Ειδήσεις Οικονομικές Ειδήσεις

Επίθεση σε Στουρνάρα από ΠΟΜΙΔΑ - «Η φορολογία των ακινήτων έχει πλήξει τη μεσαία τάξη»

ΠΟΜΙΔΑ

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΣΤΟΥΡΝΑΡΑ: ΟΙ...LANDLORDS ΤΗΣ ΕΚΑΛΗΣ ΠΡΟΦΑΣΗ ΓΙΑ ΔΗΜΕΥΤΙΚΗ ΦΟΡΟΛΟΓΗΣΗ ΤΗΣ ΑΣΤΙΚΗΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ...

Με τη δήλωσή του ότι με το σχέδιο νόμου για τη διπλή φορολογική καταλήστευση της αστικής ακίνητης περιουσίας «θα πληρώσει και η Εκάλη», ο υπουργός Οικονομικών κ. Στουρνάρας δυστυχώς χθες έβγαλε το μανδύα του τεχνοκράτη και φόρεσε και αυτός τον γνωστό και πολυφορεμένο μανδύα του λαϊκισμού, προσπαθώντας να πείσει την κοινή γνώμη ότι η ρύθμιση είναι δίκαιη γιατί θα επιβαρύνει τις «ελίτ» της ελληνικής κοινωνίας.

Η πραγματικότητα, όπως γνωρίζουν πολύ καλά οι Έλληνες πολίτες και θα όφειλε να αναγνωρίζει και ο κ. υπουργός των Οικονομικών, είναι ότι η φορολογία των ακινήτων έχει πλήξει άγρια, σε πολλές περιπτώσεις ανεπανόρθωτα, τη μεσαία τάξη. Και η φορολογική επιβάρυνση το 2014 θα είναι ακόμα υψηλότερη σε σχέση με το 2013, ιδιαίτερα για τους κατόχους της απαξιωμένης και ξενοίκιαστης αστικής περιουσίας.

Ο κ. Στουρνάρας γνωρίζει επίσης πολύ καλά ότι η ρύθμιση που προετοιμάζει για τη Βουλή, την οποία υπερασπίζεται με τόσο πάθος, δεν είναι αυτή της αυτοτελούς φορολόγησης κάθε ακινήτου, που είχε ορθά ο ίδιος προτείνει προ μηνών, αλλά μια άλλη παράλογη και κραυγαλέα αντισυνταγματική, αποτέλεσμα των πιέσεων που ασκήθηκαν από τους πολιτικούς της περιφέρειας. Πιέσεις όλων αυτών που κατάφεραν, μέχρι στιγμής τουλάχιστον, να ελαφρύνουν την επιβάρυνση των ψηφοφόρων τους μεταθέτοντας τα βάρη που τους αναλογούν στα συνήθη «κορόιδα», δηλαδή τους εκατοντάδες χιλιάδες ιδιοκτήτες αστικής ακίνητης περιουσίας της χώρας, που βαφτίστηκαν συλλήβδην από το κ. υπουργό «κάτοικοι Εκάλης». Ο υπουργός Οικονομικών γνωρίζει τέλος ότι αν η «ελίτ των εισοδηματιών της Εκάλης» παραμένει αφορολόγητη, την ευθύνη γι’ αυτό τη φέρουν οι μηχανισμοί του ίδιου του υπουργείου του.

Πάγια και ανυποχώρητη θέση και πρόταση της Ομοσπονδίας μας είναι η μεγαλύτερη δυνατή επέκταση της φορολογικής βάσης, χωρίς μικροπολιτικές εξαιρέσεις, ώστε όλοι οι ιδιοκτήτες να συμμετέχουν στα βάρη και κυρίως όλοι να μπορούν να ανταπεξέλθουν σε αυτά. Και όχι, όπως επιχειρείται με το σχέδιο νόμου, κάποιοι να απειλούνται με κατασχέσεις και φυλακίσεις επειδή αδυνατούν να πληρώσουν και κάποιοι άλλοι να μένουν αφορολόγητοι επειδή είχαν τη δυνατότητα να ασκήσουν την κατάλληλη πίεση.

Ας μην προσπαθεί λοιπόν ο κ. Στουρνάρας με αναφορές σε καταστάσεις δήθεν τύπου«Πύργου του Ντάουντον» στη χώρα μας, να δικαιολογήσει τα αδικαιολόγητα.  Όσο για την αναφορά ότι αυτό προτάθηκε και στην Αγγλία του 19ου αιώνα από τον οικονομολόγο Ντέηβιντ Ρικάρντο, εμείς φοβόμαστε ότι ο μόνος «Ρικάρντο» που θα γνωρίσουν σύντομα οι περισσότεροι ιδιοκτήτες αστικών ακινήτων από όλη τη χώρα, για να πληρώσουν τους φόρους των ακινήτων τους, θα είναι ο γνωστός ενεχυροδανειστής & αγοραστής χρυσού, και οι παντού συνεχώς αυξανόμενοι συνάδελφοί του ...


Ετικέτες για αναζήτηση ΕΝΦΙΑ ΠΟΕ-ΔΟΥ


Τα σχόλια και οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τον κόμβο και εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.
Θα παρακαλούσαμε πολύ να διατηρήσετε τα σχόλια σας ευγενικά, πολιτισμένα και ουσιώδη. Αποφύγετε χαρακτηρισμούς απέναντι σε άλλους σχολιαστές και προσπαθήστε οι συζητήσεις να γίνονται σε ευπρεπή πλαίσια.

Σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο διαγράφονται αυτόματα χωρίς προειδοποίηση.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ο παρών ιστοχώρος και όλα τα κείμενα και δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν αποτελούν αντικείμενο ειδικής επεξεργασίας και πνευματικής δημιουργίας και προστατεύονται από την νομοθεσία περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας και Συγγενικών Δικαιωμάτων και δη από τους νόμους 2121/1993, 2557/1997, 2819/2000, τη Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης (ν. 100/1975), τη Διεθνή Σύμβαση της Ρώμης (ν. 2054/1992) και τις Οδηγίες 91/100/ΕΟΚ, 92/100/ΕΟΚ, 93/83/ΕΟΚ, 93/98/ΕΟΚ ΚΑΙ 96/9/ΕΟΚ. Η ιδιοκτησία επ’ αυτών αποκτάται χωρίς καμία διατύπωση και χωρίς την ανάγκη ρήτρας απαγορευτικής των προσβολών της.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ : Η αναδημοσίευση και η με οποιονδήποτε τρόπο αναπαραγωγή, εξ’ ολοκλήρου, τμηματικά ή περιληπτικά, των οιωνδήποτε κειμένων ή δεδομένων περιλαμβάνονται στον παρόντα ιστοχώρο, χωρίς την έγγραφη άδεια της δικαιούχου εταιρείας.
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ: H αναδημοσίευση μόνο των ελεύθερων ειδήσεων του κόμβου και όχι αυτών που η πρόσβαση επιτρέπεται αποκλειστικά στους συνδρομητές του (ένδειξη: αρθρο μόνο για συνδρομητές) με ΡΗΤΗ αναφορά στην πηγή και στον σχετικό σύνδεσμο του άρθρου/είδησης (url).
Email:
Θέμα:
Μήνυμα:
 
Δημιουργία νέας κατηγορίας

Your Categories

  • Δηλώσεις 2017
Up
Close
Close
Κλείσιμο