Ειδήσεις Οικονομικές Ειδήσεις

Ακατάσχετο στην πρώτη κατοικία για αξίες μέχρι 180.000 ευρώ - Το σχέδιο της κυβέρνησης για τους πλειστηριασμούς - Τελεσίγραφο στην τρόικα: Εμείς θα καταθέσουμε νόμο μέχρι 31/12 με ή όχι χωρίς συμφωνία

Η κυβέρνηση προτίθεται να κλείσει το θέμα των πλειστηριασμών με νομοθετική ρύθμιση έως το τέλος του έτους, οπότε λήγει το καθεστώς προστασίας, ανεξάρτητα από το εάν έχει υπάρξει συμφωνία με την τρόικα, χωρίς να είναι γνωστό σε ποια κατεύθυνση θα κινείται η ρύθμιση.

Αυτό προκύπτει από τις δηλώσεις του υπουργού Οικονομικών Γιάννη Στουρνάρα έξω από το Μέγαρο Μαξίμου, όπου συμμετείχε στη σύσκεψη του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά με τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης Ευάγγελο Βενιζέλο για τα ανοιχτά θέματα στις διαπραγματεύσεις με την τρόικα.

Ερωτηθείς εάν η κυβέρνηση προτίθεται να νομοθετήσει, εφόσον δεν καταλήξει έως το τέλος του χρόνου με την τρόικα για τους πλειστηριασμούς, ο κ. Στουρνάρας απάντησε: «Εάν δεν νομοθετήσει, σημαίνει ότι αίρονται, ότι το καθεστώς προστασίας αίρεται, άρα πρέπει να νομοθετήσει».

Υπενθυμίζεται ότι το πρωί ο υφυπουργός Ανάπτυξης, Θανάσης Σκορδάς, είχε δηλώσει στον ΒΗΜΑ 99,5 ότι η μονομερής ανανέωση της προστασίας από τους πλειστηριασμούς «είναι ένα δικαίωμα που εξακολουθεί να διατηρεί η ελληνική πλευρά».

«Το πλαίσιο είναι σταθερό και πιστεύω ότι θα επικρατήσει η κοινή λογική, διότι οι αριθμοί είναι εύγλωττοι και διότι δεν μπορεί να κολλήσει η υπόθεση σε θέματα που κατά τη γνώμη μου τίθενται κακώς, όπως είναι οι πλειστηριασμοί», δήλωσε και ο κ. Βενιζέλος μετά τη σύσκεψη στο Μέγαρο Μαξίμου.

Ειδικότερα όσον αφορά στο ζήτημα των πλειστηριασμών, ο κ. Βενιζέλος σημείωσε ότι «εμείς μιλάμε για το φτωχό και μεσαίο νοικοκυριό, αυτόν που αγωνίζεται να επιβιώσει, όχι για τον συστηματικό κακοπληρωτή που κρύβεται πίσω από τις ευαίσθητες κοινωνικές ομάδες». «Εμάς μας ενδιαφέρει η μεγάλη πλειοψηφία του κόσμου που έχει πραγματικό πρόβλημα», συμπλήρωσε.

Ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης ανέφερε ότι δεν έχει αλλάξει κάτι ούτε για το θέμα των ΕΑΣ ούτε για το θέμα των ομαδικών απολύσεων.

Ειδικά για το θέμα των ΕΑΣ, ο κ. Στουρνάρας διευκρίνισε ότι η κυβέρνηση επιμένει στον εξαγωγικό χαρακτήρα των Αμυντικών Συστημάτων και «σε ένα διάστημα μέσα θα κριθεί αν αυτό την κάνει βιώσιμη ή όχι». Σε ό,τι αφορά την τύχη των εργαζομένων, ο υπουργός Οικονομικών είπε ότι «θα υπάρχει μία συρρίκνωση με εθελούσια έξοδο.»

Ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Δημήτρης Αβραμόπουλος, εξερχόμενος του Μεγάρου Μαξίμου, αστειεύτηκε λέγοντας για τα ΕΑΣ ότι «αισθανθήκαμε ότι χρειάζεται λίγο παραπάνω άμυνα ο κ. Στουρνάρας, γι’ αυτό ήμουν εδώ σήμερα».

