Ειδήσεις Οικονομικές Ειδήσεις

Μείωση φόρου στις χρηματιστηριακές συναλλαγές

Στη μείωση του φόρου επί των χρηματιστηριακών συναλλαγών προσανατολίζεται η κυβέρνηση. Απαντώντας σε σχετική ερώτηση, ο υπουργός Οικονομίας και Οικονομικών Γιώργος Αλογοσκούφης δήλωσε ότι δεν αποκλείεται να γίνει ένα ακόμη βήμα ως το τέλος ...

Μείωση φόρου στις χρηματιστηριακές συναλλαγές
Στη μείωση του φόρου επί των χρηματιστηριακών συναλλαγών προσανατολίζεται η κυβέρνηση. Απαντώντας σε σχετική ερώτηση, ο υπουργός Οικονομίας και Οικονομικών Γιώργος Αλογοσκούφης δήλωσε ότι δεν αποκλείεται να γίνει ένα ακόμη βήμα ως το τέλος του χρόνου σε ό,τι αφορά το φόρο επί των χρηματιστηριακών συναλλαγών και υπενθύμισε ότι το Δημόσιο έχει ήδη μειώσει το φόρο αυτό.

Ο κ. Αλογοσκούφης πρόσθεσε ότι η αποκατάσταση της αξιοπιστίας της κεφαλαιαγοράς είναι ένα μεγάλο στοίχημα και έχουν γίνει πάρα πολλά προς αυτήν την κατεύθυνση τα τελευταία δύο χρόνια. Τους επόμενους δύο-τρεις μήνες θα υπάρξουν και άλλες νομοθετικές πρωτοβουλίες, όπως είπε, αλλά το κυριότερο είναι ότι έχει αλλάξει πάρα πολύ ο τρόπος λειτουργίας του Χρηματιστηρίου μετά την ιδιωτικοποίηση της λειτουργίας της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς, η οποία στελεχώθηκε με άτομα που έχουν γνώση της αγοράς και λειτουργούν αυστηρά αλλά όχι άκαμπτα.

Η αυξημένη αξιοπιστία του Χρηματιστηρίου αποδεικνύεται και από το γεγονός ότι κινείται κυρίως από ξένους επενδυτές. Αυτή είναι μια πολύ σημαντική αλλαγή, που δείχνει την ωρίμανση της αγοράς, είπε ο κ. Αλογοσκούφης και επεσήμανε ότι ξεκίνησε να λειτουργεί η κοινή πλατφόρμα του Χρηματιστηρίου Αθηνών με το Χρηματιστήριο της Κύπρου.

Πηγή Express
Τα σχόλια και οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τον κόμβο και εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.
Θα παρακαλούσαμε πολύ να διατηρήσετε τα σχόλια σας ευγενικά, πολιτισμένα και ουσιώδη. Αποφύγετε χαρακτηρισμούς απέναντι σε άλλους σχολιαστές και προσπαθήστε οι συζητήσεις να γίνονται σε ευπρεπή πλαίσια.

Σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο διαγράφονται αυτόματα χωρίς προειδοποίηση.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ο παρών ιστοχώρος και όλα τα κείμενα και δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν αποτελούν αντικείμενο ειδικής επεξεργασίας και πνευματικής δημιουργίας και προστατεύονται από την νομοθεσία περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας και Συγγενικών Δικαιωμάτων και δη από τους νόμους 2121/1993, 2557/1997, 2819/2000, τη Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης (ν. 100/1975), τη Διεθνή Σύμβαση της Ρώμης (ν. 2054/1992) και τις Οδηγίες 91/100/ΕΟΚ, 92/100/ΕΟΚ, 93/83/ΕΟΚ, 93/98/ΕΟΚ ΚΑΙ 96/9/ΕΟΚ. Η ιδιοκτησία επ’ αυτών αποκτάται χωρίς καμία διατύπωση και χωρίς την ανάγκη ρήτρας απαγορευτικής των προσβολών της.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ : Η αναδημοσίευση και η με οποιονδήποτε τρόπο αναπαραγωγή, εξ’ ολοκλήρου, τμηματικά ή περιληπτικά, των οιωνδήποτε κειμένων ή δεδομένων περιλαμβάνονται στον παρόντα ιστοχώρο, χωρίς την έγγραφη άδεια της δικαιούχου εταιρείας.
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ: H αναδημοσίευση μόνο των ελεύθερων ειδήσεων του κόμβου και όχι αυτών που η πρόσβαση επιτρέπεται αποκλειστικά στους συνδρομητές του (ένδειξη: αρθρο μόνο για συνδρομητές) με ΡΗΤΗ αναφορά στην πηγή και στον σχετικό σύνδεσμο του άρθρου/είδησης (url).
Email:
Θέμα:
Μήνυμα:
 
Δημιουργία νέας κατηγορίας

Your Categories

    Up
    Close
    Close
    Κλείσιμο