Ειδήσεις Ανακοινώσεις Συλλόγων

Π.Ο.Ε.-Δ.Ο.Υ.: Στουρνάρας, ο υπουργός των χαρατσιών και των δανειστών

Αθήνα 2.12.2013

Αρ. Πρωτ.: 416

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΣΤΟΥΡΝΑΡΑΣ, Ο ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΤΩΝ ΧΑΡΑΤΣΙΩΝ και ΤΩΝ ΔΑΝΕΙΣΤΩΝ

Οι δηλώσεις του κ. Στουρνάρα, για τη μη υπερφορολόγιση (!!) των πολιτών, είναι ιδιαίτερα αποκαλυπτικές. Η έλλειψη ‘’πολιτικής εμπειρίας’’ η και η ‘’ειλικρίνεια’’ που πολλές φορές τον διακρίνει, βοηθάει στο να ξεδιπλωθούν τα σχέδιά του, για την άσκηση της φορολογικής πολιτικής. Είναι πλέον σαφές ότι για τον κ. Στουρνάρα και την κυβέρνηση, η επιλογή είναι η συνέχιση και η ένταση της πολιτικής των χαρατσιών και της εξαθλίωσης των χαμηλών και μεσαίων στρωμάτων, με την ταυτόχρονη προστασία όσων συστηματικά φοροδιαφεύγουν.

Ας μας απαντήσει λοιπόν η Κυβέρνηση :

Τη στιγμή που απειλεί με κατασχέσεις πολίτες οι οποίοι αποδεδειγμένα δεν έχουν τη δυνατότητα να πληρώσουν τα χαράτσια στην εφορία, πως ο φόρος ακινήτων είναι ο πιο δίκαιος φόρος όταν τα εισοδήματα έχουν μειωθεί στο μισό και η πλειοψηφία των ακινήτων είναι υποθηκευμένα στις τράπεζες, πόσα είναι τα έσοδα που εισέπραξε το δημόσιο από τη λίστα Λαγκάρτ, τη λίστα Λιχνενστάιν, τη λίστα των εμβασμάτων, τις off shore εταιρείες κλπ.

Πόσα εισπράχθηκαν από την υποτιθέμενη προσπάθεια καταπολέμησης του λαθρεμπορίου των καυσίμων, η οποία στάθηκε η αφορμή να πεθαίνουν μικρά παιδιά από έλλειψη θέρμανσης;

Ας μας πει η Κυβέρνηση, πόσο προσωπικό διαθέτει για τον έλεγχο χιλιάδων υποθέσεων μεγάλης φοροδιαφυγής που βρίσκονται σε εκκρεμότητα, τη στιγμή που προσανατολίζει το μεγαλύτερο μέρος της φορολογικής διοίκησης στην είσπραξη των χαρατσιών και τις διαδικασίες κατασχέσεων για μικροοφειλέτες;

Ας μας πει η Κυβέρνηση πως συνδυάζεται η υποτιθέμενη προσπάθεια καταπολέμησης της φοροδιαφυγής τη στιγμή που με άστοχες και προκλητικές ενέργειες της ουσιαστικά καταργεί και διαλύει το ΣΔΟΕ.

Το θέμα πλέον δεν είναι εάν ο κ. Στουρνάρας πρέπει να παραμείνει στη θέση του αλλά εάν αυτή η Κυβέρνηση μπορεί να συνεχίζει να προκαλεί με αυτό τον προκλητικό τρόπο ολόκληρη την κοινωνία.


ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΚΤΕΛΕΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ

Ο ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΣ

ΤΡΥΦΩΝΑΣ ΑΛΕΞΙΑΔΗΣ

Η ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΡΕΒΕΚΑ ΜΠΑΣΜΑΤΖΙΔΟΥ


Ετικέτες για αναζήτηση κατασχέσεις ΕΝΦΙΑ off shore λαγκάρτ


Τα σχόλια και οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τον κόμβο και εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.
Θα παρακαλούσαμε πολύ να διατηρήσετε τα σχόλια σας ευγενικά, πολιτισμένα και ουσιώδη. Αποφύγετε χαρακτηρισμούς απέναντι σε άλλους σχολιαστές και προσπαθήστε οι συζητήσεις να γίνονται σε ευπρεπή πλαίσια.

Σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο διαγράφονται αυτόματα χωρίς προειδοποίηση.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ο παρών ιστοχώρος και όλα τα κείμενα και δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν αποτελούν αντικείμενο ειδικής επεξεργασίας και πνευματικής δημιουργίας και προστατεύονται από την νομοθεσία περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας και Συγγενικών Δικαιωμάτων και δη από τους νόμους 2121/1993, 2557/1997, 2819/2000, τη Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης (ν. 100/1975), τη Διεθνή Σύμβαση της Ρώμης (ν. 2054/1992) και τις Οδηγίες 91/100/ΕΟΚ, 92/100/ΕΟΚ, 93/83/ΕΟΚ, 93/98/ΕΟΚ ΚΑΙ 96/9/ΕΟΚ. Η ιδιοκτησία επ’ αυτών αποκτάται χωρίς καμία διατύπωση και χωρίς την ανάγκη ρήτρας απαγορευτικής των προσβολών της.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ : Η αναδημοσίευση και η με οποιονδήποτε τρόπο αναπαραγωγή, εξ’ ολοκλήρου, τμηματικά ή περιληπτικά, των οιωνδήποτε κειμένων ή δεδομένων περιλαμβάνονται στον παρόντα ιστοχώρο, χωρίς την έγγραφη άδεια της δικαιούχου εταιρείας.
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ: H αναδημοσίευση μόνο των ελεύθερων ειδήσεων του κόμβου και όχι αυτών που η πρόσβαση επιτρέπεται αποκλειστικά στους συνδρομητές του (ένδειξη: αρθρο μόνο για συνδρομητές) με ΡΗΤΗ αναφορά στην πηγή και στον σχετικό σύνδεσμο του άρθρου/είδησης (url).
Email:
Θέμα:
Μήνυμα:
 
Δημιουργία νέας κατηγορίας

Your Categories

  • Δηλώσεις 2017
Up
Close
Close
Κλείσιμο