Ειδήσεις Ανακοινώσεις Συλλόγων

Ανοικτή επιστολή προς τους oικονομολόγους του καθηγητή Γεωργίου Χατζηκωνσταντίνου

Φίλοι και φίλες, συνάδερφοι, οικονομολόγοι

Σε λίγες μέρες στο Οικονομικό Επιμελητήριο Ελλάδας, στο θεσμό αυτό της ελληνικής επικράτειας και κοινωνίας, στο συνδικαλιστικό μας αυτό όργανο και σύμβουλο των εκάστοτε κυβερνήσεων της χώρας μας, στο συλλογικό αυτό όργανο όπου εκπροσωπούνται όλες οι παρατάξεις και οι τάσεις του πολιτικού μας σχηματισμού, καθώς και όλο το φάσμα των οικονομικών ιδεών, γίνονται εκλογές για την ανάδειξη της νέας ηγεσίας του.

Στις μέρες αυτές της κρίσης και της μεταλλαγής, οφείλουμε να είμαστε όλοι παρόντες. Οφείλουμε να εκφραστούμε δια της ψήφου μας μέσα σε ένα πνεύμα συλλογικότητας που θα αντιπαρατίθεται στο πνεύμα του άκρατου ατομικισμού και «ωχαδερφισμού», που κυριάρχησε τα τελευταία χρόνια σε εθνικό και παγκόσμιο επίπεδο. Οφείλουμε να συμμετάσχουμε στις εκλογές, πιστεύοντας ότι έτσι προασπίζουμε τις τύχες του συλλογικού μας χώρου, αποκαλύπτοντας τη βούλησή μας να αγωνιστούμε για ένα καλύτερο μέλλον και βέβαια για το κοινό καλό και το κοινό συμφέρον.

Η παρουσία και η συμμετοχή μας δεν πρέπει να τελειώσει στην κάλπη. Πρέπει να συνεχιστεί και μετά, με ανάδειξη του ενδιαφέροντός μας και της αγωνιστικής μας συνείδησης.

Ας κατανοήσουμε την κρισιμότητα των στιγμών για τον τόπο, για τους εαυτούς μας, για την κοινωνία και για το επάγγελμα του οικονομολόγου. Η αδιαφορία δεν οδηγεί πουθενά αλλού παρά μόνο στο δράμα, που βιώνουμε ακόμα σήμερα σαν ο αδύναμος κρίκος μιας σκληρής πραγματικότητας,  που έχοντας διαρραγεί, οφείλει να επανασυγκολληθεί, για χάρη της κοινωνικής ειρήνης και της κοινωνικής συνοχής.

Η συμμετοχή όλων στις εκλογές του Ο.Ε.Ε. φαντάζει στο μυαλό μου σαν αναγκαία, απαραίτητη και επιβεβλημένη, όπως και η μετέπειτα συνέχιση της εμπλοκής μας στα κοινά.

Είναι θέμα πολιτισμού, ευθύνης και δημοκρατίας συνάδερφοι οικονομολόγοι.
 
Καθηγητής Γεώργιος Χατζηκωνσταντίνου
(τηλ: 6973049520)
Υποψήφιος Α.ΚΙ.Ο.Ε Θεσσαλονίκης
Τα σχόλια και οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τον κόμβο και εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.
Θα παρακαλούσαμε πολύ να διατηρήσετε τα σχόλια σας ευγενικά, πολιτισμένα και ουσιώδη. Αποφύγετε χαρακτηρισμούς απέναντι σε άλλους σχολιαστές και προσπαθήστε οι συζητήσεις να γίνονται σε ευπρεπή πλαίσια.

Σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο διαγράφονται αυτόματα χωρίς προειδοποίηση.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ο παρών ιστοχώρος και όλα τα κείμενα και δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν αποτελούν αντικείμενο ειδικής επεξεργασίας και πνευματικής δημιουργίας και προστατεύονται από την νομοθεσία περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας και Συγγενικών Δικαιωμάτων και δη από τους νόμους 2121/1993, 2557/1997, 2819/2000, τη Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης (ν. 100/1975), τη Διεθνή Σύμβαση της Ρώμης (ν. 2054/1992) και τις Οδηγίες 91/100/ΕΟΚ, 92/100/ΕΟΚ, 93/83/ΕΟΚ, 93/98/ΕΟΚ ΚΑΙ 96/9/ΕΟΚ. Η ιδιοκτησία επ’ αυτών αποκτάται χωρίς καμία διατύπωση και χωρίς την ανάγκη ρήτρας απαγορευτικής των προσβολών της.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ : Η αναδημοσίευση και η με οποιονδήποτε τρόπο αναπαραγωγή, εξ’ ολοκλήρου, τμηματικά ή περιληπτικά, των οιωνδήποτε κειμένων ή δεδομένων περιλαμβάνονται στον παρόντα ιστοχώρο, χωρίς την έγγραφη άδεια της δικαιούχου εταιρείας.
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ: H αναδημοσίευση μόνο των ελεύθερων ειδήσεων του κόμβου και όχι αυτών που η πρόσβαση επιτρέπεται αποκλειστικά στους συνδρομητές του (ένδειξη: αρθρο μόνο για συνδρομητές) με ΡΗΤΗ αναφορά στην πηγή και στον σχετικό σύνδεσμο του άρθρου/είδησης (url).
Email:
Θέμα:
Μήνυμα:
 
Δημιουργία νέας κατηγορίας

Your Categories

  • Δηλώσεις 2017
Up
Close
Close
Κλείσιμο