωπαϊκού πλαισίου ηλεκτρονικού εμπορίου και μίλησε για ένα πλαίσιο το οποίο θα παρέχει εμπιστοσύνη στους καταναλωτές, θα εγγυάται την ασφάλεια των συναλλαγών και θα βελτιώνει το καθεστώς αλλαγών- επιστροφών προϊόντων. Σημείωσε επίσης ότι θα πρέπει σε πανευρωπαϊκό επίπεδο να διαμορφωθούν κανόνες ορθής συμπεριφοράς, και δεοντολογίας, για αυτό και, όπως είπε, θα προωθηθούν σχετικές παρεμβάσεις επί ελληνικής Προεδρίας.

Εξάλλου, ο πρόεδρος του Συνδέσμου Ηλεκτρονικού Εμπορίου, Νίκος Γουλής, σημείωσε ότι το ηλεκτρονικό εμπόριο συμπιέζει τις τιμές προς τα κάτω, προσφέρει πολλές διεξόδους για εξαγωγική δραστηριότητα και πολλοί τομείς του αποτελούν πεδίο δραστηριότητας κυρίως της νεανικής επιχειρηματικότητας.

Ο καθηγητής του Οικονομικού Πανεπιστημίου Γιώργος Δουκίδης, αναφέρθηκε στις δυνατότητες περαιτέρω ανάπτυξης του ηλεκτρονικού εμπορίου, σημειώνοντας ότι φέτος το 35% των χρηστών του ίντερνετ θα πραγματοποιήσει μία ηλεκτρονική αγορά (πέρυσι το ποσοστό ήταν 26- 27%, ενώ στην Ευρώπη αγγίζει το 80%.

Σημείωσε, επίσης, ότι οι ελληνικές επιχειρήσεις ευκολότερα εξάγουν υπηρεσίες παρά προϊόντα, διότι στα προϊόντα τα κόστη είναι αρκετά υψηλά σε σχέση με τις υπόλοιπες χώρες.

Πηγή: ΑΠΕ


Ετικέτες για αναζήτηση εκπτώσεις


Τα σχόλια και οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τον κόμβο και εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.
Θα παρακαλούσαμε πολύ να διατηρήσετε τα σχόλια σας ευγενικά, πολιτισμένα και ουσιώδη. Αποφύγετε χαρακτηρισμούς απέναντι σε άλλους σχολιαστές και προσπαθήστε οι συζητήσεις να γίνονται σε ευπρεπή πλαίσια.

Σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο διαγράφονται αυτόματα χωρίς προειδοποίηση.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ο παρών ιστοχώρος και όλα τα κείμενα και δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν αποτελούν αντικείμενο ειδικής επεξεργασίας και πνευματικής δημιουργίας και προστατεύονται από την νομοθεσία περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας και Συγγενικών Δικαιωμάτων και δη από τους νόμους 2121/1993, 2557/1997, 2819/2000, τη Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης (ν. 100/1975), τη Διεθνή Σύμβαση της Ρώμης (ν. 2054/1992) και τις Οδηγίες 91/100/ΕΟΚ, 92/100/ΕΟΚ, 93/83/ΕΟΚ, 93/98/ΕΟΚ ΚΑΙ 96/9/ΕΟΚ. Η ιδιοκτησία επ’ αυτών αποκτάται χωρίς καμία διατύπωση και χωρίς την ανάγκη ρήτρας απαγορευτικής των προσβολών της.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ : Η αναδημοσίευση και η με οποιονδήποτε τρόπο αναπαραγωγή, εξ’ ολοκλήρου, τμηματικά ή περιληπτικά, των οιωνδήποτε κειμένων ή δεδομένων περιλαμβάνονται στον παρόντα ιστοχώρο, χωρίς την έγγραφη άδεια της δικαιούχου εταιρείας.
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ: H αναδημοσίευση μόνο των ελεύθερων ειδήσεων του κόμβου και όχι αυτών που η πρόσβαση επιτρέπεται αποκλειστικά στους συνδρομητές του (ένδειξη: αρθρο μόνο για συνδρομητές) με ΡΗΤΗ αναφορά στην πηγή και στον σχετικό σύνδεσμο του άρθρου/είδησης (url).
Email:
Θέμα:
Μήνυμα:
 
Δημιουργία νέας κατηγορίας

Your Categories

  • Δηλώσεις 2017
Up
Close
Close
Κλείσιμο