Ειδήσεις Ανακοινώσεις ΑΑΔΕ - ΕΦΚΑ - Υπ.Οικ. - ΟΑΕΔ - Ε.Ένωσης κ.ά.

Γ.Γ.Π.Σ. - Τεχνικές οδηγίες για το σύστημα εισροών-εκροών

Ανακοινώνεται η έναρξη της παραγωγικής λειτουργίας του πληροφοριακού συστήματος μητρώου και υποδοχής δεδομένων Εισροών-Εκροών στις ψηφιακές υποδομές της ΓΓΠΣ.
 
Η πρώτη φάση του συστήματος περιλαμβάνει την υπηρεσία υποδοχής των δεδομένων από τα πρατήρια υγρών καυσίμων σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη και Πάτρα όπως προβλέπεται από την ΠΟΛ.1009/4.1.2012 και Φ2-1617/07-12-2010. Σε δεύτερη φάση η οποία ξεκινά πιλοτικά άμεσα και παραγωγικά από την 1/1/2014 και θα περιλαμβάνει τα υπόλοιπα πρατήρια υγρών καυσίμων στην ελληνική επικράτεια.

Για να διασυνδεθεί ένα πρατήριο θα πρέπει:

- να οριστικοποιήσει την εγγραφή του στο μητρώο. Προσωρινές αποθηκεύσεις δεδομένων δεν επιτρέπουν τη διασύνδεση με το σύστημα υποδοχής δεδομένων.

- να προσαρμόσει το σύστημα του πρατηρίου στην αποστολή δεδομένων σε μορφή αρχείου XML όπως αυτό ορίζεται στη ενημερωμένη έκδοση v1.1 του fuelflows.xsd

- να ενσωματώσει τη αντίστοιχη βιβλιοθήκη eToken για την ασφαλή απόκτηση κλειδιών από τη ΓΓΠΣ με τα οποία θα αποστέλλει σε πραγματικό χρόνο.

- να δημιουργήσει ψηφιακό αποτύπωμα της εγκατεστημένης εφαρμογής εισροών-εκροων στο πρατήριο, το οποίο αποστέλλεται αυτόματα στη ΓΓΠΣ μετά τη δημιουργία του, για λογούς ασφάλειας στην αποστολή δεδομένων από την εφαρμογή στην εγκατάσταση του πρατηρίου.

- να ρυθμίσει το σύστημα εισροών-εκροων του πρατηρίου στη διεύθυνση https://www1.gsis.gr/fuelservice/achilleas-fuelflow.asmx για να αποστέλλει δεδομένα στο σύστημα υποβολής στοιχείων της ΓΓΠΣ.

Πρόσβαση στην υπηρεσία μητρώου μπορούν να έχουν οι υπόχρεοι στη διεύθυνση:

https://www1.gsis.gr/fuelmgt/ μέσω πιστοποίησης TAXISNET.

H ενημερωμένη έκδοση του αρχείου fuelflows.xsd επισυνάπτεται στο σχετικό αρχείο εδώ

Η βιβλιοθήκη eΤoken, μαζί με αντίστοιχες οδηγίες για την ενσωμάτωση της στην εφαρμογή του συστήματος  Εισροών-Εκροών καθώς και την απόκτηση ψηφιακού αποτυπώματος για την εφαρμογή που εγκαθίσταται στα πρατήρια υγρών καύσιμων, βρίσκεται εδώ

Οι κατασκευαστές συστημάτων Eισροών-Eκροών ενημερώνονται ότι μπορούν να εκτελέσουν δοκιμαστικές διασυνδέσεις στη διεύθυνση http://eisrek.mygsi.gr/achilleas-fuelflow.asmx , προτού διασυνδεθούν στο παραπάνω παραγωγικό σύστημα. Οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει πρώτα να υποβάλουν αίτηση και να πάρουν δοκιμαστικό ΑΜΔΙΚΑ και eToken για την περίοδο των δοκιμών.

