Ειδήσεις Οικονομικές Ειδήσεις

Μέτρα που για αποζημιώσεις καταναλωτών από τα καρτέλ

Ο Υπουργός Ανάπτυξης Κωστής Χατζηδάκης για τα καρτέλ, τις κρατικές ενισχύσεις και τη βιομηχανική πολιτική. Τρεις παρεμβάσεις στο Συμβούλιο Ανταγωνιστικότητας στις Βρυξέλλες

Με τρεις διαφορετικές παρεμβάσεις στο Συμβούλιο Ανταγωνιστικότητας που  πραγματοποιήθηκε σήμερα στις Βρυξέλλες, ο υπουργός Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας Κωστής Χατζηδάκης αναφέρθηκε σε αντίστοιχα ζητήματα  του τομέα ευθύνης του υπουργείου.

Σε σχέση με την πρόταση-οδηγία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για τις προσωπικές αποζημιώσεις των θυμάτων καρτέλ, ο κ. Χατζηδάκης σημείωσε ότι πρόκειται για ένα σημαντικό βήμα όχι μόνο για το δίκαιο ανταγωνισμού, αλλά κυρίως για την κοινωνία.   «Ουσιαστικά είναι ένα μέτρο κοινωνικής πολιτικής, γιατί δίνει το δικαίωμα στους καταναλωτές να διεκδικήσουν αποζημιώσεις από τα καρτέλ». Για αυτό πρέπει να υιοθετηθούν τα συγκεκριμένα μέτρα πολύ σύντομα, πρόσθεσε ο υπουργός.

Σε σχέση με τις κρατικές ενισχύσεις συγκεκριμένων τομέων της οικονομίας στα κράτη-μέλη ο υπουργός υπογράμμισε ότι οι θέσεις της Κομισιόν για το καθεστώς «de minimis» και για τον «απαλλακτικό κανονισμό» για την περίοδο 2014-2020 δεν πρέπει σε καμία περίπτωση να υπονομεύσουν τις προσπάθειες των χωρών που αγωνίζονται να ανακάμψουν. Υπενθύμισε δε, ότι το θέμα έχει τεθεί ήδη από την Ελλάδα στη Γενική Διεύθυνση Ανταγωνισμού της Κομισιόν.

Όσον αφορά στην πολιτική για τις επιχειρήσεις σε ευρωπαϊκό επίπεδο, ο υπουργός Ανάπτυξης απέδωσε ιδιαίτερη σημασία στον περιορισμό της γραφειοκρατίας, στη μείωση του κόστους ενέργειας και στην πρόσβαση στη χρηματοδότηση. Σημείωσε, δε, ότι η Ελληνική Προεδρία κατά το πρώτο εξάμηνο του 2014 θα ασχοληθεί ιδιαίτερα με το ζήτημα της βιομηχανικής πολιτικής, στην οποία άλλωστε θα είναι αφιερωμένη και η συνεδρίαση του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου τον προσεχή Φεβρουάριο.

Αναφερόμενος, τέλος, στις προτεραιότητες της Ελληνικής Προεδρίας κατά το  πρώτο εξάμηνο του 2014 σημείωσε ότι ο άξονας   ανάπτυξη και νέες θέσεις εργασίας είναι μια από τις τέσσερεις βασικές προτεραιότητες της Ελληνικής Προεδρίας και πρόσθεσε ότι θα δοθεί  ιδιαίτερη έμφαση προκειμένου «να κλείσουν» μερικά βασικής σημασίας ζητήματα για τις επιχειρήσεις και τους πολίτες, στο πλαίσιο του Συμβουλίου Ανταγωνιστικότητας. Μεταξύ αυτών των ζητημάτων είναι οι αποζημιώσεις από τα καρτέλ, η ασφάλεια των τροφίμων και η αντιμετώπιση των εκκρεμοτήτων σε σχέση με το ζήτημα των δημοσίων συμβάσεων.


Ετικέτες για αναζήτηση Κομισιόν Χατζηδάκης καρτέλ καταναλωτής


Τα σχόλια και οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τον κόμβο και εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.
Θα παρακαλούσαμε πολύ να διατηρήσετε τα σχόλια σας ευγενικά, πολιτισμένα και ουσιώδη. Αποφύγετε χαρακτηρισμούς απέναντι σε άλλους σχολιαστές και προσπαθήστε οι συζητήσεις να γίνονται σε ευπρεπή πλαίσια.

Σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο διαγράφονται αυτόματα χωρίς προειδοποίηση.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ο παρών ιστοχώρος και όλα τα κείμενα και δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν αποτελούν αντικείμενο ειδικής επεξεργασίας και πνευματικής δημιουργίας και προστατεύονται από την νομοθεσία περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας και Συγγενικών Δικαιωμάτων και δη από τους νόμους 2121/1993, 2557/1997, 2819/2000, τη Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης (ν. 100/1975), τη Διεθνή Σύμβαση της Ρώμης (ν. 2054/1992) και τις Οδηγίες 91/100/ΕΟΚ, 92/100/ΕΟΚ, 93/83/ΕΟΚ, 93/98/ΕΟΚ ΚΑΙ 96/9/ΕΟΚ. Η ιδιοκτησία επ’ αυτών αποκτάται χωρίς καμία διατύπωση και χωρίς την ανάγκη ρήτρας απαγορευτικής των προσβολών της.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ : Η αναδημοσίευση και η με οποιονδήποτε τρόπο αναπαραγωγή, εξ’ ολοκλήρου, τμηματικά ή περιληπτικά, των οιωνδήποτε κειμένων ή δεδομένων περιλαμβάνονται στον παρόντα ιστοχώρο, χωρίς την έγγραφη άδεια της δικαιούχου εταιρείας.
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ: H αναδημοσίευση μόνο των ελεύθερων ειδήσεων του κόμβου και όχι αυτών που η πρόσβαση επιτρέπεται αποκλειστικά στους συνδρομητές του (ένδειξη: αρθρο μόνο για συνδρομητές) με ΡΗΤΗ αναφορά στην πηγή και στον σχετικό σύνδεσμο του άρθρου/είδησης (url).
Email:
Θέμα:
Μήνυμα:
 
Δημιουργία νέας κατηγορίας

Your Categories

  • Δηλώσεις 2017
Up
Close
Close
Κλείσιμο