«Όπως γνωρίζετε, είναι σε εξέλιξη μια ολόκληρη διαδικασία και εύχομαι σύντομα να έχουμε τα θετικά αποτελέσματα, στα οποία προσβλέπουμε» δήλωσε ο κ. Αβραμόπουλος.


Στις δηλώσεις του, εξερχόμενος του Μεγάρου Μαξίμου, ο Γιάννης Στουρνάρας είχε τον εξής διάλογο με τους δημοσιογράφους:

Δημοσιογράφος: Επιμένει η ελληνική πλευρά στον εξαγωγικό χαρακτήρα των Αμυντικών Συστημάτων;

Ι. Στουρνάρας: Ναι, επιμένει. Είπαμε σε ένα διάστημα μέσα θα κριθεί αν αυτό την κάνει βιώσιμη ή όχι.

Δημοσιογράφος: Στις απολύσεις στο χώρο αυτό;

Ι. Στουρνάρας: Θα υπάρχει μία συρρίκνωση με εθελούσια έξοδο.

Δημοσιογράφος: Παραμένει η λογική της κυβέρνησης να μπορέσουμε να κλείσουμε ορισμένα θέματα πριν το Eurogroup; Τα προαπαιτούμενα τουλάχιστον;

Ι. Στουρνάρας: Κάνουμε μία μεγάλη προσπάθεια, για να τα κλείσουμε πριν από το Eurogroup.

Δημοσιογράφος: Σε ό,τι αφορά ειδικά για τους πλειστηριασμούς, κ. Υπουργέ, η κυβέρνηση προτίθεται να νομοθετήσει, εάν δεν καταλήξει έως το τέλος του χρόνου με την τρόικα για το καθεστώς προστασίας;

Ι. Στουρνάρας: Εάν δεν νομοθετήσει, σημαίνει ότι αίρονται, ότι το καθεστώς προστασίας αίρεται, άρα πρέπει να νομοθετήσει.

Με πληροφορίες από Βήμα - Καθημερινή - Ημερησία


Ετικέτες για αναζήτηση πρώτη κατοικία πλειστηριασμοί


Τα σχόλια και οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τον κόμβο και εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.
Θα παρακαλούσαμε πολύ να διατηρήσετε τα σχόλια σας ευγενικά, πολιτισμένα και ουσιώδη. Αποφύγετε χαρακτηρισμούς απέναντι σε άλλους σχολιαστές και προσπαθήστε οι συζητήσεις να γίνονται σε ευπρεπή πλαίσια.

Σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο διαγράφονται αυτόματα χωρίς προειδοποίηση.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ο παρών ιστοχώρος και όλα τα κείμενα και δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν αποτελούν αντικείμενο ειδικής επεξεργασίας και πνευματικής δημιουργίας και προστατεύονται από την νομοθεσία περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας και Συγγενικών Δικαιωμάτων και δη από τους νόμους 2121/1993, 2557/1997, 2819/2000, τη Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης (ν. 100/1975), τη Διεθνή Σύμβαση της Ρώμης (ν. 2054/1992) και τις Οδηγίες 91/100/ΕΟΚ, 92/100/ΕΟΚ, 93/83/ΕΟΚ, 93/98/ΕΟΚ ΚΑΙ 96/9/ΕΟΚ. Η ιδιοκτησία επ’ αυτών αποκτάται χωρίς καμία διατύπωση και χωρίς την ανάγκη ρήτρας απαγορευτικής των προσβολών της.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ : Η αναδημοσίευση και η με οποιονδήποτε τρόπο αναπαραγωγή, εξ’ ολοκλήρου, τμηματικά ή περιληπτικά, των οιωνδήποτε κειμένων ή δεδομένων περιλαμβάνονται στον παρόντα ιστοχώρο, χωρίς την έγγραφη άδεια της δικαιούχου εταιρείας.
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ: H αναδημοσίευση μόνο των ελεύθερων ειδήσεων του κόμβου και όχι αυτών που η πρόσβαση επιτρέπεται αποκλειστικά στους συνδρομητές του (ένδειξη: αρθρο μόνο για συνδρομητές) με ΡΗΤΗ αναφορά στην πηγή και στον σχετικό σύνδεσμο του άρθρου/είδησης (url).
Email:
Θέμα:
Μήνυμα:
 
Δημιουργία νέας κατηγορίας

Your Categories

  • Δηλώσεις 2017
Up
Close
Close
Κλείσιμο