Αποτελέσματα live αναζήτησης

Π.Ο.Ε.-Δ.Ο.Υ.: Στουρνάρας, ο υπουργός των χαρατσιών και των δανειστών

  • Εκτιμώμενος χρόνος ανάγνωσης 1 λεπτά

Αθήνα 2.12.2013

Αρ. Πρωτ.: 416

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΣΤΟΥΡΝΑΡΑΣ, Ο ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΤΩΝ ΧΑΡΑΤΣΙΩΝ και ΤΩΝ ΔΑΝΕΙΣΤΩΝ

Οι δηλώσεις του κ. Στουρνάρα, για τη μη υπερφορολόγιση (!!) των πολιτών, είναι ιδιαίτερα αποκαλυπτικές. Η έλλειψη ‘’πολιτικής εμπειρίας’’ η και η ‘’ειλικρίνεια’’ που πολλές φορές τον διακρίνει, βοηθάει στο να ξεδιπλωθούν τα σχέδιά του, για την άσκηση της φορολογικής πολιτικής. Είναι πλέον σαφές ότι για τον κ. Στουρνάρα και την κυβέρνηση, η επιλογή είναι η συνέχιση και η ένταση της πολιτικής των χαρατσιών και της εξαθλίωσης των χαμηλών και μεσαίων στρωμάτων, με την ταυτόχρονη προστασία όσων συστηματικά φοροδιαφεύγουν.

Ας μας απαντήσει λοιπόν η Κυβέρνηση :

Τη στιγμή που απειλεί με κατασχέσεις πολίτες οι οποίοι αποδεδειγμένα δεν έχουν τη δυνατότητα να πληρώσουν τα χαράτσια στην εφορία, πως ο φόρος ακινήτων είναι ο πιο δίκαιος φόρος όταν τα εισοδήματα έχουν μειωθεί στο μισό και η πλειοψηφία των ακινήτων είναι υποθηκευμένα στις τράπεζες, πόσα είναι τα έσοδα που εισέπραξε το δημόσιο από τη λίστα Λαγκάρτ, τη λίστα Λιχνενστάιν, τη λίστα των εμβασμάτων, τις off shore εταιρείες κλπ.

Πόσα εισπράχθηκαν από την υποτιθέμενη προσπάθεια καταπολέμησης του λαθρεμπορίου των καυσίμων, η οποία στάθηκε η αφορμή να πεθαίνουν μικρά παιδιά από έλλειψη θέρμανσης;

Ας μας πει η Κυβέρνηση, πόσο προσωπικό διαθέτει για τον έλεγχο χιλιάδων υποθέσεων μεγάλης φοροδιαφυγής που βρίσκονται σε εκκρεμότητα, τη στιγμή που προσανατολίζει το μεγαλύτερο μέρος της φορολογικής διοίκησης στην είσπραξη των χαρατσιών και τις διαδικασίες κατασχέσεων για μικροοφειλέτες;

Ας μας πει η Κυβέρνηση πως συνδυάζεται η υποτιθέμενη προσπάθεια καταπολέμησης της φοροδιαφυγής τη στιγμή που με άστοχες και προκλητικές ενέργειες της ουσιαστικά καταργεί και διαλύει το ΣΔΟΕ.

Το θέμα πλέον δεν είναι εάν ο κ. Στουρνάρας πρέπει να παραμείνει στη θέση του αλλά εάν αυτή η Κυβέρνηση μπορεί να συνεχίζει να προκαλεί με αυτό τον προκλητικό τρόπο ολόκληρη την κοινωνία.


ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΚΤΕΛΕΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ

Ο ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΣ

ΤΡΥΦΩΝΑΣ ΑΛΕΞΙΑΔΗΣ

Η ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΡΕΒΕΚΑ ΜΠΑΣΜΑΤΖΙΔΟΥ



Δημιουργία νέας κατηγορίας

Κατηγορίες προσωπικής βιβλίοθήκης