Ειδήσεις Εργατικά - Ασφαλιστικά

Ι. Βρούτσης: Νέο ασφαλιστικό νομοσχέδιο εντός του Δεκεμβρίου

Αύξηση στα έσοδα του Ι.Κ.Α. μετά από 4 χρόνια

Νέα ασφαλιστικό νομοσχέδιο, εντός του Δεκεμβρίου, θα καταθέσει ο υπουργός Εργασίας Γιάννης Βρούτσης, σύμφωνα με όσα είπε στην Επιτροπή Κοινωνικών Υποθέσεων της Βουλής, η οποία συζητά το νομοσχέδιο για την εισφοροδιαφυγή.

Ο υπουργός είπε ακόμη ότι τα έσοδα του ΙΚΑ αυξήθηκαν και τον Σεπτέμβριο και τον Οκτώβριο, σημειώνοντας ότι η αύξηση για δεύτερο συνεχή μήνα συμβαίνει για πρώτη φορά μετά από 4 χρόνια. Τα έσοδα από πρόστιμα αδήλωτης εργασίας από 15 Σεπτεμβρίου έως 31 Οκτωβρίου ήταν της τάξης των 5,9 εκατ. ευρώ.

Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Μητρόπουλος ισχυρίσθηκε ότι τα Ασφαλιστικά Ταμεία δεν έχουν πλέον αποθεματικά και το σύστημα θα καταρρεύσει αν δεν υπάρξουν «ζεστές εισφορές». «Θα αναγκαστείτε να κάνετε δραστικές περικοπές γιατί τα ταμεία δεν έχουν χρήματα για συντάξεις και αυτό δεν είναι λαϊκισμός» είπε χαρακτηριστικά. «Διαφωνώ κάθετα μαζί σας», απάντησε ο υπουργός λέγοντας ότι οι συντάξεις θα καταβληθούν κανονικότατα το 2014 όπως δόθηκαν και το 2012 και το 2013 όταν από κάποιες πλευρές ακουγόταν η ίδια ρητορεία.

Όπως είπε, ο 2013 η ετήσια δαπάνη για συντάξεις θα είναι 28,3 δις ευρώ.

Ο κ. Βρούτσης εκτίμησε ότι το ασφαλιστικό σύστημα δε χρειάζεται πλέον νέους υπαλλήλους, καθώς με την εφαρμογή του συστήματος «Άτλας» απελευθερώνονται εκατοντάδες υπάλληλοι που σήμερα ασχολούνται με τους φακέλους συνταξιοδότησης και θα μπορούν να κατευθυνθούν στις ελεγκτικές διαδικασίες.

Ο υφυπουργός Εργασίας Β. Κεγκέρογλου ανακοίνωσε ότι η διαγωνιστική διαδικασία για τη διάθεση 60 αυτοκινήτων στο Σώμα Επιθεωρητών Εργασίας (ΣΕΠΕ) βρίσκεται στο τελικό στάδιο.


Πηγή: ΗΜΕΡΗΣΙΑ.gr
Τα σχόλια και οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τον κόμβο και εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.
Θα παρακαλούσαμε πολύ να διατηρήσετε τα σχόλια σας ευγενικά, πολιτισμένα και ουσιώδη. Αποφύγετε χαρακτηρισμούς απέναντι σε άλλους σχολιαστές και προσπαθήστε οι συζητήσεις να γίνονται σε ευπρεπή πλαίσια.

Σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο διαγράφονται αυτόματα χωρίς προειδοποίηση.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ο παρών ιστοχώρος και όλα τα κείμενα και δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν αποτελούν αντικείμενο ειδικής επεξεργασίας και πνευματικής δημιουργίας και προστατεύονται από την νομοθεσία περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας και Συγγενικών Δικαιωμάτων και δη από τους νόμους 2121/1993, 2557/1997, 2819/2000, τη Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης (ν. 100/1975), τη Διεθνή Σύμβαση της Ρώμης (ν. 2054/1992) και τις Οδηγίες 91/100/ΕΟΚ, 92/100/ΕΟΚ, 93/83/ΕΟΚ, 93/98/ΕΟΚ ΚΑΙ 96/9/ΕΟΚ. Η ιδιοκτησία επ’ αυτών αποκτάται χωρίς καμία διατύπωση και χωρίς την ανάγκη ρήτρας απαγορευτικής των προσβολών της.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ : Η αναδημοσίευση και η με οποιονδήποτε τρόπο αναπαραγωγή, εξ’ ολοκλήρου, τμηματικά ή περιληπτικά, των οιωνδήποτε κειμένων ή δεδομένων περιλαμβάνονται στον παρόντα ιστοχώρο, χωρίς την έγγραφη άδεια της δικαιούχου εταιρείας.
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ: H αναδημοσίευση μόνο των ελεύθερων ειδήσεων του κόμβου και όχι αυτών που η πρόσβαση επιτρέπεται αποκλειστικά στους συνδρομητές του (ένδειξη: αρθρο μόνο για συνδρομητές) με ΡΗΤΗ αναφορά στην πηγή και στον σχετικό σύνδεσμο του άρθρου/είδησης (url).
Email:
Θέμα:
Μήνυμα:
 
Δημιουργία νέας κατηγορίας

Your Categories

    Up
    Close
    Close
    Κλείσιμο