Επίσης για οποιαδήποτε μεταβολή στην εφαρμογή λογισμικού εισροών-εκροών στα πρατήρια, για οποιοδήποτε λόγο, ο εγκαταστάτης υποχρεούται για λογούς ασφάλειας μεταφοράς δεδομένων να δηλώνει στο μητρώο εγκαταστατών την πρόθεση του για αναβάθμιση, με αίτημα και αντίστοιχη αιτιολόγηση. Κατά την αναβάθμιση θα πρέπει μέσω τη βιβλιοθήκης  eΤoken να αποκτήσει τα αντίστοιχα κλειδιά, καθώς επίσης και να δημιουργήσει νέο ψηφιακό αποτύπωμα (το οποίο αποστέλλεται αυτόματα στη ΓΓΠΣ).

Τονίζεται ότι χωρίς την επιτυχή περάτωση των παραπάνω βημάτων  δε γίνεται αποδεκτή οποιαδήποτε αποστολή δεδομένων από το σύστημα υποδοχής στοιχείων εισροών-εκροων της ΓΓΠΣ.

Μετά το πέρας της διασύνδεσης των συστημάτων εισροών εκροών των πρατήριων υγρών καυσίμων με την ΓΓΠΣ, τα πρατήρια σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη και Πάτρα, υποχρεούνται να αποστέλλουν αδιάλειπτα τα προβλεπόμενα δεδομένα που έχουν καταγράφει τοπικά στα συστήματα τους από 27/8, συμπεριλαμβανόμενου και των στοιχείων ισοζυγίων για τις πρώτες 30 ημέρες λειτουργίας όπως προβλέπεται από την ΠΟΛ.1009/4.1.2012.

Για υποστήριξη σχετικά με τη διασύνδεση των συστημάτων στη ΓΓΠΣ, οι κατασκευαστές μπορούν να επικοινωνούν στη διεύθυνση [email protected]


Ετικέτες για αναζήτηση Εισροών - Εκροών


Τα σχόλια και οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τον κόμβο και εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.
Θα παρακαλούσαμε πολύ να διατηρήσετε τα σχόλια σας ευγενικά, πολιτισμένα και ουσιώδη. Αποφύγετε χαρακτηρισμούς απέναντι σε άλλους σχολιαστές και προσπαθήστε οι συζητήσεις να γίνονται σε ευπρεπή πλαίσια.

Σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο διαγράφονται αυτόματα χωρίς προειδοποίηση.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ο παρών ιστοχώρος και όλα τα κείμενα και δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν αποτελούν αντικείμενο ειδικής επεξεργασίας και πνευματικής δημιουργίας και προστατεύονται από την νομοθεσία περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας και Συγγενικών Δικαιωμάτων και δη από τους νόμους 2121/1993, 2557/1997, 2819/2000, τη Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης (ν. 100/1975), τη Διεθνή Σύμβαση της Ρώμης (ν. 2054/1992) και τις Οδηγίες 91/100/ΕΟΚ, 92/100/ΕΟΚ, 93/83/ΕΟΚ, 93/98/ΕΟΚ ΚΑΙ 96/9/ΕΟΚ. Η ιδιοκτησία επ’ αυτών αποκτάται χωρίς καμία διατύπωση και χωρίς την ανάγκη ρήτρας απαγορευτικής των προσβολών της.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ : Η αναδημοσίευση και η με οποιονδήποτε τρόπο αναπαραγωγή, εξ’ ολοκλήρου, τμηματικά ή περιληπτικά, των οιωνδήποτε κειμένων ή δεδομένων περιλαμβάνονται στον παρόντα ιστοχώρο, χωρίς την έγγραφη άδεια της δικαιούχου εταιρείας.
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ: H αναδημοσίευση μόνο των ελεύθερων ειδήσεων του κόμβου και όχι αυτών που η πρόσβαση επιτρέπεται αποκλειστικά στους συνδρομητές του (ένδειξη: αρθρο μόνο για συνδρομητές) με ΡΗΤΗ αναφορά στην πηγή και στον σχετικό σύνδεσμο του άρθρου/είδησης (url).
Email:
Θέμα:
Μήνυμα:
 
Δημιουργία νέας κατηγορίας

Your Categories

  • ΠΡΟΣΤΙΜΟ ΕΚΤΕΝΗΣ ΧΡΗΣΗΣ ΑΛΠ ΑΝΤΙ ΤΙΜΟΛΟΓΙΟΥ
  • ΕΦΚΑ
Up
Close
Close
Κλείσιμο